Jump to content

MravacPu

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa koji su klinac onda ovi rokoviod 3, 6 ili 12 mj. ako nisu rokovi naplativosti? Ispricavam se ako pitam gluposti, ali fakat ne kuzim. Dakle, ako se nisu naplatili u roku od recimo 6 mj., sud obustavlja ovrhu i obavjestava vjerovnika o nenaplativosti u tom roku. Racun se deblokira i vjerovnik moze pokrenuti novi postupak ovrhe, ukoliko nije nastupila zastara. Ili opet ne?
  2. E pa upravo radi toga sto je izaslo u medije da ukoliko ovrha nije naplacena u roku od 3, 6 ili 12 mj. zavisi po kojem ovrsnom zakonu je nastala, a u medjuvremenu nije bilo promjene sredstva ovrhe, sud mora naloziti bankama da se duzniku odblokira racun zbog nenaplativosti u zakonskom roku. Nakon toga vjerovnik moze (?) ponovo pokrenuti novi postupak ovrhe, i onda se zapravo duznik moze pozvati na zastaru. Ili ne?
  3. Pozdrav, imam jedno pitanje, imam 3 ovrhe koje su nastale izmedju 2005. I 2008. god., racun je u bolokadi godinama jer su ovrhe nenaplative (buduci primam samo dd i naknadu za njegu djeteta s tezim ostecenjem zdravlja). Da li netko zna na koji nacin pokrenuti sud da odblokira racun, obzirom na dugogodisnju nenaplativost i rokove naplativosti po ovrsnim zakonima iz 2005. i 2008.? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija