Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

excrucio

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. U redu. Neka me traže.
 2. Dragi svi, molim pomoć. Naime, ja sam u Zagrebu, i imam normalno prijavljeno boravište tu od kako sam se doselio. Nešto mi šalju iz ministarstva prostornog uređenja. Nekakav prekršajni nalog. To mi je majka rekla koja je doma u Slavoniji. I ne znam ni šta više ili točnije. S obzirom da mene više od godinu dana nema na toj adresi (selio sam se 2 puta) i imam uvijek uredovno prijavljeno boravište na adresi na kojoj se nalazim, očekujem da pošalju tu gdje mi je boravište. Prvi puta je poštar dolazio i rekao mojoj majci da ne diže ništa jer je to nešto za mene i da će on to vratiti pa neka oni šalju na adresu boravišta. To je bilo prije nekih 2 mjeseca. Danas opet dolazi nešto takvo i naravno opet nitko to ne želi podići. Za početak, nemam pojam ni od prilike što bi to moglo biti. Ne sjećam se da sam igdje krivo parkirao ili nešto takvo, da sam napravio neku štetu ili slično. Ni ne znam što bi iz tog ministarstva uopće moglo biti. Ne izbjegavam plaćanje, ali ako mene netko može j... (kao i sve nas) kada "fali jedan papir" pa moram ići u drugi grad zbog gluposti jer je njima teško se javiti na telefon, neka onda se i oni potrude poslati na pravu adresu koja je uredno prijavljena. Također, kako imam mali paušalni obrt porezna mi lijepo sve šalje na adresu boravište kako i jde. Što znači, zna i porezna i MUP gdje mi je boravište i gdje se nalazim. Što mi je činiti? Praviti se lud i čekati da pošalju na pravu adresu (a postoji mogućnost da se opet selim pa opet mijenjam boravište)? Potražio sam se i na https://e-oglasna.pravosudje.hr/ Ali nema ama baš ništa nikada.
 3. Porezna olakšica na podstanarstvo

  Izgleda da tako i bude.
 4. Porezna olakšica na podstanarstvo

  Stvarno? Nitko ne zna?
 5. Bok, koliko sam upoznat, ako sam podstanar to mogu prijaviti kao poreznu olakšicu. Trebam ugovor o najmu, logično. Naime, ja imam ugovor, ali nemam boravište (točnije, nisam imao). Razlog je taj što sam 1.10.2017. uselio u stan i 1.12.2017. izašao iz istog i otišao u drugi te sam na drugoj adresi tada prijavio boravište. Boravište nisam prijavljivao između 1.10.2017. i 1.12.2017. (prebivalište mi je u drugoj županiji, boravište nisam imao nigdje prijavljeno). Razlog neprijavljivanja je taj da prvih 3 mjeseca nisam obavezan prijaviti boravište (Zakon o prebivalištu članak 2. paragraf 4), a nisam se mislio zadržati u tom prvom stanu. Samo me buni drugi dio paragrafa 4 članka 2 Zakona o prebivalištu gdje piše "...ili je uvjetovano ostvarivanjem samo pojedinih prava i obveza vezanih za životne interese (zaposlenje, ...)...". Naime, ja sam se zaposlio 1.10.2017. zbog čega sam se i morao seliti i iznajmiti stan (iako sam ciljano dao otkaz nakon 2 i pol mjeseca i zaposlio se drugdje). Mogu li ja napravi prijavu poreza za 2017. gdje ću uključiti podstanarstvo te da mi isto priznaju kao olakšicu iako nisam nikada imao prijavljeno boravište na adresi predmetnog stana? Pozdrav
×