Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  4327
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  58

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan siječanj 17

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

6776 pregleda profila
 1. Djelo je počinjeno 08.06.2013. čl.139 st.2 objedinjena kazna 4*3mjeseca=1.2godine. 

  U svezi čl. 51 st.2  kz da li je mogla biti manja kazna.

  Zanima me kad nastupa zastara i da li tu vrijedi Zastara izvršenja mjera-kad protekne dvostruko vrijeme na koje su izrečene kazne. Postupak nije imao ni prvostupanjski presudu a ide opet ispočetka.  Hvala!

  1. Mikinena

   Mikinena

   Moźe Joe jedno pitanje- da li se kazna uzima u prijedlogu optužnice ili ona koja se dodjeli u presudi ako se žališ na optužnicu. Hvala!

 2. Kako ugraditi vlastiti vodomjer??? problemi

  Ima li zgrada međuvlasnički ugovor? Piše li u njemu nešto vezano uz ovo? (neke zgrade su, primjerice, donosile odluke da se i kućni ljubimci kod odvoza smeća i potrošnje vode računaju kao pola osobe ili čak cijela osoba) Je li zgrada donijela neku odluku o tome?
 3. Mijenjanje stavki iz predugovora u kupoprodajnom ugovoru

  Najpametniji savjet koji Vam se može dati jest da u ugovoru potpisujete samo ono što odgovara stvarnosti - dakle, neka papiri odgovaraju stvarnom stanju. Točno je da ako se plaća neka druga vrsta poreza, PDV primjerice, koja je veća od stope od 4% koja predstavlja stopu poreza na promet nekretnina, da se ne plaća porez na promet nekretnina (vidjeli smo nedavno da je nekim prodavateljima nekretnina to prodajna taktika). Dakle, ako će prodavatelj dobiti 60.000,00 EUR, to bi trebalo stajati i u ugovoru. Pretpostavljam da on želi da stoji 40.000,00 EUR, a za 20.000,00 EUR da mu date na ruke.
 4. zatezne kamate cesija

  Bojim se da će o tome odluku donositi stečajni upravitelj, a ne više uprava tog poduzeća. Načelno je s agencijama za otplatu potraživanja moguće dogovarati otpis kamata i otplatu samo glavnice, ali kad je nad dužnikom otvoren stečaj, namirenje više nije moguće ni na koji drugi način već samo kroz institute stečajnog postupka.
 5. Otkaz uredno otplacivanog Ugovor o kreditu

  Banka bi Vam morala pomoći, oni moraju zasnovati zalog na Vašoj nekretnini, ugovorom o osiguranju zalogom koje sklapate Vi i banka. Pokušajte dogovorom, ovo zaista nema smisla, ni za Vas, a ni za banku.
 6. ortakluk

  Tako je kao što kaže frenki, ortakluk za sebe nema pravnu osobnost. Morate tužiti ortake ili ortaka koji Vam je ostao dužan, ako Vam je ostao dužan ortakluk, ili poslovni subjekt kojemu ste izdali račun. Dakle, prijedlog za ovrhu možete temeljiti samo na vjerodostojnoj ispravi - računu ili izvodu otvorenih stavaka, i usmjeravate ga prema onoj osobi, pravnoj ili fizičkoj, na koju račun glasi.
 7. obveze nakon otvaranja doo

  Vidite čl. 21. ZTD-a, morate istaknuti tvrtku ili skraćenu tvrtku na poslovnim prostorijama, nije potrebno da ističete bilo što drugo, na poslovnom papiru opet neki drugi podaci itd.
 8. Poslovanje bez zaposlenog (j.d.o.o. / obrt)

  Možete biti nezaposleni direktor ako ste osigurani po drugoj osnovi, po mom mišljenju ne morate imati zaposlenu osobu (ako kao državni službenik imate veću plaću od prosječne). Vama se kao zaposlenoj osobi više isplati j.d.o.o., po mom mišljenju.
 9. Registar poreznih obveznika

  Prekršajna kazna, bilo po Zakonu o porezu na dohodak, bilo po Zakonu o porezu na dobit.
 10. Isplata odštete za ozljedu na radu

  Ne morate ih osigurati od nezgoda, to je dobrovoljno osiguranje, iako možete, ako sumnjate, kao što kaže Frenki, da postoji mogućnost da se ozlijede.
 11. Neisplata place iz jdoo

  Jeste li te platne liste dali na izravnu naplatu u FINU?
 12. Prijava na Poreznu upravu

  Za firme od upisa u sudski registar, po mom mišljenju.
 13. Ugovaranje zakupa poslovnog prostora

  Ako je j.d.o.o. u sustavu PDV-a, izdaje Vam račun s PDV-om. Ako nije u sustavu PDV-a, izdaje Vam račun bez PDV-a. U svakom slučaju, ako ste Vi izvan sustava PDV-a, bolje Vam je poslovati s nekim izvan sustava PDV-a, fizičkom osobom ili pravnim subjektom koji je izvan sustava PDV-a, no ako je pravni subjekt voljan Vam spustiti cijenu za 25%, odnosno "progutati" PDV, onda Vam je svejedno. Osim režijskih troškova i pričuve, nikakvih posebnih drugih davanja na zakupljeni prostor nemate. Neki traže polog, neki traže zadužnicu, no to je više-manje to.
 14. Raskid ugovora o najmu stana

  Obično je potrebno da u kojem obliku je ugovor, u tom obliku mora biti i raskid, no pretpostavljam da bi bilo dovoljno i da Vam najmoprimac u jednoj rečenici napiše: S ovim datumom otkazujem ugovor o najmu.
 15. Upwork djelatnik

  Upwork je, ako se ne varam, online-platforma za pronalazak freelancera. Vi platite Upworku, on plati freelanceru, uzme svoju proviziju i Vama izda račun. Provjerite s Vašim računovođom još (uvijek možete testirati neku malu svotu, pa vidjeti kako postupak ide), ali mislim da možete knjižiti taj trošak kao trošak iz inozemstva.
×