Jump to content

Shinzon

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pitanja u vezi paušalnog obrta koji nije u sustavu PDV-a. Čitam da prilikom poslovanja s inozemstvom, iako obrt nije u sustavu PDV, potrebno je dobiti PDV broj. Primjer prvi: Preko Google AdSense-a se zaradi 1000kn i sad je to potrebno isplatiti na račun obrta koji nije u sustavu PDV-a. Je li na ovih 1000kn potrebno platiti PDV? Primjer drugi: Preko Google Ads-a se želi oglašavati i obrt ima trošak 1000kn. Je li na ovih 1000kn potrebno platiti PDV? Primjer treći: Obrt kupi preko AliExpressa artikal za 100kn koji dropship-a. Je li na ovih 100kn potrebno platiti PDV? Hvala na odgovorima!
  2. S danom 20. travnja 2019. godine na snagu stupaju izmjene i dopune Zakona o trgovačkim društvima i Zakona o sudskom registru u kojem između ostalog donosi sljedeće: Brisanjem bez likvidacije omogućuje se lakši izlazak s tržišta propisivanjem postupka za jednostavniju, bržu i jeftiniju likvidaciju trgovačkog društva kapitala - tko nema dugovanja daje izjavu, odlukom društva društvo se briše iz registra, a članovi društva dvije godine odgovaraju za eventualne obveze. https://pravosudje.gov.hr/vijesti/osnivanje-drustva-s-ogranicenom-odgovornoscu-i-jednostavnog-drustva-s-ogranicenom-odgovornoscu-na-daljinu-21229/21229 Pitanje glasi: kako i gdje pokrenuti ovaj postupak brisanja te koliki bi bili eventulani troškovi?
  3. +1 Poklanjam j.d.o.o. bez dugova i obveza. Plaćam dio ili cijeli trošak prijenosa kod javnog bilježnika.
  4. Poštovani, dio stana je dan trgovačkom društvu na korištenje bez novčane naknade (dakle iznajmljen bez naknade), je li potrebno izraditi energetski certifikat? Stan ukupno ima više od 50 kvadrata, a trgovačkom društvu je "izmajmljeno" manje od 50 kvadrata.
  5. Ima li još kakvih iskustava s ovim: http://www.jutarnji.hr/direktorima-salju-razliku-doprinosa-za-nadoplatu/1342901/ Dakle po ovome nema šanse da se prijavim na minimalac kao direktor, nego moram uplaćivati doprinose po osnovici od 7943 kune. Je li ovo uistinu tako?
  6. Kopiram s jedne stranice... "Ukoliko sklopite radni odnos s vašim poduzećem, tada ste obvezni obračunavati minimalnu bruto I plaću za puno radno vrijeme od 8 sati dnevno u iznosu od 2.984,78 kn za koju doprinosi iznose 1.050,64 Kn. No, postoji mogućnost da se u mjesecima kada ne ostvarujete dovoljno prihoda prijavite na nepuno radno vrijeme (na primjer, 4 sata dnevno), te se u tom slučaju iznos doprinosa smanjuje na 525,32 kn mjesečno, ili pak na 2 sata dnevno pa je iznos doprinosa 262,66 kn mjesečno itd. Smanjivanje doprinosa na navedeni način nije moguć kod obrta." Znači ovo nije istina ili...?
  7. Pozdrav ljudi! zanima me sljedeće. U postupku sam otvaranja trgovačkog društva (d..), mogu li zaposliti sam sebe na nepuno radno vrijeme? Postoje li kakva ograničenja u broju minimalnih radnih sati? Nigdje drugdje nisam u radnom odnosu. Jasno mi je da postoje ograničenja po broju maksimalnih radnih sati. Također jasno mi je da kod nepunog radnog vremena i staž ne ide kao i kod punog radnog vremena. Dakle mogu li ja sebe kao vlasnik zaposliti na dva ili četiri sata na dan, na četvrtinu ili polovicu minimalca i da sve bude po zakonu? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija