Jump to content

chofy23

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Da, nakon još jednog čitanja citata i ja sam shvatio da sam se malo krivo izrazio. "uslijed izvršenja" podrazumijeva i period unutar kojeg se podmiruju/ ne podmiruju obaveze... E sad koliko su upoznati neznam, radi se o (mogućem, u budućnosti, ako i tada) potraživanjem od banke po kreditnim karticama, koje koliko znam nisu vezane niti za nekakve instrumente osiguranja ili sl.... Sve u svemu, hvala na detaljnom i preciznom odgovoru.
  2. Hvala na odgovoru. Htio bih samo citirati ovo, iz teksta na koji sam naišao vezano za Paulijansku tužbu: Prema odredbi iz čl. 280. st. 2. ZOO smatra se da je pravna radnja poduzeta na štetu vjerovnika ako uslijed njezina izvršenja dužnik nema dovoljno sredstava za ispunjenje vjerovnikova potraživanja. E sad, pošto moja majka ima redovita primanja koja nisu ničim optrerećena, a dug realno ne iznosi 500.000kn nego mislim da se radi o iznosu do nekih 100.000kn maksimalno, koliko je realno da bi se Paulijanska tužba realizirala? Jer kažem, majka primanja ima, i ovrhom nad primanjima bi se "eventualno" naplatila potraživanja....
  3. Da li bi u tom slučaju taj rok tekao od dana nastanka pravne radnje (konkretnog prijenosa imovine) ili od dana nemogućnosti podmirenja duga, ili pak od dana pokretanja ovršnog postupka?
  4. Otprilike 3 mjeseca je prošlo od prijenosa imovine...
  5. Poštovani, Situacija je sljedeća: Majci, zbog velikih dugovanja po kreditnim karticama, prijeti nemogućnost podmirenja dugovanja, te strahuje od ovrhe koju će u tom slučaju inicirati banka. Majka je umirovljenik, a ja sam temeljem darovnog ugovora sklopljenog sa majkom vlasnik nekretnina i vozila koje ja, moja majka i ostali članovi koriste i u kojima živimo. Moje pitanje je, ukoliko majka ne bude u mogućnosti podmiriti obveze, i banka inicira ovrhu, da li može doći do ovrhe nad nekretninama i imovinom koja je u mojem vlasništvu? (Ja sam joj sin.) Hvala unaprijed.
  6. Prekršajni postupak. Dakle zaustavili me, alkotestirali, i na temelju toga dobio novčanu kaznu i zabranu upravljanja
  7. Eto zaustavila me policija u civilu danas slučajno dok sam eto par stvari premještao iz jednog stana u drugi. Pregledali mi auto, našli nisu ništa, nisam bio ni pod utjecajem ničega nego eto imam već izrečenu zabranu upravljanja. Policajac mi je također dao da potpišem i neku "obavijest" (pretpostavljam obavijest o počinjenom prekršaju) i kao "sve ostalo će ti doći doma. E sad, osim očite novčane kazne, što će mi još doći doma? Kaznena prijava ili nešto slično? Btw. imam zabranu zbog promila
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija