Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  2367
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  25

Sve što je Ruby_Danderfluff objavio

 1. članstvo u komori socijalnih radnika

  Članak 6. Statuta Komore socijalnih radnika kaže da se magistri i prvostupnici socijalnog rada i socijalne politike koji obavljaju poslove socijalnog rada obvezno učlanjuju u komoru. Statut ne propisuje nikakve posljedice, pa ako zaista ne obavljate socijalni rad, mislim da se ne morate učlaniti.
 2. Rastava (nemam stan, primanja, moram trpjeti)

  Molim da se držimo teme, a ne korisnika i njihovih životnih situacija.
 3. Rastava (nemam stan, primanja, moram trpjeti)

  Možete se obratiti CZSS, možete tražiti pomoć od lokalne samouprave... Ali.. Jedan 'reality check' bi vam jako dobro došao. Zašto mislite da bi vam oni pomogli? Sama ste opisala svoju situaciju kao vlastitu krivnju, a bojim se da bi drugi bili puno stroži u opisu vaše situacije od vas. Sigurno ima puno ljudi koji su potrebitiji od vas, a resursi su ograničeni. Poštovana, bit ću iskren prema vama, a vi budite prema samoj sebi. To nije vama život? Znate, život nisu meksičke sapunice. Kažete, oni nemaju poštovanja prema vama? Zaslužujete li 'poštovanje' ? Znate, poštovanje, uvažavanje okoline nije nešto što dolazi samo po sebi, mora se zaslužiti! Muževa obitelj vas je smjestila iako im očito ne cvatu ruže. Snalaze se u neadekvatnim uvjetima. Vi biste se kupala kad vama paše? Kupaju li se drugi kad im paše, ili prave neki raspored? Jedu li kad im paše? To su pravila u tom kućanstvu. Ne vidim baš da se prema vama ponašaju drugačije nego jedni prema drugima. Zar bi sada zbog toga što su vas smjestili trebali sve prilagoditi vašim prohtjevima? Dali su vam smještaj, prema vama su (po vašem opisu) zapravo relativno korektni u odnosu na okolnosti. Vi očekujete povlastice, a ne jednakopravnost. Nisu vas trebali uzeti pod krov ako se vaš brak raspao. Uostalom, nitko vas ne prisiljava da tamo ostanete, zar ne? Možda bi za početak upravo vi trebali prema njima izraziti zahvalnost što su vas prihvatili i pružili vam krov nad glavom - nešto što vi niste mogla dobiti od svojih roditelja. Razmislite malo o svemu ovom. I zašto mislite da bi u slučaju da odete iz te kuće vaše dijete trebalo ići sa vama? Vašem djetetu bi prije bio interes ostati u toj kući sa ocem, bakom i djedom.
 4. Županijski sud u Zagrebu radni spor isplata.k

  Ako je presuda donesena nakon lipnja 2012. godine, možete otići na sud, da Vam na presudu lupe klauzulu pravomoćnosti i ovršnosti i sa zahtjevom za izravnu naplatu predati u FINU radi ovrhe po računima poslodavca. To sve pod uvjetom da poslodavac nije u međuvremenu završio u stečaju ili predstečajnoj nagodbi. Zašto Vam nije isplaćen ostatak?
 5. Dobivanje poticaja(APPRRR)u nesamostalnom posjedu

  O sudskim postupcima koji su u tijeku neću Vam pisati jer sigurno znate kako ćete razriješiti vašu međusobnu situaciju. Što se tiče potpora, one bi (iako ne znam kakva je praksa po tom pitanju, možda je i nema) trebale predstavljati korist od vlasništva nad nekretninom (kao i sve druge koristi od zemljišta, ako je oranica ili voćnjak), pa bi Vi kao suvlasnica trebali uživati udio u tim plodovima. Vučem logiku iz parnica za najamninu u slučajevima u kojima jedan suvlasnik drugome uskraćuje posjed stana ili kuće. No po meni je to neistraženo područje i vjerojatno još jedna parnica na vidiku. Imate li odvjetnika u drugim postupcima, što on kaže?
 6. Uplate novca i zahtijev za povrat novca

  Tko je naručitelj, s kim ste dogovorili obavljanje posla? Ta osoba može zahtijevati i cjelokupni uplaćeni iznos (kakvi su odnos među njima i kako će se oni međusobno kasnije razračunavati, nije Vaš problem jer oni nisu Vaš suugovaratelj.) Postoji li pisani ugovor o djelu, pisana reklamacija?
 7. Porez na nekretnine- zalba - odustajanje od zalbe

  Iz kojeg se razloga žalila onda?
 8. tele operateri ovrha

  Ali ako imate pravomoćna i ovršna rješenja o ovrsi izdana od suda, tada bi se te sudske odluke mogle provesti u cijeloj EU po pravilima o europskom ovršnom naslovu. Međutim, za to mora proći određeno vrijeme, moraju Vas znati pronaći, a to je već upitno.
 9. ovrha vip

  Slažem se, vjerojatno je APP. Inzistirajte na dostavi sve dokumentacije. Ne bi slali poziv na plaćanje po ovrsi ako drže ovršnu ispravu, tada bi ovršili.
 10. Analiza slučaja: je li ovo moguće?

  Mogu, sudu u prekršajnom postupku na prijedlog tužitelja bi operateri dostavili tražene podatke.
 11. zastara za klevetu iznesenu na sudu

  Premješteno u odgovarajući PF.
 12. Podstanar u gradskom stanu-prava?

  Premješteno u odgovarajući PF. Ako mogu razjasniti: u zemljišnoj knjizi je vlasnik grad, a najmodavci su joj fizičke osobe koje su nasljednici iza umrlog posjednika? Ima li prijateljica s tim osobama sklopljen ugovor o najmu?
 13. Pojam 'kriminalac'.

  Imate vrlo maštovite primjere, gdje li ih samo izvlačite... U konkretnom primjeru nema dragovoljnog odustanka, jer su počinitelja odmakli drugi, tko zna dokle bi on stigao da nisu... Žrtvi se obično vjeruje jer su ova kaznena djela teška i viktimizirajuća za žrtvu, pa je zaključak da se nitko ne bi sramotio, izlagao ponovnoj viktimizaciji kroz kazneni postupak, da to nije istina. Opet, iskaz žrtve u bitnome mora biti u skladu s obranom okrivljenika, pa sve ovisi o tome dokle je njegova namjera sezala i može li se to iz njegovih postupaka zaključiti. U svakom slučaju imate dovršeno djelo bludnih radnji.
 14. Županijski sud u Zagrebu radni spor isplata.k

  Jeste li ovršili poslodavca za ostatak, još uvijek stignete?
 15. Cijena tužbe za razvod braka

  Po mom mišljenju je Vaš prijatelj u pravu, no različiti odvjetnici različito rade, nema neke jedinstvene prakse po tom pitanju. Ako želite znati zasigurno, tražite od odvjetničke komore tumačenje tarife u tom dijelu.
 16. Promjena prebivališta mlt. djeteta _ suglasnost

  Ako je tako, onda morate pred sudom pokrenuti izvanparnični postupak u kojemu ćete tražiti da sudska odluka zamijeni suglasnost drugog roditelja, da.
 17. Ometanje posjeda

  Po čl. 28. ZV-a, posjed stvari je prestao kad je posjednik svojom voljom napustio stvar, slijedom čega nema pravne osnove za tužbu za smetanje posjeda, što ne znači da se, ajmo reći radi zastrašivanja, takva tužba ili prijetnja takvom tužbom ne bi mogla podnijeti.
 18. Cijena tužbe za razvod braka

  OT u Tbr. 7. toč. 2 kaže da se jednokratna nagrada od 200 bodova isplaćuje u sporovima radi razvoda ili poništaja braka (2.000,00 kn + PDV). Privremena mjera po Tbr. 8 toč. 2 je 1.000,00 kn. Po mom tumačenju, Tbr. 7. toč. 2 kaže "bez obzira koliko radnji poduzeo u postupku", a i sastav privremene mjere je radnja, pa bi privremena mjera trebala biti obuhvaćena jednokratnom nagradom, no znam da su tumačenja različita.
 19. Ometanje posjeda

  Ne vidim pravni interes za to.
 20. Noćne smjene

  Možete li to dogovoriti s poslodavcem?
 21. Ugovor o radu na izdvojenom mjestu rada? Da ostanete hrvatski porezni rezident još neko vrijeme i da Vam se plaća isplaćuje u RH. Ne vidim drugi način.
 22. Županijski sud u Zagrebu radni spor isplata.k

  Spis je arhiviran, što znači da je gotov, pravomoćan, ad acta. Jesu li Vam novci isplaćeni i sve je u redu?
 23. Vlasništvo - poslovni prostor

  Što piše u knjizi položenih ugovora? U posjedovnom listu?
 24. Suvlasništvo na brodu

  Brod ili kamion? Što god da se dogovore, neka istinito stave na papir i potpišu, da kasnije ne bi bilo...
 25. Od kad teku zatezne kamate za presudu

  Od 13.05.2018. godine, ako je tako izrijekom napisano u presudi.
×