Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  2387
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  25

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan svibanj 18

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

4287 pregleda profila
 1. Uplate novca i zahtijev za povrat novca

  Djeluje vrlo čudno, moram i ja priznati. Je li Vaš posao reverzibilan, tj. u slučaju raskida ugovora, možete li Vi uzeti ono što ste isporučili? Ako to nije moguće, po mom mišljenju nije moguć niti raskid ugovora, već je eventualno stranka u mogućnosti tražiti smanjenje cijene zbog zakašnjenja i neizvršavanja cjelokupnih radova (ako uopće i to). Ja bih angažirala odvjetnika i pustila neka odvjetnici komuniciraju, jer bojim se da u ovakvoj zbrci nećete moći proći bez međusobnog konflikta i spora.
 2. Primjena zakona

  Poštovani, morat ćete napisati nešto više o svom sporu: pred kojim sudom ste, u kojoj fazi postupka, imate li još pravo na žalbu, je li sud možda u pravu i dobro je primijenio propis (koje su okolnosti slučaja) itd., kako biste mogli dobiti ispravan odgovor. Molim Vas također da na ovom forumu koristite mala slova s obzirom na pravila foruma.
 3. rad hrv.branitelja iz Domovinskog rata

  Premješteno u odgovarajući PF, možda ćete ovdje dobiti više odgovora.
 4. Žalba javni natječaj

  Što piše u uvjetima natječaja? Koliko znam, bilo kakav pravni lijek ne odgađa izvršenje rješenja o prijmu, a čini mi se da nije dopuštena ni žalba, već morate pokrenuti upravni spor radi poništenja rješenja o prijmu, no to ovisi o pravilnicima i aktima te ustanove.
 5. Je li isplata inozemnih dnevnica obavezna?

  Po mom mišljenju, nije, jer nije definirana ni Zakonom o radu kao obveza.
 6. Problemi na radnom mjestu

  Koliko dugo to traje?
 7. jednokratna naknada

  Je li to po nekom pravilniku poslodavca?
 8. Po meni, da. Za Njemačku ne znam. Ali i porezi i doprinosi će Vam se i dalje uplaćivati u RH.
 9. Sporazumni otkaz

  Premješteno u odgovarajući PF.
 10. Krađa šume

  I to što Vi kažete, ali mislim da je korisnik virtalni ukazivao na činjenicu, da ako je prvookrivljenik vlasnik susjedne parcele, tada on ima imovinu iz koje se oštećenik može naplatiti.
 11. Podstanari

  Je li kuća etažirana?
 12. Otkazivanje punomoci odvjetniku dodijeljenog od strane drzave

  Besplatna pravna pomoć, mislite? Za što Vas je dotična dobila rješenjem dužnost zastupati? U prvostupanjskom postupku? Također, teme sam Vam spojila jer se radi o istom sadržaju, pa ćete odgovore dalje moći potražiti ovdje.
 13. Obrt u prostoru kuće u suvlaništvu

  Zakon o obrtu samo kaže da obrtnik mora imati pravo korištenja prostora ako je prostor potreban za obavljanje obrta (ali se može obavljati i u stambenim prostorijama). U praksi, znam da neke porezne uprave i odjeli za gospodarstvo traže izjave o davanju prostora na korištenje bez naknade, neki traže ugovore o zakupu. Zakon o vlasništvu kaže da za izvanredne poslove (a davanje prostora na korištenje u sumnji to jest) je potrebna suglasnost svih suvlasnika. U praksi, ne znam kako bi to prošlo, možda drugi korisnici imaju neposredna iskustva.
 14. Otvaranje obrta uz stalni radni odnos, koraci HZZO i HZMO?

  Ne, na kraju godine na temelju dohotka u obrtu plaćate porez na dohodak, a doprinose plaćate svakomjesečno. Koliko je meni poznato, ako ste u stalnom radnom odnosu i imate otvoren obrt, morate plaćati doprinose po dvije osnove - s osnove nesamostalnog rada i s osnove obavljanja samostalne djelatnosti. Ali tu Vam je korisniji knjigovođa nego pravnik
 15. Podstanar u gradskom stanu-prava?

  Kakva prava? Dok joj vlasnik ili najmodavac ne kaže da se iseli, može stanovati tamo.
×