Jump to content

Poduzetnik321

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako,kao što sam dobio ovdje savjet,pismeno sam obavijestio sud i odvjetničko društvo koje provodi ovdhu dopisom uz povratnicu da: Firma moju žele ovršiti nije na ovoj adresi.Dokumentirao vlasničkim listom od leasing kuće,tražio da se očituju u roku 30 dana od primitka mojeg dopisa.Isti su primili 19.11.2015.Nitko se nije očitovao,no sad sam dobio info da planiranu novi nenajavljeni dolazak.Meni je i dalje nejasno da je to moguće da se netko odnosi na ovaj način,a sve je jasno crno na bijelo.Što da radim kad se oni ponovno ponave pred vratima?Gdje da provjerim što njima njihova dokumentacija omogućuje i kakvu ima pravnu snagu?Da li da zovem policiju?
  2. Znači saznao sam neke informacije. Vlasnik prijašnje firme, koja je bila vlasnik nekretnine (prodaja nekretnine, upis vlasništva, sve je odrađeno prema zakonu, tu nema spora), imala je dug prema banci za stroj koji su financirali putem kredita, a kredit nije otplaćen, stroj je prodan vjerojatno, novac od prodaje je ''nestao'' znači kredit nije namiran tim novcima i sada je banka na sud dala ovršni prijedlog da se iz te nekretnine izuzme stroj kojeg nema. Nema ni prijašnjeg vlasnika, on kao nezna ništa, nije dobio nikakvu obavijest. Provjerio sam svojim putem i rečeno mi je da u tim slučajevima se obavijesti ne šalju, ako sud odobri ovršni prijedlog, što je u ovom slučaju napravio, ide ovrha, u ovom slučaju stroja ili druge imovine od sporne tvrtke, no ponavljam...na toj adresi, na toj čestici se ne nalazi ništa vezano za tu tvrtku. Niti su ikakvi vlasnici nekretnine niti ičeg drugog, a odgovor kome mi trebamo pisati prigovor ii nešto tog tipa, nitko nezna, tu informaciju ne mogu nigdje dobiti.
  3. Nijedna tvrtka nije pravni slijednik te bivše, sporne tvrtke. Slijed vlasništva ide na način, da je moja tvrtka preko leasinga otkupila poslovni prostor bivše tvrtke. S obzirom da je riječ o leasingu, u vlasništvo se upisala banka. Tereta nema nikakvih, vlasnik je banka dok ja ne otplatim leasing. S obzirom na malo težu situaciju, leasing je prekinut, a moja tvrtka, zajedno sa još 2 su u najmu u tom prostoru dok se ne pronađe kupac. Najam naravno plaćamo banci koja je vlasnik nekretnine. Banka vlasnik nekretnine i banka oko koje se vrti spor te firme i zbog čega je ova situacija nastala nisu ista banka.
  4. Znači kažeš da sudu treba predočiti da se na toj adresi ne nalazi ta tvrtka niti je išta što se tamo nalazi u vlasništvu iste?Koliko je je to komplicirana procedura. Jer ja osobno nisam bio nazočan kada su došli ovi u ''pljenidbu''. Rečeno im je da tu te firme nema, niti išta što je unutra ne pripada toj firmi i otišli su uz opasku da će se vratiti za 30 dana sa policijom i pljeniti sve ako se ne postigne dogovor, te će se na sudu dokazivati tko je vlasnik čega. Kakav dogovor??Cijela situacija mi apsurdna...
  5. Ovako, Na adresi na kojoj mi je registrirana firma, u prostorijama u kojima sam u najmu, a nekad bio vlasnik, čiji je sadašnji vlasnik banka A, stigli su ovršitelji banke B, u pljenidbu zbog duga firme koja je bila vlasnik te nekretnine prije nego sam istu kupio od njih, koja je bila registrirana na toj adresi, koja nije ugašena, ali ne posluje više od 2 godine. Prijašnji vlasnik nekretnine i spomenute firme ostao je dužan banci i sada ta banka prijeti da će pljeniti sve što se nalazi na toj čestici, bez obzira tko je vlasnik. Trenutno su na toj adresi 3 firme u najmu i svi odreda pod ogromnim stresom zbog nastale situacije. Kako je to moguće da banka koja nema nikakva vlasništva nad česticom, dolazi u pljenidbu u tvrke koje nemaju veze s firmom koja je dužna banki koja ovršava, osim što je jedna kupila nekretninu od spomenute firme zbog koje je cjelokupna situacija nastala.
  6. Pozdrav svima, Situacije je sljedeća: Kupio sam nekretninu od tvrtke u problemima preko leasing kuće. Leasing kuća je sklopila ugovor o kupoprodaji sa tvrtkom prodavateljem, te dijelom iznosa koji je ugovoren isplatila banke prodavatelja da se obrišu sa nekretnine jer je ista bila pod hipotekarnim kreditom u jednoj banci. Preostali iznos je isplaćen meni, a ja sam tada taj iznos kanalizirao na tvrtku prodavatelja te je na taj način podmiren iznos koji je tvrtka prodavatelj tražila za svoju nekretninu. U istom ugovoru o kupoprodaji između leasing kuće i tvrtke prodavatelja stoji da se dio, kao što sam naveo, isplaćuje bankama da obrišu sa te čestice pravo vlasništva, dok se preostali iznos prosljeđuje meni jer kupac nekretnine, u ovom slučaju leasing kuća, istu kupuje radi davanja iste u financijski leasing supotpisniku/primatelju leasinga, znači meni, te da su ugovorne strane sporazumne da će kupac nekretnine istovremeno primatelja leasinga uvesti u posjed iste. Prema leasing kući je, što redovito, što neredovito, plaćano prema ugovoru, no eto, sada nažalost, mogućnosti su sve manje, sve sporije to ide i prijete mi blokadom računa, što poslovnog, što privatnog (imaju zadužnice), a to bi značilo kraj, jer pod blokadom ne mogu raditi, time niti otplaćivati obaveze i s vremenom bi trebalo prema tom scenariju doći do otkaza tog ugovora. Mene sada zanima u kojem se roku to odvija?Koji rok ja imam od otkaza ugovora da toga da moram iseliti? Najveći problem u cijeloj priči je što je riječ o stranoj leasing kući koja je počela provoditi likvidaciju svojih kuća na području RH i njima je očito u interesu što prije skončati priče na ovom području, bilo to da dužnici otplate svoja dugovanja odmah ili što prije ili oduzimanjem i preko dražbe naplate svoja potraživanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija