Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  5789
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  92

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan srpanj 11

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

8 pratitelja

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

8145 pregleda profila
 1. KAKVA PRAVA IMAM KAO OTAC DJETETA

  Imate pravo tražiti kombiniranu obradu po više medicinskih vještaka za oba roditelja sve roditeljske kompetencije, a možete i samo za majku. Taj zahtjev postavljate kao dokazni prijedlog u brakorazvodnoj parnici koju vodite.
 2. Lišenje prava na roditeljsku skrb - (izvan)parnični?

  Ako se to nije mijenjalo, primjerice uzdržavanje mora biti rješavano isključivo u parničnom postupku. Međutim, ne mogu zamisliti situaciju u kojoj bi uzdržavanje bilo rješavano zajedno s lišenjem roditeljske skrbi pa da ga atrahira, niti je li to s obzirom na citiranu odredbu uopće dopušteno.
 3. Primjer prijedloga za povećanje alimentacije

  Ne, iako je to notorno, da je dijete sada, primjerice, navršilo 7 godina, da kreće u školu, da za školske knjige treba toliko i toliko (račun za knjige), predložite da se saslušate Vi, da se sasluša on, od suda zatražite da traži od njegovog poslodavca njegove isplatne liste, da. Tužba Vam izgleda kao svaka druga tužba, pokušavam Vam naći na internetu primjer, ali ne uspijevam.
 4. Zastara - otkup stana

  Nažalost, po mom mišljenju, radi se o zastari za ugovornu obvezu po ugovoru o otkupu stana, Vi možda možete prigovarati zastari pojedinog obroka (koja po mom mišljenju nastupa istekom 5 godina od dospijeća), no neisplatom svih obroka za otkup stana, grad Vam neće izdati tabularnu ispravu za upis u stan, pa predlažem da podmirite i te tražbine koje su zastarjele, no to je samo moje mišljenje, predlažem da pričekate i neka druga iskustva.
 5. Solemnizacija ugovora u sumnjivim okolnostima

  Možete kao zainteresirane osobe osporavati sposobnost Vašega oca da sklopi takav sporazum, možete isticati mane volje, prisilu prema njemu, javni bilježnik može biti svjedok. Međutim, centar za socijalnu skrb, ako nije bio pokrenut postupak radi lišenja poslovne sposobnosti, ovdje nema nikakve ovlasti. Što se tiče prevoditelja, teško je da će stjecatelji prigovarati da im je ugovor bio nejasan (ako sam dobro razumjela, otac, kći i unuka su hrvatski državljani i govore hrvatski jezik, a davatelji uzdržavanja su strani državljani i govore njemački, odnosno poljski?)
 6. Dopunsko zdravstveno osiguranje

  Nažalost, jedino ako kćer nije član iste obitelji, odnosno kućanstva LINK
 7. pomoć

  Možete, u bilo kojem matičnom uredu, gotovo je odmah isti dan, dok odete po biljege.
 8. Tražim odvjetnika, žrtva sam internetske prijevare

  Poštovani, maknula sam Vam privitke jer nisu bitni za temu, a iz njih se vide Vaši osobni podaci. Zainteresirani Vam se mogu javiti putem privatne poruke pa im možete poslati privitke, tako da ne dođe do daljnjih povreda Vaših osobnih podataka.
 9. Zbrka oko alimentacije

  Ako je nešto platio po toj presudi, a nešto još duguje, onda morate napisati specifikaciju uplata. Ako nije ništa platio, onda na zahtjevu za izravnu naplatu označite ono "u cijelosti prema ovršnoj ispravi u privitku" i ne treba Vam nikakva specifikacija.
 10. sporazumni razvod braka

  Imate zajedničku maloljetnu djecu? Jeste li zajednički sastavili plan zajedničke skrbi za tu djecu? (možete pred centrom, a ako se dogovorite, možete i bez njega, no on se ne može odreći održavanja osobnih odnosa s djecom i plaćanja alimentacije, a niti se Vi u ime djece toga ne možete odreći, niti mu to uskraćivati) Zahtjev se podnosi sudu posljednjeg zajedničkog prebivališta bračnih drugova. Isto tako je i nadležni centar nadležan po istom mjestu. Što se tiče prebivališta u drugom gradu, ako je bivši suprug suglasan, u MUP-u ćete moći promijeniti prebivalište djeteta. Mislim da bi on trebao ići s Vama radi promjene, no provjerite to u MUP-u jer svi rade drugačije.
 11. Slobodni list

  Ovisi o sudu i gužvi, ali trebali biste već moći izvaditi potvrdu o slobodnom bračnom stanju.
 12. Primjer prijedloga za povećanje alimentacije

  Tužba radi povećanja uzdržavanja je cijela nova tužba - predate tužbu s dokazima, sud zakaže ročište, sve raspravi i onda donese novu odluku o uzdržavanju. Obično se traži i donosi zato što djeca rastu pa im se povećavaju i potrebe.
 13. Ostanak u obiteljskoj kući sa djecom nakon rastave braka

  Poštovana, odgovoreno Vam je u drugoj temi gdje ste postavili isti upit, pa ovu temu zaključavam.
 14. Izmjena tužbe

  Ukratko, tužitelju je moguće zadržati pravo da precizira i uredi tužbeni zahtjev nakon što bude provedeno vještačenje, vjerujem da se to dogodilo i u Vašem predmetu. Jednostavno, stranke su laici, sud je laik u nekim stručnim pitanjima (računovodstvo, promet, građevina), i onda tužbeni zahtjev postavi okvirno, dok nakon vještačenja postavlja konačni tužbeni zahtjev.
 15. kamate na presuđeni iznos

  Dajte to nekome knjigovođi da Vam izračuna, ako su sve presude pravomoćne i ovršne.
×