Jump to content

andujar

Korisnik
 • Broj objava

  31
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. godišnji odmor

  Vjerojatno već sto puta pitano, Ugl. radnik koji se zaposli ajmo reći 20.06., i onda imamo dva slučaja, - ako je bio u radnom odnosu prije zapošljavanja ima pravo na razmjerni dio za tekuću godinu, odnosno 6/12 - ako nije bio u radnom donosu ili je imao prekid duži od 8 dana, s pretpostavkom da će ostati raditi do kraja godine ima pravo na puni godišnji Jesam dobro to napisao?? Hvala
 2. neoporezivi dio plaće

  Možda ja nisam najbolje postavio pitanje. Mora li se svim radnicima u istom iznosu isplaćivati ili možemo biti selektivni, nekome da, a nekome ne?
 3. Dakle, sad se neoporezivi dio plaće dijeli na 2,5k kn za božićnicu, regres, i ostale stvari ako sam dobro razumio koje svi radnici primaju u jednakom dijeli, i 5k kn ostalih dodataka. Moje pitanje ide na ovaj dio od 5k kn. Dakle: - jeli potrebno donijeti neki pravilnik/odluku kako se isplaćuju - možemo isplaćivati kako hoćemo i koliko hoćemo i kome hoćemo? Hvala
 4. hzz novčana naknada

  ukoliko se ne varam, mislim da zadnje zaposlenje mora biti u trajanju od najmanje 3 mjeseca, baš zbog ovakvih slučajeva.
 5. hzz -odbijen zahtjev za novcanom naknadom

  Ma ok, ja sam ih zvao jedan put, baš vezano za ovakav slučaj, i meni su rekli samo u slučaju neisplate plaće ( vjerojatno zato jer je lako dokazivo ) ali ima smisla i to što vi kažete.
 6. Otkazni rok

  Pogledajte što piše u vašem ugovoru o otkazivanju i otkaznom roku.
 7. Postupak odlaska u invalidsku mirovinu

  Ovisi što je propisano u Kolektivnom ugovoru ili Pravilniku o radu. Ako vas pošalju u mirovinu, onda nema burze.
 8. Praznik i noćni rad isplate

  Zakon o radu navodi da radnik ima pravo na povećanu plaću, ali ne i koliko (po ZOR-u je dovoljno i 1%). Iznos se definira Ugovorom o radu, Kolektivnim ugovorom ili Pravilnikom o radu. Pravo na povećanu plaću Članak 94. Za otežane uvjete rada, prekovremeni i noćni rad te za rad nedjeljom, blagdanom ili nekim drugim danom za koji je zakonom određeno da se ne radi, radnik ima pravo na povećanu plaću.
 9. dostava izvanrednog otkaza radniku

  Poštovani, Radnik je zaposlen na neodređeno, i u vremenskom roku su urađeni svi prethodni koraci, kao što sam napisao, radnik je u inozemstvu, i ne dolazi na posao,što je osobito teška povreda radne obveze... To mi i jest pitanje, kada se smatra da sam uručio otkaz s obzirom da je radnik u inozemstvu, i neće osobno primiti taj otkaz... jeli dovoljno jedan put poslati preporučeno s povratnicom, ili da idem s dostavom putem javnog bilježnika, ili...
 10. Otkazni rok

  Poslodavac mora isplatiti neiskorišteni godišnji odmor bez obzira kakav je prekid radnog odnosa. Kod pismenog otkaza tražiti i isplatu neiskorištenog dijela godišnjeg odmora.
 11. hzz -odbijen zahtjev za novcanom naknadom

  Koliko sam upoznat sa odobravanjem naknade za nezaposlene kada radnik daje izvanredni otkaz poslodavcu, naknada se odobrava samo kada je taj izvanredni otkaz zbog neisplate plaće, i još to treba potkrijepiti dokazima Zavodu. Sretno sa tužbom, i nadam se da će uroditi plodom.
 12. Kako ispravno dostaviti izvanredni otkaz radniku koji je otišao u inozemstvo, i što se smatra datumom dostave otkaza tj. zadnji radni dan. hvala
 13. godišnji odmor

  do kojeg se onda datuma gleda? 01.07.?
 14. godišnji odmor

  Hvala na odgovorima, iako mi je i dalje sve skupa malo zbunjujuće. Dakle neki moj zaključak je da ako je radnik nije nigdje prije radio, i zaposlio se prije 15.06. stječe pravo na puni godišnji odmor, a ako je prije toga radio negdje ili ako se zaposlio nakon 15.06. onda ima dvanaestine?
 15. godišnji odmor

  Zar je to bitno jeli korišteno ili ne? I zar nije obveza poslodavca da isplati neiskorišteni godišnji?
×