Jump to content

wolficaa_8

Korisnik
  • Broj objava

    48
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pitanje,radim u firmi na odredeno,ugovor mi je do 11 mjeseca,medutim kako sam cula, produzice radno vrijeme do 11 navecer,sto mi nikako ne pase jer imam autobus u 22 45 a poslije toga nista, ako bi ja dala otkaz i navela da je razlog prijevoz, s obzirom da idem s autobusom,da li bi mi se to uzelo u obzir i da li bi raskidanjem tog ugovora imala pravo na naknadu s biroa.
  2. ne inatim se ja sam mu lijepo rekla ako ne ide ne ide idemo ja i moja manja kcer u hr, i rastavit cemo se pokusala sam razgovarati na normalan nacin, posto je kcer stalno samno jer njega nema nemogu se ni zaposliti, a kako sam poslije doznala sve je to bilo planski ja iskreno nisam imala pojma sto smisljaju,jer je tu njegova mama, i tu sam vidjela poruku da je njihov plan bio da dovezem djecu u Irsku a mene na neki nacin potjera izbaci kako bih se ja sam vratila u hrvatsku a djeca ostala s nonom , ne s ocem to je ono najbolje jer je on sad izmedu dva grada i stalno putuje. Cura mu zivi u Dublinu,nitko sretniji od mene da se to rijesi na civlizirani nacin. Starija kcer mu je iz prvog braka koju smo mi odgojili od njene 7 godine.
  3. evo znaci ja sam tu u Irskoj vec mjesec i pol ,uz sve navedeno muz je nasao drugu dolazi samo koji put prespavati, s tim da mi daje minimalne iznose da ja i moja malodobna kcer imamo za zivot stalno se prijeti kako ce mi useti dijete, mislim grozno,Ja ga samo molim da mi lupi kartu za Hrvatsku pa da mozemo se rastaviti ali ta karta nikako da dode,mislim da nema dovloljno novaca cak i u porukama se vidjelo kako se hvali sa tom novom curom, a to sam slucajno vidjela jer nije obrisao messenger. i sad sto ja da napravim.A ja nemam novaca za kupiti kartu
  4. Da li uopste mozes napraviti bankrot ako imas dug veci od 20000 kn trenutno sam nezaposlen i nemam od kud vracat,imam 2 kredita a na jednom mi je supruga duznik
  5. To stoji ali isto tako je cinjenica,ja sam radila 15 godina u toj firmi i tek unazad 3 godine sam pocela kad su pocele metalna zapostavljanja u obitelji tipo ja 090zaradujem vise od tebe ti nista neznas,pa glupa si i jos gore,a sve to vrijeme si djeca bila na brizi 90% posto vremena i cak smo dobili njegovu kcer na skrvnistvo zahvaljujuci mom trudu ne kazem to da se pravdam nego cinjenicno stanje,pa i evo sad dok smo tu u Irskoj njega uopste nema i opet su djeca samnom,a sto se tice kocke i kockanja to mi nije ni pod razno,jer bi i ovdje nasla nacina da mi toliko fali Sto mi je i rekao psihijatar da je meni kocka bio nacin da izrazim svoje nezadovoljstvo u zajednickom zivotu,jos pogotovo sto suprug nije htio ici samnom na lijecenje,jos mi je i branio pa sam sve to sama morala prolazit I jednostavno ako dode do suda sve to negirati ,jer nisam nigdje uvedena kao registrirani ovisnik,jer ako dođe do rastave znam da ce on sve lagati sam mi je to rekao
  6. to sam i do sada radila kad sam bila u hrvatskoj, no sad sam tu u Irskoj sasvim neki novi život je tu ,mislim da je moje kockanje bilo iz nekog nezadovoljstva i melankolije ovdje sam u drugoj državi pa mislim da promjena radnog okruženja i mjesta pomoći da se maknem od te ovisnosti. Ako vidim da ne pomaže vraćam se u hrvatsku.
  7. ali ja se trenutno nalazim u Irskoj tako da ne mogu puno toga uciniti,jer nemam jos ni njihov id .
  8. na koju strucnu pomoc odvjetnika ili psihologa ,jer ni za jedno ni za drugo trenutno nemam novaca
  9. Da,i vjerovatno mislim se vratiti u hr jer sam tu potpuno sama
  10. da počnem ispočetka, ja i muz smo u braku 10 godina sve je vise manje bilo ok, medutim ja sam ajmo rec pukla i pocela kockati , prijavila sam se na lijecenje, muz mi nije htio pomoc niti prihvatiti tu moju bolest, nego me je jos s tim ucjenjivao,trajalo je koliko je trajalo na žalost dobila sam otkaz radi toga u firmi, dogovorili smo se da ćemo krenuti ispočetka i dosli u Irsku medutim, on sad je opet poceo s rastavom, mene jedino zanima da li mogu izgubiti dijete, a sto je najbolje ,otisao je prvi u Irsku gdje sam ja za to vrijeme bila u hrvatskoj sa dvoje djece, znaci vodila brigu o njima. Ja sam sad trenutno nezaposlena a on radi pa se bojim da ne bi izgubila svoju djecu.
  11. oni su imali od lijecnicke kontrole da nisam za to radno mijesto, i od mog doktora nalaz da sam impulzivni kockar sto to nista ne znaci i kako firma koja brani svojim igracima da igraju moze dijeliti hl bonove. i da li su mi priliku da se branim ja sam njima to poslala i pravnica mi jer rekla da to sve stoji sto sam napisala , ali opet znaci da to ne vredi nista ,a s druge strane bilo je takvih situacija pa su ljude maknulu sa takvnog mjesta bez doktora i njegovih nalaza, ispada da netko moze sve a netko nista.
  12. Da udovoljava la sam s obzirom d a sam u toj firmi 15 godina ipak vise nego netko tko je dosao iz vana bez ikakvog znanja o radu tvrtke, jer posto mi imamo specifican posao nigdje nije decidirano koja skola treba nego da je bitno iskustvo. Odobrila mi je firma da mogu dobiti otkaz uz optremninu s obzirom da imam 30 godina staza i 51 godinu zivota, trebala sam potpisati sad na kraju mjeseca , ali nam je receno da mi je odoberno. dobila sam 17.06. citiram: 1.Oslobada se obaveze dolaska na rad i obavljanja radnikh zadataka kod poslodavaca za vrijeme p[ostupka otkazivanja ugovora o radu zbog skrivljenog ponasanja 2. Za vrijeme u tocki 1. ove odluke ima pravo na naknadu place te ostala prava koja proizlazi iz radnog odnosa 3. Ova odluka stupa na snagu danom dostave Obrazlozenje Dana 17.06 2019 pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu zbog skrivljenog ponasanja, a zbog utvrdivanja manjka u poslovanju. U cilju zastite, kako radnice koja ima problema s ovisnoscu o kockanje tako i sredstava poslodavac s kojima radnica raspolaze tijekom svoga rada, poslodavac je radnicu oslobodio obaveze dolaska na posao.
  13. htjela sam napomenuti da bas nemam za odvjetnika i svaka pomoć bi dobro došla
  14. Radim u firmi već 15 godina hrvatska lutrija unazad 3 godine pukla i prokockala sam se. Prijavila sam se u firmi i isla na liječenje , ta ista firma gdje sam se prijavila da imam problem rekla je da mogu biti na bolovanju koliko mi treba , da bi nakon toga poslala liječnicku kontrolu gdje mi je nakon toga moja doktorica poslala raditi, ja sam u međuvremenu tražila da me prebace na neko drugo radno mjesto, na sto su rekli da nema, da bi nakon toga zaposlili 4 ljudi u administraciji. Stalno sam ih zvala i pitala za pomoć, jer me bilo strah da cu pokleknuti, Kad sam otisla na bolovanje 1 put imala sam manjak od 2345 kn koji sam podmirila. A za Novu godinu su na dijelili hl bonove možete ,misliti sto je to značilo za mene kockara samo mamac da nastavim kockat. Da li su mogućnost u firmi otkaz uz otpremninu gdje sam se i prijavila i gdje mi je odobreno i nisam izdržala opet sam pokleknula i sa sam dobila otkaz uz otkazni rok koji ne piše koliki je, mene sad zanima da li imam ikakva prava tražiti otpremninu posto mi je vec odobrena i da li imam pravo ih tuziti jer mi nisu da li mogućnost ni drugog radno mjesta,nego mi je još nasa pravnica rekla da sto nisam dala otkaz prije, i što su znali da sam kockar a dali mi hl bonove za kockanje.T u sam ostavila manjak od 3000 kn koji ce biti podmiren, a koji ne bi ni nastao da su mi dali priliku da se makne s mjesta prodavača.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija