Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  5072
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  73

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan ožujak 18

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

7376 pregleda profila
 1. Zabrinuta zbog neplaćene kazne

  U ovom slučaju, oduzimanje imovinske koristi ide u korist državnog proračuna, ako osuđenik nije dobrovoljno platio po uplatnici koju mu je dostavio sud, tada sud izdaje nalog FINI za prisilnu naplatu tog duga po računima. Ako se u tri godine od podnošenja naloga dug nije naplatio, tada FINA o tome obavještava sud i mislim da se tada dug otpisuje, ali nemojte me držati za riječ jer sada ne nalazim odredbu o tome.
 2. Postupak za rješavanje sa više vlasnika čestice na 1/1

  Mislim da Vam dođe na vrlo slično s ovjerama potpisa i pristojbama za upis, kao i porezom na promet nekretnina, ali ovo će sigurno biti brže.
 3. opomena pred tužbu zbog pozajmice od bivše zarućnice

  Može, dogovor je dogovor zato što je dobrovoljan, pa to znači da se i druga strana mora suglasiti s time.
 4. Odjava RTV pretplate

  To nije dobro rješenje, neka na pravilan način odjavi pretplatu, putem obrasca na HRT-ovoj stranici, jer će ga, ako je naslijedio nešto iza oca, teretiti i očevi dugovi.
 5. Pedagoška mjera ukora u osnovnoj školi

  Temu zaključavam jer je otišla u offtopic.
 6. Koji zakon je "jači": ZPPI ili ZUP

  Po mom mišljenju, ZPPI je lex specialis u odnosu na ZUP, znači da se njegove odredbe primjenjuju prije nego one iz ZUP-a, odnosno da imaju prednost u primjeni.
 7. pravo na suđenje u razumnom roku i naknada

  Ovo potvrđujem u potpunosti, privatne tužbe stoje a da ih nitko ne takne po pola godine minimalno.
 8. Značenje u postupku

  No imate li i dokaz o tome ? Mogli ste već vidjeti, neki se kod nas čude što im A1 telekom nije "izbrisao" zastarjele dugove, i što teleoperater ne želi s njima sklopiti novi ugovor dok dobrovoljno ne podmire zastarjeli dug. Međutim, dug koji je u zastari, nije zbog toga i prestao postojati, niti je otpisan, on se samo više ne može prisilno naplatiti. Po mom mišljenju, to je dobra praksa teleoperatera (iako se Vi vjerojatno nećete složiti), kojom bivši dužnik dokazuje svoju ozbiljnost u budućem podmirenju dugova, i koja govori o kreditnoj sposobnosti te osobe. Teleoperater također posluje na slobodnom tržištu i nije dužan sklapati ugovore s bilo kime, već može pažljivo birati s kim će poslovati, a s onime s kime se već opekao, ima smisla da više ne želi.
 9. Subjektivna ili objektivna odgovornost za štetu

  Odgovor Vam se krije u čl. 1070. ZOO-a: pored neovlaštenog korisnika i solidarno s njim odgovara i vlasnik motornog vozila, ako je svojom krivnjom ili krivnjom osoba koje su se trebale brinuti o vozilu, omogućio neovlašteno korištenje vozila. Dakle, roditelj odgovara zato što je djetetu omogućio neovlašteno korištenje vozila, a bez odgovarajuće vozačke dozvole i uvjeta za upravljanje motornim vozilom (iako ne na javnoj cesti, no neovisno o tome). Dakle, ja bih bacila mreže široko i tužila i dijete zastupano po roditeljima i roditelje zasebno.
 10. naknada zbog neuživanja nekretnine

  Morali biste podnijeti tužbu za iseljenje i za najamninu za nekretninu koju Vam nije omogućeno koristiti.
 11. Porez na promet nekretnina u brakorazvodnoj parnici

  Možete dobiti oslobođenje ako razvrgavate bračnu stečevinu, a ne za nekretninu koju samostalno kupujete.
 12. Porez na prikupljanje članarina

  Što je web-forum, tko se krije iza njega, fizička osoba, udruga, trgovačko društvo, obrt, tko?
 13. Postupak za rješavanje sa više vlasnika čestice na 1/1

  Morali biste tužiti ostale suvlasnike za utvrđenje prava vlasništva (dosjelošću), oni bi mogli priznati tužbeni zahtjev i na temelju sudske presude biste se Vi uknjižili. Mogli biste sa svakim od njih potpisati darovni ugovor, Vi se obvezati platiti uknjižbu i porez, i na taj način isto prenijeti vlasništvo na sebe.
 14. Ako ne odgovori, ja bih poslala i novom tijelu kad prijeđem u njega, i pozvala bih se na to da sam poslala starom tijelu taj i taj zahtjev tog i tog datuma, da mi do prelaska nije odgovoreno, pa da isti zahtjev postavljam i ovom tijelu. Mislim da na taj način nemate što izgubiti.
 15. Postupak za rješavanje sa više vlasnika čestice na 1/1

  Je li baka samostalno izvršavala posjed na tim česticama, tko su ti suvlasnici, umrle osobe ili drugi nasljednici?
×