Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  5827
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  92

Sve što je Ruby_Danderfluff objavio

 1. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Ne znam da postoji nekakva distinktna praksa po tom pitanju, vjerujem da to utvrđuje sud u svakom pojedinačnom slučaju, tako da mislim da i taj dio u svakom slučaju vrijedi osporiti.
 2. lažno svjedočenje

  Dokaznu snagu dokaznih sredstava ocjenjuje sud, pa je teško reći čemu će sud u konkretnom predmetu dati prednost, ali fotografija se može upotrebljavati kao dokaz pred sudom.
 3. KLEVETA NA INTERNETU- molim pomoć!

  Pokušajte sa Kaznenim zakonom, čl. 149. kazneno djelo teškog sramoćenja. Nažalost, čini mi se da stranica koju spominjete nema nekakva jasno istaknuta forumska pravila na koja bi se također mogli pozvati.
 4. lažno svjedočenje

  Na sudu je da tumači iskaze svjedoka i da ocjenjuje njihovu pravnu snagu. Sud će znati ocijeniti što je svjedok očevidac, a što je svjedok po čuvenju. Vi morate za Vašu, protivnu tvrdnju, pridonijeti jače dokaze.
 5. Uvjetna osuda

  Niste. Ako nije plaćeno po dodatnom uvjetu, sud može opozvati uvjetnu osudu.
 6. KLEVETA NA INTERNETU- molim pomoć!

  Nažalost, ne vidim način ako to administrator stranice neće učiniti. Jedini način da maknete da se na internetu o Vama piše loše, jest da se o Vama počnu pisati tekstovi po dobrome. Možete tužiti stranicu mojekrpice.hr radi štete i možete tužiti tu prijateljicu radi štete na reputaciji, ali iskreno, nisam nikad vidjela takav predmet i ne znam kako bi to prošlo pred našim sudovima.
 7. Obiteljski dom, ulaganje?

  Onda ovo što Željac kaže.
 8. imovina malodobne djece

  Netko Vam je vjerojatno rekao da zastara stoji do punoljetnosti maloljetne djece. Tada oni mogu poduzimati radnje za sebe.
 9. Smetanje mirnog posjeda

  Može i jedno i drugo, može tvrditi da je smetao posjed po nalogu upisanog posjednika, prigovarati svojoj pasivnoj legitimaciji tvrdeći da on nije bio samostalan u svom postupanju, već da je izvršavao radnje u ime i za račun nekoga drugoga.
 10. Solemnizacija ugovora u sumnjivim okolnostima

  Vidite čl. 34., 57. i 58. Zakona o javnom bilježništvu - ako on ne posumnja da kod osobe postoje nedostaci u volji, nesposobnost i sl., on na to mora upozoriti stranke. Ako stranke i nadalje inzistiraju da se radnja obavi, on mora tu radnju obaviti, i zabilježiti da je stranke upozorio na nedostatke. On mora ispitati jesu li stranke sposobne i je li akt koji namjeravaju sklopiti odražava njihovu pravu volju. Javni bilježnik ne može uskratiti provođenje službene radnje, ne može odgoditi solemnizaciju, a niti centar ne može provjeravati nečiju poslovnu sposobnost po prijavi javnog bilježnika. Što se tiče prigovora da davatelji uzdržavanja nisu razumjeli svoje obveze, proizlazi da se žalite u korist druge strane, da ističete razloge koji Vama uopće ne idu u prilog. Uzdržavanje se i ne mora sastojati u novcu, može se sastojati u brizi, vođenju kod liječnika, životu u zajednici s nekim i sl.
 11. Ponistenje natjecaja

  Možete se žaliti na sve elemente u kojima postupak natječaja nije odgovarao natječajnim uvjetima. Dakle, ako nije bilo javnog otvaranja ponuda, ako nije bilo komisije, i sl. Za to Vam ne treba dokumentacija na uvid, samo pošaljite žalbu.
 12. Mrezni marketing/registracija obrta

  Ako ste Vi njihov partner u Hrvatskoj, možete prodavati njihov proizvod u Hrvatskoj i strancima, ako imate s njima sklopljen ugovor. Međutim, tada morate regulirati i pitanje uvoza i distribucije tog proizvoda, o čemu se također detaljno morate raspitati.
 13. OVLASTI VLASNIKA JDOO

  Neki sudovi traže da bude novi osnivački akt, neki kažu da je dovoljno kao odluka o davanju prokure. Provjerite s javnim bilježnikom koji će Vam to raditi.
 14. Poslovanje strane EU firme u RH

  Tako je, može funkcionirati kao inozemna podružnica, ili može sama osnovati hrvatsko trgovačko društvo, ili pronaći partnera i generalnog zastupnika za svoj brand i svoje proizvode u nekom hrvatskom društvu.
 15. nagrada za rad isplata

  Nažalost, i meni jedino pada na pamet ovo što spominjete - tražiti od radnika da vrate novac, pa napraviti ispravno putem redovnog i zaštićenog računa.
 16. Prag stjecanja od 77.000kn za paušalne obrte

  Za ulazak u sustav PDV-a, prag je 300.000,00 kn godišnje isporuke dobara i usluga. Prag od 77.000,00 kn je prag za ulazak u VIES bazu. Mislim da Vam ovo sve objašnjava.
 17. porezni nadzor

  Nisam porezni stručnjak, ali ja mislim da bi najčistije bilo da se na to plaćaju davanja kao da se radi o plaći u naravi.
 18. obiteljsko nasilje - usvojena lazna prijava

  Dopunu žalbi možete poslati, načelno bi trebala biti uzeta u obzir, županijski sud može biti bilo koji u Hrvatskoj. Ako ste jedino Vi ulagali žalbu (a državno odvjetništvo nije), kazna Vam se ne može preinačiti na više. Županijski sudovi odlučuju po pola godine od zaprimanja spisa sa žalbom.
 19. Odgovor na žalbu

  Sloboda govora i izražavanja mišljenja je ustavno pravo, čija brojna ograničenja postoje u pravu: ne možete koristiti svoju slobodu govora da biste nekome narušavali čast i ugled, nekoga sramotili, nekome naškodili, iznosili nečije osobne podatke... Osim, ako za to postoji opravdan javni interes koji je veći i važniji od prava te osobe na čast i ugled, duševni mir, privatnost osobnih i obiteljskih prilika i osobnih podataka. Ograničenje vlastite slobode govora ste prouzročili Vi, sklopivši ugovor (nagodbu, sporazum) s tzv. gag order - da će postupak protiv Vas biti okončan u zamjenu da Vi nikad više ne govorite o tom poslodavcu javno. Međutim, ono što Vama stoji na raspolaganju jest da tog poslodavca tužite za plaće, prijavite državnom inspektoratu, inspekciji rada, drugim institucijama... sve to bi bilo manje jalovo nego pisati o njemu po društvenim mrežama i doista bi mu efektivno naškodilo, učinkovitije nego narušavanje njegove reputacije na internetu.
 20. pismena dostava presude

  Čl. 458. ZKP-a: u roku od mjesec dana od objave, + 15 dana ako je bilo više od tri ročišta glavne rasprave, + još 15 dana ako je rasprava trajala dulje od osam dana i nije morala iznova započeti. Ako je morala iznova započeti, onda tko zna. Ti rokovi se uz obavijest predsjedniku suda mogu i prekoračiti, tako da su više instruktivni nego obvezujući za suce. Dakle, pisani otpravak presude možete očekivati bilo kada.
 21. Sud okrivljeniku uskratio uvid u spis

  Da, ŽDO daje svoje mišljenje na predmet u radu, koliko se sjećam (čl. 474. ZKP-a). Sad kad su svi drugostupanjski sudovi nadležni automatskom dodjelom predmeta, bez geografske vezanosti, pretpostavljam da i lokalni ŽDO mora sudjelovati u predmetu, a ne onaj neposredno nadležan ODO-u koji je podnio odgovor na žalbu. Međutim, ne vjerujem da ćete nešto značajno saznati iz odgovora na žalbu ODO, vjerujem da je jednako generički kao i završna riječ, žalba je ono što je bitno, a odgovor na žalbu može i ne mora postojati u spisu.
 22. Potjernice

  Ovisi kakva je tjeralica, međunarodna?
 23. Teleoperateri

  Prijavite policiji (odnosno općinskom državnom odvjetništvu) kazneno djelo protiv nepoznatog počinitelja da je krivotvorio ispravu, time da će dida morati posvjedočiti da nije ništa potpisivao, i da mu je osobna zloupotrijebljena.
 24. Nametljivo ponašanje

  On time želi ostvariti nastavak odnosa s Vama, pa je pitanje je li ovo što on radi iznuda, nametljivo ponašanje ili što treće. Vi se morate jasno odrediti da mu ništa više niste dužni, to mu i odgovoriti, te blokirati sve njegove pokušaje kontakta. Policiji ga možete prijaviti za nametljivo ponašanje ako i dalje ostvaruje neželjeni kontakt. Također, ako Vam prijeti, ako Vas vrijeđa i sl. Nažalost, tu je odgovornost na Vama da se odlučno postavite prema njemu.
 25. lažno svjedočenje

  Kaznena prijava, općenito govoreći, može se dati usmeno na zapisnik općinskom državnom odvjetništvu (ili policiji, ali bolje ODO). Međutim, ako želite čuti i mišljenja, neće biti utvrđeno kazneno djelo davanja lažnog iskaza, jer je točno i istinito da je on neki sadržaj čuo od tužitelja, posebno ako nije svjedočio da je sam prisustvovao navedenom događaju, odnosno da o događaju ima neposredna saznanja. Dakle, to po meni ne bi bio lažni iskaz.
×