Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

wolficaa_8

Korisnik
 • Broj objava

  49
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. ocajna

  ne inatim se ja sam mu lijepo rekla ako ne ide ne ide idemo ja i moja manja kcer u hr, i rastavit cemo se pokusala sam razgovarati na normalan nacin, posto je kcer stalno samno jer njega nema nemogu se ni zaposliti, a kako sam poslije doznala sve je to bilo planski ja iskreno nisam imala pojma sto smisljaju,jer je tu njegova mama, i tu sam vidjela poruku da je njihov plan bio da dovezem djecu u Irsku a mene na neki nacin potjera izbaci kako bih se ja sam vratila u hrvatsku a djeca ostala s nonom , ne s ocem to je ono najbolje jer je on sad izmedu dva grada i stalno putuje. Cura mu zivi u Dublinu,nitko sretniji od mene da se to rijesi na civlizirani nacin. Starija kcer mu je iz prvog braka koju smo mi odgojili od njene 7 godine.
 2. ocajna

  evo znaci ja sam tu u Irskoj vec mjesec i pol ,uz sve navedeno muz je nasao drugu dolazi samo koji put prespavati, s tim da mi daje minimalne iznose da ja i moja malodobna kcer imamo za zivot stalno se prijeti kako ce mi useti dijete, mislim grozno,Ja ga samo molim da mi lupi kartu za Hrvatsku pa da mozemo se rastaviti ali ta karta nikako da dode,mislim da nema dovloljno novaca cak i u porukama se vidjelo kako se hvali sa tom novom curom, a to sam slucajno vidjela jer nije obrisao messenger. i sad sto ja da napravim.A ja nemam novaca za kupiti kartu
 3. Jednostavni stečaj potrošaća

  Da li uopste mozes napraviti bankrot ako imas dug veci od 20000 kn trenutno sam nezaposlen i nemam od kud vracat,imam 2 kredita a na jednom mi je supruga duznik
 4. ocajna

  To stoji ali isto tako je cinjenica,ja sam radila 15 godina u toj firmi i tek unazad 3 godine sam pocela kad su pocele metalna zapostavljanja u obitelji tipo ja 090zaradujem vise od tebe ti nista neznas,pa glupa si i jos gore,a sve to vrijeme si djeca bila na brizi 90% posto vremena i cak smo dobili njegovu kcer na skrvnistvo zahvaljujuci mom trudu ne kazem to da se pravdam nego cinjenicno stanje,pa i evo sad dok smo tu u Irskoj njega uopste nema i opet su djeca samnom,a sto se tice kocke i kockanja to mi nije ni pod razno,jer bi i ovdje nasla nacina da mi toliko fali
 5. ocajna

  to sam i do sada radila kad sam bila u hrvatskoj, no sad sam tu u Irskoj sasvim neki novi život je tu ,mislim da je moje kockanje bilo iz nekog nezadovoljstva i melankolije ovdje sam u drugoj državi pa mislim da promjena radnog okruženja i mjesta pomoći da se maknem od te ovisnosti. Ako vidim da ne pomaže vraćam se u hrvatsku.
 6. ocajna

  ali ja se trenutno nalazim u Irskoj tako da ne mogu puno toga uciniti,jer nemam jos ni njihov id .
 7. ocajna

  na koju strucnu pomoc odvjetnika ili psihologa ,jer ni za jedno ni za drugo trenutno nemam novaca
 8. ocajna

  Da,i vjerovatno mislim se vratiti u hr jer sam tu potpuno sama
 9. ocajna

  da počnem ispočetka, ja i muz smo u braku 10 godina sve je vise manje bilo ok, medutim ja sam ajmo rec pukla i pocela kockati , prijavila sam se na lijecenje, muz mi nije htio pomoc niti prihvatiti tu moju bolest, nego me je jos s tim ucjenjivao,trajalo je koliko je trajalo na žalost dobila sam otkaz radi toga u firmi, dogovorili smo se da ćemo krenuti ispočetka i dosli u Irsku medutim, on sad je opet poceo s rastavom, mene jedino zanima da li mogu izgubiti dijete, a sto je najbolje ,otisao je prvi u Irsku gdje sam ja za to vrijeme bila u hrvatskoj sa dvoje djece, znaci vodila brigu o njima. Ja sam sad trenutno nezaposlena a on radi pa se bojim da ne bi izgubila svoju djecu.
 10. otkaz

  oni su imali od lijecnicke kontrole da nisam za to radno mijesto, i od mog doktora nalaz da sam impulzivni kockar sto to nista ne znaci i kako firma koja brani svojim igracima da igraju moze dijeliti hl bonove.
 11. otkaz

  Da udovoljava la sam s obzirom d a sam u toj firmi 15 godina ipak vise nego netko tko je dosao iz vana bez ikakvog znanja o radu tvrtke, jer posto mi imamo specifican posao nigdje nije decidirano koja skola treba nego da je bitno iskustvo. Odobrila mi je firma da mogu dobiti otkaz uz optremninu s obzirom da imam 30 godina staza i 51 godinu zivota, trebala sam potpisati sad na kraju mjeseca , ali nam je receno da mi je odoberno. dobila sam 17.06. citiram: 1.Oslobada se obaveze dolaska na rad i obavljanja radnikh zadataka kod poslodavaca za vrijeme p[ostupka otkazivanja ugovora o radu zbog skrivljenog ponasanja 2. Za vrijeme u tocki 1. ove odluke ima pravo na naknadu place te ostala prava koja proizlazi iz radnog odnosa 3. Ova odluka stupa na snagu danom dostave Obrazlozenje Dana 17.06 2019 pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu zbog skrivljenog ponasanja, a zbog utvrdivanja manjka u poslovanju. U cilju zastite, kako radnice koja ima problema s ovisnoscu o kockanje tako i sredstava poslodavac s kojima radnica raspolaze tijekom svoga rada, poslodavac je radnicu oslobodio obaveze dolaska na posao.
 12. otkaz

  htjela sam napomenuti da bas nemam za odvjetnika i svaka pomoć bi dobro došla
 13. otkaz

  Radim u firmi već 15 godina hrvatska lutrija unazad 3 godine pukla i prokockala sam se. Prijavila sam se u firmi i isla na liječenje , ta ista firma gdje sam se prijavila da imam problem rekla je da mogu biti na bolovanju koliko mi treba , da bi nakon toga poslala liječnicku kontrolu gdje mi je nakon toga moja doktorica poslala raditi, ja sam u međuvremenu tražila da me prebace na neko drugo radno mjesto, na sto su rekli da nema, da bi nakon toga zaposlili 4 ljudi u administraciji. Stalno sam ih zvala i pitala za pomoć, jer me bilo strah da cu pokleknuti, Kad sam otisla na bolovanje 1 put imala sam manjak od 2345 kn koji sam podmirila. A za Novu godinu su na dijelili hl bonove možete ,misliti sto je to značilo za mene kockara samo mamac da nastavim kockat. Da li su mogućnost u firmi otkaz uz otpremninu gdje sam se i prijavila i gdje mi je odobreno i nisam izdržala opet sam pokleknula i sa sam dobila otkaz uz otkazni rok koji ne piše koliki je, mene sad zanima da li imam ikakva prava tražiti otpremninu posto mi je vec odobrena i da li imam pravo ih tuziti jer mi nisu da li mogućnost ni drugog radno mjesta,nego mi je još nasa pravnica rekla da sto nisam dala otkaz prije, i što su znali da sam kockar a dali mi hl bonove za kockanje.T u sam ostavila manjak od 3000 kn koji ce biti podmiren, a koji ne bi ni nastao da su mi dali priliku da se makne s mjesta prodavača.
 14. odlazak u inozemstvo

  Posto ja i muz odlazimo u inozemstvo a njegova kcer iz prvog braka ne zeli ici ,nego bi ostala s majkom, dogovorili smo se da ce sve ostati po starom, tj da cemo mi i dalje zadrzati skrbnistvo te da majka nece traziti alimentaciju niti cemo mi potrazivati alimentaciju kojom se odredeno sudskom odlukom e mene sad zanima kako da to napisemo pismeno da ne bi bilo poslije problema.
 15. odlazak u inozemstvo

  Moj muz ima skrbn istvo nad svoiim djetetom, i sad mi mislimo otici u inozemstvo, cura ima 14 godina i sad joj mama pocela raditi komplikacije da joj nece potpisati da se slaze da ide s nama, mene sad zanima sto bi mi trebali napraviti i dali ona ,kcer posto ima 14 godina ima pravo glasa,ona bi isla s nama.
×