Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

marina mala

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. suvlasnici

  Poštovanje nakon smrti roditelja brat i ja smo suvlasnici pola pola zemlje i kuće. Međutim ne možemo se dogovoriti oko obaveza koje treba plačati,t, ja platim a on ne ne plati komunalno ,vodu..dugove(ovrhe od pokojnika). Ne želi me isplatiti.Vrtimo se u krug.Mogu li ja prodati svoju polovicu zemlje bez njegove suglasnosti?? Isto tako struja glasi na njega ali je brojilo u mojem dijelu kuće (usmeni dogovor)pa mi prijeti da ču morati novi priključak platiti.Može li mi uskratiti struju i prebaciti na svoj kat?
 2. Novi Zakon o gradnji (NN39/19

  Poštovani molim odgovor jer gori mi pod petama..U postupku legalizacije smo legalizirali objekte zemlja nije sređena . U postupku smo sređivanja mreže papirologije imovinsko pravnih odnosa.Dakle dobili smo rješenje o utvrđivanju građevinske čestice i predali smo geodetski elaborat.Usporedo smo pokrenuli pojedinačni ispravni postupak za upis vlasništva.I sad pitanje da li geodetski elaborat napravljen po starom postupku vrijedi za novi zakon za građevinsku dozvolu?? Dakle predati prazan zahtjev s kasnijim dopunama ili se isti dokumenti mogu koristiti za zahtjev po novom zakonu koji stupa na snag 25.04.2019?? Hvala.
 3. Razvrgnuće suvlasništva

  Poštovani imam problem vezano za nasljeđenu nekretninu. Nakon smrti mame brat i ja smo postali nasljednici u omjeru 1/2 1/2 zemljišta i kuće.Kuća je legalizirana no nije još upisana radim na tome .Brat živi u svom stanu, no koristi kuću u cijelosti nekih 6 mj.godišnje ja živim 300km dalje i dođem na 2 dana i to je to.No ne plača režije i ja sudjelujem u režijama koje ne koristim.Imali smo usmeni dogovor da je prizemlje moje a njegov kat,s tim da su u prizemlju kuhinja i wc koje on nema na katu i koristi moj dio kuće.Pošto odnosi nisu dobri predložila sam mu da me isplati,na što nije odgovorio ništa ne javlja se.Ne vidim budučnost da i uspijem nagovoriti ga da napravi poseban ulaz suživota u takvim uvjetima.Kako da ga nagovorim da me isplati ?Jer plačati nešto što ne koristim nema smisla,a zbog odnosa ne dolazim češće.On je napravio kamenoklesarsku radionu tako da ne mogu srediti i iznajmiti zbog buke.Imam obavezu i troškove a ne mogu koristiti kako želim.
×