Jump to content

Mina Marina

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovo je stvarno ludo. Ja sad ne mogu ući u kuću da uzmem svoje naslijeđene stvari, a kad konačno kuća bude moja, neću moći ući jer će tamo biti njihove stvari! Dakle, nikad, jer čisto sumnjam da će mi njen sin samo tako predati ključeve i kuću! Zahvaljujem na svim odgovorima, činilo mi se odmah da će biti komplikacija, a dobiveni odgovori samo su mi to dokazali.
  2. Hvala na brzom odgovoru. Stvarno noćna mora. Trebam sačuvati živce, a jednog dana riješit će se sve skupa, na neki način.
  3. Ako sad odustanem od bilo kakve aktivnosti, šta trebam napraviti kad jednog dana, pretpostavljam slučajno, doznam da je žena umrla? Kako onda mogu ostvariti svoje vlasništvo, odnosno ući u kuću? Ključeve neću imati, dakle trebat ću provaliti! Hoće li mi trebati nekakvi dodatni dokumenti ili neka službena osoba u takvom drastičnom slučaju? Osjećam se totalno nemoćno.
  4. Dobila sam dosta odgovora, čini mi se da je uzaludno bilo šta poduzimati. Košta previše živaca i novaca. Ali gospođa koja koristi kuću je stara. Šta se događa ako, na primjer, ode u starački dom ili k svom sinu? Ima li njen sin (iz njenog prvog braka) bilo kakvo pravo da koristi tu kuću, ili može li ona useliti svoje unuke? Kako mogu znati šta se tamo događa kad ne smijem ni blizu da je ne ometam u njenim pravima?
  5. Hvala na objašnjenju. Napisali ste mi otprilike ono što i sama mislim. Ipak, moram razmisliti o angažiranju odvjetnika, bojim se da me ne odere više nego što to vrijedi, a na sreću do danas mi nisu trebali odvjetnici pa nikoga ne poznam.
  6. Hvala na ovom objašnjenju. Nažalost, radi se zaista o stvarima sentimentalne vrijednosti, navedene su samo u oporuci. Za gospođu koja je sad u kući to se "smeće" i "stara krama", a moj tata je to ostavio mene upravo zato što je znao da ću ja to sačuvati. Sad mi se čini da će to ipak završiti u smeću prije nego što ja dobijem pristup u kuću.
  7. Da, da! Shvatila sam da je to stvarno nocna mora. Ako sve skupa ostavim ovako, da ostanem bez kljuceva, bez mogućnosti kontroliranja stanja u kući, kako ću uopće znati je li gopođa još živa, kako ću bilo kad ući u kuću?! Palo mi je na pamet da probam prodati kuću kao neuseljivu. Ali pošto nemam pristupa, čak i kad bi se netko zainteresirao, neću je moći pokazati. Koma!
  8. Hvala na odgovorima, vidim da sam prilično nemoćna. Gospođa je valjda uvrijeđena, pa me ne želi ni čuti ni vidjeti, iako smo sve dogovorile. Samo sam htjela da mi da ključeve za svaki slučaj i da mi omogući da dođem pregledati svoje naslijeđene stvari. Pitanje: mogu li neuseljivu kuću pokušati prodati?
  9. Od pokojnog oca naslijedila sam kuću, a njegova je udovica oporukom dobila pravo korištenja kuće do smrti. Nemam namjeru ometati je na bilo koji način, ali ona mi ne želi dati ključeve od kuće, na koje kao vlasnik imam pravo. Ne dozvoljava mi da dođem u kuću, a tamo ima puno stvari koje mi je otac ostavio u naslijeđe i koje bih trebala zaštititi i spremiti. Bojim se da će sve nestati. Osim toga, uspjela sam prebaciti na svoje ime račune koje je potrebno plaćati, a što je obaveza korisnika kuće. To sam morala napraviti, posebno zato što želim imati kontrolu, bojim se da će nastati dugovi koji će ići meni kao vlasniku na teret. Međutim, pošto mi nije omogućeno da na kapiju stavim svoje prezime, ne znam kako će to s računima funkcionirati. Uglavnom, zanima me šta mogu poduzeti da ostvarim svoja vlasnička prava? Kako da dođem do ključeva? Ako se nešto dogodi, ja ću biti odgovorna. Mogu li u krajnjem slučaju otićii tamo i promijeniti brave i udovici dati kopije? Molim stručni savjet, ako je moguće. Zahvaljujem unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija