Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  5072
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  73

Sve što je Ruby_Danderfluff objavio

 1. Zabrinuta zbog neplaćene kazne

  U ovom slučaju, oduzimanje imovinske koristi ide u korist državnog proračuna, ako osuđenik nije dobrovoljno platio po uplatnici koju mu je dostavio sud, tada sud izdaje nalog FINI za prisilnu naplatu tog duga po računima. Ako se u tri godine od podnošenja naloga dug nije naplatio, tada FINA o tome obavještava sud i mislim da se tada dug otpisuje, ali nemojte me držati za riječ jer sada ne nalazim odredbu o tome.
 2. Postupak za rješavanje sa više vlasnika čestice na 1/1

  Mislim da Vam dođe na vrlo slično s ovjerama potpisa i pristojbama za upis, kao i porezom na promet nekretnina, ali ovo će sigurno biti brže.
 3. opomena pred tužbu zbog pozajmice od bivše zarućnice

  Može, dogovor je dogovor zato što je dobrovoljan, pa to znači da se i druga strana mora suglasiti s time.
 4. Odjava RTV pretplate

  To nije dobro rješenje, neka na pravilan način odjavi pretplatu, putem obrasca na HRT-ovoj stranici, jer će ga, ako je naslijedio nešto iza oca, teretiti i očevi dugovi.
 5. Pedagoška mjera ukora u osnovnoj školi

  Temu zaključavam jer je otišla u offtopic.
 6. Koji zakon je "jači": ZPPI ili ZUP

  Po mom mišljenju, ZPPI je lex specialis u odnosu na ZUP, znači da se njegove odredbe primjenjuju prije nego one iz ZUP-a, odnosno da imaju prednost u primjeni.
 7. pravo na suđenje u razumnom roku i naknada

  Ovo potvrđujem u potpunosti, privatne tužbe stoje a da ih nitko ne takne po pola godine minimalno.
 8. Značenje u postupku

  No imate li i dokaz o tome ? Mogli ste već vidjeti, neki se kod nas čude što im A1 telekom nije "izbrisao" zastarjele dugove, i što teleoperater ne želi s njima sklopiti novi ugovor dok dobrovoljno ne podmire zastarjeli dug. Međutim, dug koji je u zastari, nije zbog toga i prestao postojati, niti je otpisan, on se samo više ne može prisilno naplatiti. Po mom mišljenju, to je dobra praksa teleoperatera (iako se Vi vjerojatno nećete složiti), kojom bivši dužnik dokazuje svoju ozbiljnost u budućem podmirenju dugova, i koja govori o kreditnoj sposobnosti te osobe. Teleoperater također posluje na slobodnom tržištu i nije dužan sklapati ugovore s bilo kime, već može pažljivo birati s kim će poslovati, a s onime s kime se već opekao, ima smisla da više ne želi.
 9. Subjektivna ili objektivna odgovornost za štetu

  Odgovor Vam se krije u čl. 1070. ZOO-a: pored neovlaštenog korisnika i solidarno s njim odgovara i vlasnik motornog vozila, ako je svojom krivnjom ili krivnjom osoba koje su se trebale brinuti o vozilu, omogućio neovlašteno korištenje vozila. Dakle, roditelj odgovara zato što je djetetu omogućio neovlašteno korištenje vozila, a bez odgovarajuće vozačke dozvole i uvjeta za upravljanje motornim vozilom (iako ne na javnoj cesti, no neovisno o tome). Dakle, ja bih bacila mreže široko i tužila i dijete zastupano po roditeljima i roditelje zasebno.
 10. naknada zbog neuživanja nekretnine

  Morali biste podnijeti tužbu za iseljenje i za najamninu za nekretninu koju Vam nije omogućeno koristiti.
 11. Porez na promet nekretnina u brakorazvodnoj parnici

  Možete dobiti oslobođenje ako razvrgavate bračnu stečevinu, a ne za nekretninu koju samostalno kupujete.
 12. Porez na prikupljanje članarina

  Što je web-forum, tko se krije iza njega, fizička osoba, udruga, trgovačko društvo, obrt, tko?
 13. Postupak za rješavanje sa više vlasnika čestice na 1/1

  Morali biste tužiti ostale suvlasnike za utvrđenje prava vlasništva (dosjelošću), oni bi mogli priznati tužbeni zahtjev i na temelju sudske presude biste se Vi uknjižili. Mogli biste sa svakim od njih potpisati darovni ugovor, Vi se obvezati platiti uknjižbu i porez, i na taj način isto prenijeti vlasništvo na sebe.
 14. Ako ne odgovori, ja bih poslala i novom tijelu kad prijeđem u njega, i pozvala bih se na to da sam poslala starom tijelu taj i taj zahtjev tog i tog datuma, da mi do prelaska nije odgovoreno, pa da isti zahtjev postavljam i ovom tijelu. Mislim da na taj način nemate što izgubiti.
 15. Postupak za rješavanje sa više vlasnika čestice na 1/1

  Je li baka samostalno izvršavala posjed na tim česticama, tko su ti suvlasnici, umrle osobe ili drugi nasljednici?
 16. Stečaj potrošača vs jednostavni stečaj potrošača

  Od ovih 92.530,54 kn bi još trebalo odbiti troškove i naknade FINE, to je glavnica, no vjerojatno se može reći da je to otprilike 85.000,00 kn.
 17. Izmisljeni racun za odvjetnicke usluge

  Pismeno može i u mailu, ali radije preporučeno s povratnicom. Imate li u mailu dakle, da je to bila prijateljska usluga koja se neće naplatiti? Što se tiče računa, on se obično izdaje nakon što posao bude dovršen, kod odvjetnika je to specifično jer sudski postupci mogu trajati i do nekoliko godina, pa se onda račun izdaje na kraju, te nije neuobičajeno da račun bude izdan i po nekoliko mjeseci od izvršene usluge. Odvjetnici nemaju puno prostora za igranje s tarifom, to ste krivo čuli. Nije moguće da Vam ona izda račun i naplati 100,00 kn-200,00 kn za nešto što po Tarifi košta višestruko skuplje. Provjerite u Tarifi koliko bi Vam trebala naplatiti. Dopis je 250,00 kn po stranici, po Tbr. 33. toč. 1. OT, prijedlozi za upis u ZK 500,00 kn po Tbr. 19. OT. Usmeno pravno savjetovanje je za započeti sat 500,00 kn po Tbr. 30. toč. 1. OT. O ovome ostalome ne znam što bih rekla, nije točno da odvjetnici ne naplaćuju usluge savjetovanja u manjim stvarima, imaju pravo na to. Pokušajte se dogovoriti. Odvjetnička tarifa je javna i svakome dostupna, slijedom čega niste mogli biti u zabludi oko toga koliko to ustvari košta. Ovršnom, odnosno parničnom sudu neće ništa značiti njezino psihičko stanje ako je usluga izvršena i tarifa točna.
 18. Liječnička pogreška u plaćanju

  Možete prigovoriti računu koji ste dobili, ali ako Vam je pregled zaista i napravljen, onda mislim da neće biti osobitog učinka.
 19. Pedagoška mjera ukora u osnovnoj školi

  Možda ćete mi zamjeriti što ovo kažem, ali mislim da ste vi kao roditelji dio problema, a ne rješenja, jer svojim ponašanjem minirate nastavničin autoritet i onemogućujete joj da radi svoj posao u odnosu na Vašeg sina. Vjerujem da ga nema na piku, ili da ga ima na piku samo zato da bi u cijelosti ispunio svoje potencijale, a također se morate uživjeti i u ono što ona vidi u taj jedan sat nastave - dijete koje nikad nema zadaću, koje ne nosi potreban pribor, koje usto ometa nastavu i remeti red, koje fotografira ispit da bi provjeravalo nastavnicu... Postupak zbog remećenja javnog reda i mira je dodatni problem, koji je vidjelo i Vaše dijete, i on zbilja nema dobar primjer o tome kako se valja ponašati prema nastavnicima. Iskreno, mislim da će trebati puno više suradljivosti, sa Vaše strane, strane Vašeg supruga i sina da razriješite ovaj konflikt na odgovarajući način, kako biste u miru dočekali kraj školske godine. No pravno govoreći, ne vidim što biste tu mogli poduzeti.
 20. CBD proizvodi zakonski okvir

  https://www.agrobiz.hr/agrovijesti/sto-trebate-znati-i-napraviti-ako-zelite-uzgajati-konoplju-5234 Evo za početak ovo.
 21. Oštećenje tuđe stvari

  Sastavite izvansudski sporazum, u kojem ćete definirati da Vi naknađujete štetu, a da druga strana nema više nikakvih potraživanja prema Vama, i da će povući prijedlog za progon.
 22. Rasprava

  Jedino što se ovdje može odgovoriti jest - navika. Zbog starog ZKP-a se uvriježio termin "glavna rasprava", a i djeluje svečanije nego samo rasprava
 23. privatni email, obajva poruka

  Premješteno u odgovarajući PF. U svakom slučaju smatram da ako ona to učini, da se radi o nekakvoj povredi privatnosti i povredi poslovne tajne koja je kazneno djelo. Ona može s time što hoće, ali mora biti spremna da za to može odgovarati, čak i kazneno, kao i za naknadu štete Vašem poslodavcu ako mu prouzroči štetu, zajedno s Vama. Dakle, ne može joj se preventivno zabraniti, ali može odgovarati za posljedice iznošenja poslovne tajne. Npr. čl. 262. KZ-a je odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne - za to djelo biste odgovarali Vi, ali i ona. Čl. 142. KZ-a je povreda tajnosti pisama i drugih pošiljaka, što uključuje i elektroničku poštu. Također, ako bi ona to djelo učinila da naškodi Vašoj časti i ugledu, tada u odnosu na Vas može odgovarati za kazneno djelo teškog sramoćenja (no za to djelo biste morali pokrenuti privatnu kaznenu tužbu). Također, ukazujem Vam na odredbe Zakona o zaštiti neobjavljenih informacija s tržišnom vrijednosti, koji definira što je poslovna tajna i kakva se zaštita može tražiti za povredu poslovne tajne (zabrana korištenja, daljnjeg odavanja, naknada štete i slično).
 24. OIB stranaka nije naveden u tužbi

  Imam jedan slučaj u parnici gdje je sud dostavio tužbu tuženiku na odgovor, iako u tužbi nije naveden OIB, dakle, postupao je po takvoj tužbi kao da je uredna.
 25. Tužba i troškovi

  Ako angažira odvjetnika, troškove njegovog odvjetnika.
×