Jump to content

silviozg

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Poslodavac se poziva na "zakon jačeg", da nigdje ne piše da je to ukupan radni staž.
  2. Hvala na odgovoru, ali to nigdje nije decidirano napisano i naravno da moj poslodavac izvodi...
  3. Pozdrav, nigdje nisam uspio naci slijedece: u svim zakonima i pravilnicima o radu, za izracun dodatnih dana na temelju radnog staža, nije navedeno gleda li se staž ukupno ili kod istog poslodavca. Isto je definirano samo u otkaznom roku. molim pomoc. hvala unaprijed
  4. Ja sam osobno predao zabranu u firmu sa točnim iznosom alimentacije, koja je bila i više od pola plaće. No zadnja plaća mi je bila samo trećina, a oni su gotovo kompletnu platili na adm. zabranu. Znači nije na pola plaće nego iznos koji sam ja naveo u adm. zabrani.
  5. Postovanje, imam pitanje: U bivsoj firmi sam imao administrativnu zabranu za alimentaciju na pola place. u medjuvremenu sam dobio otkaz i zadnji mjesec (11.) sam radio samo pola. bivsa firma je gotovo kompletnu placu uplatila za alimentaciju bivsoj na racun, a meni samo uplatila sitno. Što mogu napraviti po tom pitanju? smije li firma uplatiti gotovo kompletnu placu za administrativnu zabranu iako nisam radio cijeli mjesec? Hvala na odgovorima.
  6. Znaci zastara je tek nakon 10 godina. Hvala svima.
  7. Pozdrav. molim savjet. imam sudsko rijesenje o uzdrzavanju svoje dvoje djece koje sam, obzirom na prihode, nekad potpuno ispunjavao a nekad nisam. Dobio sam ovrsno rjesenje za dug (koji po meni nije toliki koliki je naveden, ali to nije pitanje). Zanima me nakon koliko ide zastara na ratu alimentacije obzirom da se to sve ustvari desavalo 2011. i 2012. a nadalje sve gotovo uredno placam, te sam jedan mjesec i uplatio 5x vecu ratu alimentacije. Pitanje: 1. ako je zastara 5 godina, kako sam negdje procitao, znaci da nisam duzan za dospjeli dug unatrag 5 godina od pokretanja ovrhe nego samo za neplacanje unatrag tih 5 godina? i ako je tako, sto sa tom uplatom koju sam uplatio puno vecu, jesam li time u pretplati? 2. u rjesenju mi pise da mi zele uzeti 1/2 place. dali je to zakonski i znaci li to da ostala polovina ide na moj zasticeni racun (imam jos neke ovrhe-EOS)? 3. u rjesenju pise da se pozivaju na clanak 172. ovrsnog zakona ali ustvari je na clanak 173. ima li kakvog smisla to spominjati da ne znam sto je sa clankom 172. koji oni spominju? 4. imam pravo zalbe 8 dana od dana primitka. rjesenje je preuzeto u srijedu 23.11. to znaci da ja moram zalbu najkasnije 1.12. odnijeti na postu preporuceno? hvala unaprijed na svim odgovorima (a nadam se da cete mi pomoci kao i uvijek).
  8. Mogu se i ja nadovezati? i mi smo pitali na MUPu za djete starije od 16, isto su nam rekli da otac mora doci preuzeti. Imamo pravomocnu presudu o razvodu gdje isto pise "djete se povjerava na roditeljsku skrb" ali nigdje ne pise da sam i ZZ? Kako netko moze dignuti osobnu sam a netko ne? koji su gradovi u pitanju? Hvala
  9. Čl.202 o tome pise da ima pravni ucinak pravomocnog rjesenja o ovrsi, samo moram ovjeriti kod javnog biljeznika. Mozda gsp. Bovu ima malo vise saznanja?
  10. Pozdrav Bobo3, Na temelju kojeg clanka kojeg zakona se racunovodstvo moze pozvati da je administrativna zabrana za uzdrzavanje djeteta (nije ovjerena kod javnog biljeznika) ispred ovrhe? Hvala unaprijed na odgovoru
  11. Ako moze jos netko pomoci, jako sam zahvalan...
  12. Ovršna isprava Članak 23. Ovršne isprave jesu: 1. ovršna sudska odluka i ovršna sudska nagodba, 2. ovršna nagodba iz članka 186.a Zakona o parničnom postupku 3. ovršna odluka arbitražnog suda, 4. ovršna odluka donesena u upravnom postupku i ovršna nagodba sklopljena u upravnom postupku ako glase na ispunjenje novčane obveze, ako zakonom nije drukčije određeno, 5. ovršna javnobilježnička odluka i ovršna javnobilježnička isprava, 6. nagodba sklopljena u postupku pred sudovima časti pri komorama u Republici Hrvatskoj te nagodba sklopljena u postupku mirenja u skladu s odredbama zakona kojim se uređuje postupak mirenja, 7. druga isprava koja je zakonom određena kao ovršna isprava. A Ovršni zakon čl. 172 (1) t. 10 govori o primanjima za drugu stranu a ne o mojim davanjima.
  13. Tnx, ali ja administrativnu zabranu nisam ovjerio kod javnog biljeznika kako se spominje u čl.23 st.5? to kao prvo, a kao drugo, ovdje se uvijek spominje samo ovrha za alimentaciju a ne administrativna zabrana kako pise u obiteljskom zakonu čl.527 st.3 gdje se isto spominje samo "ovrha".
  14. Pozdrav opet, naravno da se nesto zakompliciralo. Napravio sam administrativnu zabranu na placi za alimentaciju ali stigao je dokument od EOSa u kojem pisu razne cudne stvari. Izmedju ostalog: "Ukoliko djelatnik ima otvoren zaštićeni račun, sukladno čl. 197 i 212. Ovršnog zakona, poslodavac je dužan na zaštićeni račun i dalje uplaćivati zaštićeni dio, a nezaštićeni dio umjesto na redovan račun, dužan je uplaćivati ovrhovoditelju, tj EOSu." Koliko ja shvaćam čl. 197, to se odnosi na one koji placu ne dobijaju na bankovni racun sto nije u mojem slucaju. Ja placu dobijam na racun te ne vidim zasto bi firma placala na njihov? Kao drugo sto su napisali i sto mi stvara problem i u knjigovodstvu je slijedeci dio: "Napominjemo kako, sukladno odredbama ovršnog zakona, računovodstvenoj praksi te stavu društva RRiF, pravomoćno i ovršno Rješenje o ovrsi ima snagu konačne sudske odluke, odnosno isto ima veću snagu od administrativne zabrane, kao i od Suglasnosti za zapljenu primanja (potonje u slučaju da je datum primitka ovršnog prijedloga kod javnog bilježnika, raniji od datuma zaprimanja Suglasnosti kod poslodavca) i dolazi prije navedenih isprava u prednosni red. U slučaju da poslodavac ne postupi sukladno navedenome, ovršni postupak se nastavlja kod poslodavca, pljenidbom njegovih računa." Zar alimentacija nema prednost pred svim davanjima? Ako da, kojim zakonom (člankom) se mogu pozvati? Hvala svima na odgovorima do sada.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija