Jump to content

Enterprise

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani Spitfire! Puno hvala na Vašem savjetu i pomoći!
  2. Poštovani Spitfire! Pošto sam laik u ovim pitanjima molio bih Vas da mi pojasnite što bi u mojem slučaju bio glavni projekt pošto bih samo sagradio nadstrešnicu.Da li je u tom slučaju potreban poseban zahtjev i projektni nacrt i da li je to sve skupa moguće zatražiti. Unaprijed hvala.
  3. Poštovani Spitfire! Puno hvala na odgovoru. Moram napomenuti da je ova mala pomoćna zgrada legalizirana.Nisam u potpunosti razumio da je ostakljene moguće ali uz glavni projekt jer ja praktički i ne mislim ništa posebno graditi. Možda bih još trebao napomenuti da bi buduća nadstrešnica bila u kutu sa već postojeća dva zida a jednu bočnu i prednju stranu bih ostaklio. Unaprijed puno hvala!
  4. Poštovani! Prije par mjeseci tražio sam Vašu pomoć u svezi dogradnje postojeće pomoćne zgrade. Pošto se radi o čestici oko 50 m2 dobio sam Vaš odgovor da se na tako maloj čestici nemože izvršiti proširivanje i dogradnja postojeće pomoćne zgrade (spremišta). Znam da postoji mogućnost izgradnje nadstrešnice od 15 m2 bez dozvole. Naknadno sam pročitao da se takva nadstrešnica može ostakliti (pomična staklena vrata) pa me zanima Vaš odgovor na to. Unaprijed hvala!
  5. Poštovani! <<<što se tiče otkupa mislim da to nije moguće pošto se na susjedovoj čestici nalaze njegove pomoćne prostorije, ta njegova čestica nije njemu njegov prilazni put. Predpostavljam da ova moja namjera za proširenjem neće biti moguća ni na koji način. Koliko sam upoznat postoji mogućnost da napravim nadstriješnicu od 15 kvadrata, za nešto montažno nisam siguran.Hvala!
  6. Poštovani! Čestica o kojoj pišem i čestica na kojoj je kuća odvojene su susjedovom česticom.I ta je čestica nekada bila u vlasništvu moje šire obitelji i činila jedinstvenu česticu (vlasništvo moga djeda i njegovog brata) koja je prije dosta godina podijeljena a kasnije i promijenila vlasnika. Što se tiče pitanja pristupa uz tu moju česticu ide seoski put i ja imam pristup sa njega (to sam naznačio samo da se zna da sa tim nema problema a ni sa granicama čestice). Ukoliko nema tog uvjeta objedinjavanja čestic ima li mogućnost proširenja tog malog objekta ( u svrhu spremišta, ljetne kuhunje ili slično) , ne treba mi ništa podizati nego samo nekoliko kvadrata više.Što se tiče vlasništva ja sam vlasnik te čestice i a i vlasnik stare obiteljske kuće u pola dijela. Pošto mi fali malo prostora pomislio sam pošto je tu bila ta naša štalica (što sam i dokazao) da ću moći taj mali objekt proširiti a onda sam naišao na nepremostive prepreke.Unaprijed hvala!
  7. Poštovani! Hvala na odgovoru! Molim ako je moguće objašnjenje o pojmu objedinavanja čestica. Što se tiče naše stare kuće i čestice na kojoj je taj mali objekt (oko trećine nekadašnje štalice), te se dvije čestice ne dodiruju jer je izmedju njih jedna čestica otprilike veličine kao i moja (to sam prvi put zaboravio naznačiti jer sam bio prvi put u ovakvom kontaktu preko Legalisa. Svjestan sam da to iziskuje materijalna sredstva i spremam sam za to jer je to naslijeđe moje obitelji generacijama. Moram i to ovom prilikom reći da sam već bio u kontaktu sa geodetskim uredom ali ovakve informacije nisam dobio. Hvala puno na pomoći!
  8. Poštovani! Zahvaljujem na odgovoru i pomoći. Kako sam u Uredu za graditeljstvo pitao za dogradnju referentica mi je rekla da nemam pravo na to. Na moje pitanje o žalbi odgovor je bio da i ako podnesem žalbu biti će mi odbijena. Do prije nekoliko dana nisam bio ni upoznat sa postojanjem Legalisa. Prije nešto više od mjesec dana pisao sam i tražio mišljenje Ministarstva graditeljstva u Zagrebu, oni su moju zamolbu poslali istom Uredu u kome su me i odbili sa mojim zahtjevom. Kako mi je vaš odgovor probudio nadu sada neznam pošto sam laik u svemu tome kojim koracima da krenem i kome i kako da se službeno obratim. Unaprijed hvala!
  9. Poštovani! Molim mišljenje! Nedaleko od stare obiteljske kuće imam pomoćni objekt veličine oko 6 m kvad. met.Taj objekt se ne nalazi na istoj čestici gdje se nalazi i kuća. Nekada se na tom mjestu nalazila i štalica veličine oko 20 kvad. met.ona je tokom godina srušena tako da je od nje ostao samo taj mali objekt. Postojanje štalice sam dokazao snimkom iz zraka iz 1954 god. i rješenjem skupštine općine iz 1965 god. kada je vraćeno uzurpirano zemljište. Ja sam sadašnji objekt htio proširiti u granicama nekadašnjeg objekta. U uredu za graditeljstvo sam pitao za tu moju namjeru gdje su mi rekli da ja to moram legalizirati ( iako to mi koristimo preko 120 god.) pa sam tako i učinio.Nakon legalizacije doneseno je i rješenje o izvedenom stanju kojim se ozakonjuje taj mali objekt (sada spremište). Nakon toga sam pitao za proširenje ništa veće od onoga što je bilo na toj čestici (cca 20 kvad. met.) gdje mi je rečeno da to nije moguće. Sama čestica danas ima oko 55 kvad. met. i sa tim ne bih smetao nikome od susjeda pošto imam svoj pristup.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija