Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  7155
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  124

Sve što je Ruby_Danderfluff objavio

 1. Magnet za bedake

  Vaš post je prava uživancija čitati, ali nažalost, da osim onih načina da joj pakostite kao i ona vama i drugim stanarima, nema načina da joj doskočite - dakle, parkiranje u haustor, kačenje bicikla na ogradu, remećenje javnog reda i mira, eventualno, prijava HZZO-u radi revizije bolovanja...itd.
 2. Smrad zbog septicke jame

  Adresirajte samo na inspekciju, adresa je ista, pa neka oni usmjere kojem odjelu ide.
 3. Ne bi, ako su oni to knjižili kao prihod po ponudi koju su poslali tom j.d.o.o.-u.
 4. zatezne kamate

  Da, nakon isteka roka za dobrovoljno ispunjenje (15 dana), po mom mišljenju.
 5. nasljeđivanje sudskih troškova

  Može, ako je u pravomoćnoj presudi doneseno rješenje o troškovima koje glasi na isplatu određenog iznosa troškova. Ta odluka o troškovima je ovršna isprava.
 6. Osteta osiguranja

  Ako je totalna šteta, onda to jest to. Vi možete tužiti osiguravajuće društvo ako smatrate da se ne bi radilo o totalnoj šteti, već da bi trebalo isplatiti stvarnu štetu popravka, ali to je pitanje za izvođače radova, strojarske stručnjake i procjenitelje vozila isplati li se to raditi ili ne.
 7. Očigledno ga nećete knjižiti kao poslovni događaj, jer se radilo o donaciji koju je uplatila fizička osoba, a ne taj j.d.o.o.
 8. Upis rješenja o izvedenom stanju

  Moja mala famiglia je trenutno u procesu rješavanja stambenog pitanja. Adekvatnu nekretninu smo pronašli, u ZK je vlasnik upisan 1/1, ali mi je rekao da je "sve legalizirao: kuću, garažu, pomoćne prostorije", ali još uvijek "nije upisao". Letimičnim pregledom dokumentacije kod njega vidim da mu je Katastar izdao rješenje o izvedenom stanju. Pošto ne znam ništa o tome, moje je pitanje - što dalje? Da li se on kao prodavatelj ili mi kao kupci moramo pobrinuti da se to upiše u katastarski operat ili oni to čine po službenoj dužnosti? (na Geoportalu također vidim da snimka kuće, garaže i pomoćnih prostorija postoji) Je li pametnije da on to napravi prije kupoprodaje ili da to mi radimo nakon što kupimo kuću? I što je s energetskim certifikatom - trebamo ga, ne trebamo ga?
 9. Podjela vlastite imovine nakon razvoda

  Za novčana, financijska ulaganja, ako su bila Vaša, možete tražiti povrat, jer će samo on uživati u poboljšanju standarda svoje nekretnine. To je obveznopravni zahtjev koji zastarijeva u roku od 5 godina, imali smo ovdje, od učinjenih ulaganja ili čak od kasnije, kad ste u situaciji da možete zatražiti povrat. Što se tiče uzdržavanja za djecu, sada kad su punoljetna, to mogu tražiti ona.
 10. Ogorčena

  Poštovana, maknula sam Vam jedan od privitaka radi zaštite Vaših osobnih podataka, predlažem da ako smatrate da postoji nešto važno u prijavnici HZZ-u što želite istaknuti, da obrišete ostale osobne podatke iz kojih Vas se može identificirati. Što se tiče ove poruke, radi se o automatiziranom SMS-u nad kojim djelatnici HZZ-a nemaju osobitog utjecaja, pa nemojte smatrati da se radi o prijetnji od strane osoba, već od strane strojeva
 11. Stečaj ili likvidacija

  Provjerite u HZMO i u svojoj ispostavi porezne, jer da imate neki dug po osnovi javnih davanja, taj bi dug za HZMO i HZZO utjerivala porezna.
 12. Nasljeđivanje dugova od oca

  Dovoljno je da se na ostavinskoj raspravi iza očeve smrti odreknete nasljedstva, da.
 13. Podjela vlastite imovine nakon razvoda

  Nažalost, ako je tako kako kažete, hoće li Vas stambeno zbrinuti je ipak suprugova dobra volja. Namještaj je bračna stečevina.
 14. Sanacija stete

  Ovdje Vam još jedino mogu savjetovati da angažirate odvjetnika za sastav neke opomene pred tužbu izvođaču, neki na to trznu.
 15. Problem sa susjedom

  Kratki odgovor: ne postoji, ako ne možete mirnim putem postići dogovor, jedino Vam ostaje građanska tužba, ako za nju ima osnove.
 16. Stečaj ili likvidacija

  Naravno, odnosi se na dug za doprinose, uključuje i dug za mirovinsko i za zdravstveno osiguranje.
 17. Krađa drva od šumarije

  S obzirom da ste priznali, nikakve šanse da se to odbaci (osim ako je šteta manja od 1.000,00 kn), bit ćete osuđeni za kazneno djelo, jedino će možda kazna biti blaža, možda uvjetna ako ranije niste bili kažnjavani. Za bilo koju malu štetu. Ovo se nekoliko puta mijenjalo kroz proteklih 5-6 godina, zato možda imate starije informacije.
 18. Smrad zbog septicke jame

  Vodopravna inspekcija
 19. Sanacija stete

  Nije praktički, nego jest radio na crno. I dalje postoji mogućnost tužbe ako možete u dovoljnoj mjeri dokazati da je zaista on izvodio radove, kao i da je zbog njegovog nestručnog izvođenja radova nastala šteta. Pošto se ovo čini prilično neizvjesno i vrlo teško dokazivo, čini mi se da je jeftinija opcija za Vas da angažirate drugog, registriranog izvođača radova.
 20. Tužba autoosiguravajuće kuće

  Tako je, materijalnu štetu popravljate sami i onda tražite naknadu štete prema računu izvođača radova. Možete tražiti da Vam procjenitelj dostavi fotografije izvida štete, i zapisnik uz izvid štete, pretpostavljam, mada su oni osiguratelj Vašeg štetnika.
 21. mjesto stvarne uprave (tvrtka u inozemstvu)

  Onda prijavite društvo kao poreznog rezidenta, jer inače riskirate i prekršajnu kaznu. Nije zabranjeno otvarati trgovačka društva u inozemstvu, porezni aspekt je samo jedan od aspekata osnivanja pravne osobe vani.
 22. Krađa drva od šumarije

  Tako je, ako je šteta manja od 1.000,00 kn, kazneni progon se ne provodi po službenoj dužnosti. Jel ne može to netko drugi osim šumarije izmjeriti i reći koliko ima metara?
 23. Kaznena prijava

  Morat ćete angažirati odvjetnika ako nećete znati napisati optužnicu i sve što trebate. Pošto je kazneni postupak vrlo specifičan, to je možda najbolja preporuka. Progon se nastavlja obavješću da nastavljate progon i radnjom koja slijedi, a to ovisi u kojoj je fazi državni odvjetnik prekinuo izvide. Naprimjer, ako je sve obavljeno, samo nije podignuta optužnica, morat ćete prikupiti sve dokaze (koje možete dobiti od državnog odvjetnika) i podići optužnicu. Ako svekrva i suprug nisu formalno ispitani (a to je preduvjet za podnošenje optužnice), morat ćete podnijeti prijedlog sucu istrage za provođenje dokazne radnje prvog ispitivanja, itd. Kaznenom prijavom ne možete preuzimati kazneni progon.
 24. Smrad zbog septicke jame

  Uz to, dodatno možda ne bi bilo loše obavijestiti i komunalnog redara, tko zna što oni rade i smije li se to... Načelno, ima službi koje ne čitaju mailove tjednima, ali sad sve manje, tako da mail isto funkcionira, preporučena pošta je samo Vama da Vam ostane dokaz da je to netko zaista i zaprimio.
 25. OTKAZ POSLODAVCU I PRELAZAK U KONKURENCIJU

  Za potraživanje isplate, bilo plaće, bilo drugih novčanih potraživanja iz radnog odnosa, zastarni rok je 5 godina.
×