Jump to content

misternoname

Korisnik
  • Broj objava

    66
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može se. Ali se ne smije ići u širinu previše jer onda to postaje fizički nemoguća misija.
  2. Nemojte davit ljude s takvim stvarima. Uštedit ćete vrijeme i sebi i njima. Pokrenite građanski postupak tužbom za povrat duga. A kad tj ako vratite svoje novce nemojte se više družit s njim.
  3. Misliš ovo? Neovlašteno snimanje i prisluškivanje Članak 131. (1) Tko neovlašteno i kriomice snimi drugoga filmski, televizijski, videokamerom ili fotoaparatom, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. (2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje ili snimi razgovor ili izjavu koji mu nisu namijenjeni ili tko omogući nepozvanoj osobi da se upozna s razgovorom ili izjavom koja je neovlašteno prisluškivana ili snimana. (3) Ako kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka počini službena osoba u obavljanju službe ili javne ovlasti, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine. Problematičan je dio iz st.2. koji kaže " koji mu nisu namijenjeni". Iz čega bi se dalo zaključiti da osoba smije snimati razgovor koji je namijenjen upravo njoj.
  4. Ma da, najbolje da svi umirovljenici sa mirovinom ispod 2500kn izvrše jedan kolektivni harakiri. I ja skupa s njima s obzirom kakve su plaće i s obzirom da je krajnje neizvjesno hoću li uopće dočekat svoju mirovinu sa koliko ono godina?65?70?
  5. Ostavitelj je bio oženjen za osobu druge nacionalnosti?!?! Ključan detalj.
  6. Pa što se navedenog tiče mislim da ste u pravu, mora se raditi o zaštićenoj glazbi. To policija kad se zaleti ne pita šta je šta već uzima sve pa se kasnije utvrđuje o čemu se radi. Što se tiče kupovine ploča i snimanja na CD to stoji, međutim u pravilu se dopušta umnožavanje za vlastite potrebe i javno reproduciranje nije dopušteno. Zanimljiva tematika, u svakom slučaju.
  7. Ma hajde, bolnica se branila šutnjom. No dobro, možemo se nadat da ste izvukli neku pouku iz svega toga.
  8. Ko vas pita za odgoj? Kao što vidimo radi se o zlostavljanju, prisiljavanju na rad,prosjačenje...
  9. I taj ODO nema pametnijeg posla nego se sad natezat oko toga hoće li biti 1 ili 2 god uvjeta.
  10. Pa to ti je to, dakle određuju se pod navedenim uvjetima u pravilu uvijek, s tim da naravno postoji mogućnost da se okrivljenika oslobodi i tih troškova, no to je već drugo pitanje. Nego, ja bi ti preporučio da se ne zamaraš previše sa takvim stvarima, ne moraš niti možeš baš sve znati, a i kod takvih pitanja sa neta možda su jednostavno krivo ili u krivom kontekstu prenesena pa zbunjuju. U svakom slučaju sretno na ispitu, i ne brini za Novosela, više se voli praviti strog nego što to stvarno jest.
  11. Nemojte prilagati originale da se ne bi zagubili.
  12. Ako smo se razumjeli... Pa za sam ostavinski postupak, ukoliko nema nekakvih sporova između nasljednika i inih osoba, pomoć odvjetnika vam nije potrebna jer takve stvari sud odnosno javni bilježnik rješava po službenoj dužnosti uz vašu pomoć. Što se tiče sređivanja ZK stanja tu bi vam odvjetnik mogao pomoći, a naknade tj. tarife su propisane odvjetničkom tarifom ( iako se odvjetnici često ponašaju kao da za nju nikad nisu čuli, to je sve što im po zakonu pripada i ne dajte se z........ ) Tarifu možete naći na stranicama odvjetničke komore i tamo vam sve piše. Link: tarifa
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija