Jump to content

turist65

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Živim u Latinskoj Americi i trebao bih stručnjaka za obiteljsko pravo. Treba mi konzultacija (ne znam koliko bi to moglo stajati) da vidim što se može napraviti u složenom slučaju oko alimentacije.
 2. U siječnju ove godine županijski je sud presudio da sam dužan zaostalu alimentaciju i da mi presuđuje uvjetno s rokom u kojem to moram učiniti. U isto vrijeme moja bivša supruga u Hrvatskoj (ja živim vani) nagovara moju majku (80 god) da našem djetetu prepiše svoj stan. Kako sam ja jedini i primarni nasljednik svoje majke iz ovoga vidim da me ona želi lišiti mogućeg nasljedstva, ali i time mogućnosti da postignemo dogovor da - recimo - ja se odreknem svojega nasljedstva, ali da me se ne trpa u zatvor po istjeku tri godine uvjeta, te tako prizna stan u dug za alimentaciju. Problem je i u tome što se moja bivša supruga koristi lažima da uplaši moju majku. Govori joj kako sam ja dužan novac Poreznoj upravi, pa bi, ako ja naslijedim stan, država ga ionako ovrhom uzela. Ja nisam dužan ni lipe, nikome. Trebam li ovo kazneno prijaviti? Kako da zaštitim svoju majku od ovakvih manipulacija?
 3. Žalbeni rok od 30 dana

  Inače dragi i požrtvovni Željac047, ja sam isto iz 047. Hvala na svakom savjetu koji dajete.
 4. Žalbeni rok od 30 dana

  Braniteljica po službenoj mi jeposlala email sa sadržajem otprilike: čujte, sud u KA se preuređuje, ja moram ići u ZG, pa biste li vi meni dali 850 kuna moje dnevnice za taj dan. Nisam joj dao ni lipe, a branila me tako kako me je branila. Zato ne želim s njom ni posla imati. Je li moguće da je ona preuzela te papire sa suda i da je tako meni već istekao rok jer je ona kao moj opunomoćenik? Iako nikad nisam ništa potpisao, ali je to po službenoj dužnosti.
 5. Žalbeni rok od 30 dana

  Županijski je potvrdio presudu Općinskog suda. Rok jest 30 dana, oni su meni presudu dostavili emailom, pa ne znam moraju li je dostaviti i poštom ili se dostava emailom smatra dovoljnom. Inače, znam da u oba izvanredna pravna lijeka podnesak mora imati vlastoručni potpis, ili moram imati u HR opunomoćenika koji može u moje ime potpisati. Kako sam 10.000 kilometara udaljen to mi je teško organizirati. U postupku sam imao braniteljicu po službenoj dužnosti koja me tražila novac za odlazak na rasprave. Presudu sam primio emailom još 6. veljače, a originale nikako iako sud ima moju adresu.
 6. Žalbeni rok od 30 dana

  Primio sam odluku Županijskog suda u kaznenom predmetu, ali samo putem emaila. Živim u inozemstvu, na drugom kontinentu. Hoće li mi poslati originale poštom, jer daljnji postupak žalbe na Ustavni i/ili Vrhovni sud zahtijeva originalne dokumente? Ili se smatra da je dostava emailom dostatna i to su originali? Radi se o uvjetnoj kazni ali svakako želim nastaviti postupak.
×