Jump to content

Randall Stevens

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. nažalost časna pionirska ali u ugovoru stoji da "firma B jamči da će nekretninu osloboditi od svih tereta do određenog datuma, a što kupcu jamči sve u smislu zakona." šta god to značilo. moj odvjetnik u tom trenu nije imao primjedbe na ovo.
  2. Pokrenuo sam temu gdje sam pokušao objasniti svoj slučaj i tražiti savjet. http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/79132-Kupovina-stana-po-Predugovoru-i-nemogu%C4%87nost-uknji%C5%BEbe-tu%C5%BEba?p=673793#post673793 Sad mi hitno treba dobar odvjetnik za ova pitanja, na području Splita. Molim vas za savjet. Može na PM ili mob: 099 234 5641 Hvala!
  3. Hvala bovu, potražit ću savjete korisnika foruma u potrazi za nekim dobrim odvjetnikom. Ispravljanje pravnih nedostataka je bio osnovni dio ugovora, a koji nije ispoštovan u roku.
  4. Hvala na odgovoru i savjetima. To je otprilike i ono sta sam mislio. Svakako da cu angazirati odvjetnika. Da li postoji nekakva zastara i od kad pocinje teci? Na sta da obratim paznju kad trazim dobrog odvjetnika za moj slucaj? Hvala!
  5. 2008. godine kupujem stan u novogradnji. Prodavatelj je firma B, koja stan dobiva u kompenzaciju od investitora, firme A. Potpisujem Predugovor o kupnji stana sa firmom B. Plaćam stan u cjelokupnom iznosu navedenom u Predugovoru. Vrijeme useljenja navedeno u Predugovoru je 2009. godina. Od firme B dobivam račun za stan i Potvrdu da je stan plaćen u cijelosti i da nemaju nikakvih potraživanja prema meni. U tom trenutku su radovi na samoj zgradi još uvijek trajali, stan je bio nedovršen, zgrada nije bila useljiva, vlasništvo je bilo na investitoru, firmi A i na nekretnini su postojali pravni nedostaci – uknjiženo založno pravo u korist poslovnih banaka. Bio sam upoznat sa svim spomenutim činjenicama. Firma B, od koje kupujem stan, nudi svoja jamstva da će stan biti oslobođen svih tereta ili prava trećih do datuma potpisivanja ugovora, tj. do datuma useljenja. Zbog određenih problema koje ima investitor, useljenje se odgađa do 2012. godine, u međuvremenu sam prisiljen plaćati podstanarstvo. 2012. godine, preuzimam stan, te u preuređenje stana i kupnju namještaja po mjeri ulažem značajan iznos. U međuvremenu, u više navrata, pismeno i usmeno, tražim od tvrtke B da ispuni svoje obaveze po Predugovoru, da potpišemo Ugovor o kupoprodaji, da oslobodi stan svih tereta, te da se uknjižim kao stvarni vlasnik. Nažalost, do današnjeg dana to nije, niti je izgledno da će biti uskoro moguće. Firma B mi nudi povrat uplaćenih sredstava za stan, (kunskih, iako je predugovor imao valutnu klauzulu), uvećanog za kamate po kamatnoj stopi za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje računajući od dana primljenog predujma, te umanjenog za iznos upotrebe nekretnine u razdoblju od potpisivanja Predugovora 2008., (iako je useljenje bilo tek 2012.) pa do predaje iste natrag u posjed firme B. To smatram sramotnim, nepoštenim i licemjernim s njihove strane. Sada bih podigao tužbu protiv firme B, pa me zanima slijedeće: 1. Pod koju vrstu prava spada eventualna tužba? 2. Mogu li ih tužiti za štetu koja je nastala nepoštivanjem Predugovora (podstanarstvo, preuređenje, namještaj po mjeri)? 3. Mogu li oni od mene potraživati sredstva za upotrebu nekretnine, kad nekretnina veliki dio vremena nije ni bila u funkciji? 4. Postoji li zastara u ovom slučaju? Unaprijed havala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija