Jump to content

nije lako

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Neću previše otezati sa načinom događaja prometne nesreće već ću samo o prekršajnom postupku i krajnjem rezulatu. Supruga je sudjelovala u prometnoj nesreći kao vozač i policijskim zapisnikom nije okrivljena za istu. U prekršajnom postupku pomoću vještačenja je odbačena krivnja okrivljeniku i donesena su rješenja o istome okrivljeniku i MUP-u. Nitko se od navedenih nije žalio. S obzirom da supruga u statusu svjedoka nema pravo na žalbu, što je njoj sada činiti po pitanju odštete za vozilo i za nanesene povrede. Savjet jednog odvjetnika je da ne ulazimo u parnicu kod Općinskog suda jer je neizvjestan rezultat. Situacija prometne nesreće je takva da policija u svim takvim slučajevima podnosi takve identične prijave, a postoji mogućnost o "nedokazanoj" pristranosti vještaka. Hvala za svaki stručni savjet, a ako netko želi mogu mu poslati i detaljniji opis događaja i dr.
  2. Za sada je moja situacija takva da vjerojatno ćemo rješavati sporazumnim razvodom, njoj dijete + alimentacija, a meni stan + otplata kredita. Dogovorom bi najvjerovatnije ako to bude moguće otplaćeni dio kredita upisali kao vlasništvo djeteta. Nismo razgovarali o stavci što je ona sudužnik kao i vi, ali vjerojatno bi o cijeloj situaciji trebalo razgovarati u banci što vam oni predlažu. Ja imam za sada sreće što se radi o eurima, a ne o švicarcima. Opcija nema puno ili vama stan i kredit ili njemu, ali u tom slučaju bi trebalo pitati dali bi banka se složila o zamjeni nosioca kredita ili sudužnika, tako da recimo ako njemu pripadne stan da ostane on nosioc kredita, ali ako mu omoguće da ima drugog sudužnika. Ili nekako riješiti da se stan proda. Ja osobno nisam išao u banku pa nisam siguran dali bi išta od ovoga prihvatili. Pozdrav.
  3. Molio bi za još jedan savjet. Dogovaramo se oko sporazumnog razvoda pa me interesira dali se sporazumnim razvodom odnosno pisanim zahtjevom o sporazumnom razvodu koji predajemo prema sudu može osim samog razvoda i dogovora oko djeteta, riješiti i dogovor oko imovine.
  4. Neznam dali je vrijednost stana pala, nisam provjeravao. Stan je kupljen nov po sistemu pos-a, znači po povlaštenoj cijeni, tako da cijena možda i nije toliko pala. Mislim da bi bilo previše da plaćam alimentaciju i kredit, a da ne živim u stanu.
  5. Ja razmišljam o soluciji ili mog preuzimanja stana ili njezinog, sa normalnom opcijom preuzimanja i daljnjeg plaćanja kredita. Samo me u toj situaciji interesira, kredit se odbija direktno sa moje plaće u korist banke, a supruga je sudužnik. Kako pravno riješiti da ako ja prepustim stan i kredit supruzi da ja više nemam nikakve obaveze sa stanom i kreditom.
  6. Hvala na savjetima. Vjerojatnost da dobijem skrbništvo nad djetetom je u današnje vrijeme minimalna jer zna se da su majke prioritetne. Mene interesira konkretno iskustva oko dogovora za stan, a s obrzirom na parametre koje sam rekao na početku, iznose plaća i rata kredita. Kome bi bilo pametnije i stabilnije preuzeti stan i otplatu.
  7. Supruga je u pokretanju postupka rastave braka sa kojom se ja ne slažem. Imamo zajedničko dijete od 13. godina i zajednički stan koji otplaćujemo (do sada dogovorno) već 5,5 godina. Normalno ostalo je još puno godina do 30 godina otplate. Stan je na moj zahtjev upisan na oboje, ja sam nosioc kredita, a rate se odbijaju na mojoj plaći, a supruga je sudužnik. Molim da mi netko da stručni savjet kako razriješiti najpametnije situaciju oko djeteta i stana. Moja plaća je cca 6000 kn, a suprugina do 3000 kn. Mjesečna rata za kredit je 2750 kn. Normalno i moja i suprugina želja je zadržati skrbništvo nad djetetom i stan. Help.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija