Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
  • Broj objava

    9732
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    173

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je reagirao na lawbydesign u Prekid izvanbračne zajednice   
    Sporazumnim raskidom te ujedno utanačenjem da nemate zahtjeva jedno prema drugome glede zajedničke imovine (ili, ako ih imate, potrebno ih je urediti). Ovjerite i taj sporazum da bude jednake snage kao i sama izjava.
    Da, vidite odgovor na prethodno pitanje. Izjednačena je s bračnom zajednicom.
    Trebate je prethodno raskinuti.
  2. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je reagirao na lawbydesign u adaptacija kuće i verbalni napadi   
    Ne može vas samo tako izbaciti, imate pravo na (su)posjedovnu zaštitu i ako se nastavi tim putem, svakako će završiti na sudu. 
    Čuvajte sve račune i dokaze o uloženom da biste na sudu mogli dokazati i tražiti povrat novca.
    Ukoliko je nasilan i nemate alternativu, možete ga prijaviti za obiteljsko nasilje policiji; svaki put kada se prijetnje ponove i za sve tražite policijski zapisnik.
    Vama ide u korist što je dao izjavu za vaše prebivalište i trebat će (na sudu) dokazati do kakvih je drastičnih promjena u okolnostima došlo te zbog čega nije reagirao dok su radovi trajali, nego tek kad je sve završeno.
    Vlasnici svoju nekretninu uvijek mogu prodati i bilo bi sjajno da ste se zaštitili barem upisom prava služnosti, no niste očekivali probleme.
    Postoji li mogućnost psihičkog oboljenja?
    Kako svekrva sve ovo vidi?
  3. Hvala
    Ruby_Danderfluff je reagirao na cvrtila u Predmet u referadi kod sutkinje   
    Hvala, poslao sam požurnicu predsjednici suda i presuda je stigla u roku od 4-5 dana. Hoću reći da ima efekta slanje požurnice
  4. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Ancica u Očevo potpuno skrbništvo   
    To je od slučaja do slučaja, ali majčina nezaposlenost nije razlog da dijete bude dodijeljeno da živi s ocem. Čak štoviše, ako otac radi, on može doprinositi za uzdržavanje, a majka ima svo raspoloživo vrijeme da brine o djetetu. Stanje stvari se rijetko mijenja, pogotovo ako se ustalilo stanje da dijete živi s majkom i sudovi nisu skloni tome da naprasno mijenjaju djetetu životne okolnosti, osobito ako je majka podobna majka i u djetetovom je interesu da živi nadalje s majkom.
  5. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Bonaparte u Bojim se da bi me roditelji mogli otuđiti zbog identiteta   
    Ima smisla ako roditelj ima imovine iz koje može uzdržavati punoljetno dijete, i nije nesposoban za rad. Ako već postoji ranija ovršna isprava (presuda kojom je roditelj obvezan na uzdržavanje), tada je dovoljno istu predati na FINU radi prisilne naplate, a ako ne postoji, tada punoljetno dijete mora tužiti roditelja radi uzdržavanja. Ove su situacije relativno rijetke, jer je djetetu teško suprotstaviti se bilo kojem od roditelja u tom smislu, tako da u praksi ne nalazim da ima osobito puno tužbi punoljetne djece, značajno je češća situacija kada majke zahtijevaju uzdržavanje za maloljetnu djecu.
  6. Hvala
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od AnRu u 1/8 vlasništva stana, nisam u posjedu   
    Prvo je dobro pokušati mirnim putem tražiti od druge strane otkup i rješavanje situacije, a ako ne pristane, imate opciju razvrgnuća bez obzira na suvlasničke omjere, pa će se tada cijela nekretnina prodavati na dražbi i podijeliti postignuta kupovnina sukladno suvlasničkim udjelima.
  7. Hvala
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od TončicaBalončica.pok.Jakov u Tko placa sudske troskove   
    Što je otuđenost? Naknadu štete možete tražiti prema sadašnjem zakonu tri godine od dana nastanka štete, nakon čega zahtjev pada u zastaru.
    Presuda se obično dostavlja svima koji nisu pristupili putem e-oglasne ploče, i rok im teče od dana objave na oglasnoj ploči. Slijedom navedenog, nema potrebe za daljnju osobnu dostavu.
  8. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Borbena7 u Odvjetnicka naknada za upravnu tuzbu   
    Krivo gledate oboje, jedno su upravni postupci pred upravnim tijelima, gdje jest 500,00 kn, a drugo su upravni sporovi pred upravnim sudom, Tbr. 23. OT, gdje je 2.500,00 kn u neprocjenjivim predmetima. 
  9. Hvala
    Ruby_Danderfluff je reagirao na legalex u Duhan   
    Branitelja dobije po službenoj dužnosti dokle god je u istražnom zatvoru, ali kada izađe Van obrana nije obvezna tj. razriješe mu branitelja, a tada morate sami angažirati nekoga. Uhićenje i preprata mogu trajati 48 sati, nakon čega se odlučuje o istražnom zatvoru koje može trajati još 12 sati, tako da tih 5 dana u praksi i nije tako puno. Nazovite nadležno općinsko državno odvjetništvo i pitajte da Vam kažu tko mu je postavljeni branitelj da se možete s njim eventualno čuti.
  10. Hvala
    Ruby_Danderfluff je reagirao na legalex u Zastara   
    Uvjetna osuda se ne može opozvati zbog neispunjavanja posebne obveze nakon što protekne godinu dana od isteka roka određenog za izvršavanje obveza. Ne radi se  o zastari već o nemogućnosti opozivanja uvjetne osude.
  11. Hvala
    Ruby_Danderfluff je reagirao na Borbena7 u ročište za objavu odluke   
    Ima pravo na nagradu prema tarifi br. 7. toč. 1., 3., 6. i 7. tj. naknada je određena prema vrijednosti predmeta spora. S tim da na ročištima na kojima se objavljuje presuda ima pravo na 50 % nagrade iz Tbr. 7. toč. 1., 3., 6. i 7., ali ne više od 50 bodova.
  12. Hvala
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Slyder u PLAČENI DAN ZA LJEČNIČKI PREGLED   
    Po mom mišljenju, ako se radi o odlasku za korist poslodavca ili po nalogu poslodavca, treba se voditi kao radni dan.
  13. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Bonaparte u Isplata naknade za neiskorišteni GO   
    Po mom mišljenju, imate pravo na isplatu naknade za neiskorišteni godišnji odmor.
  14. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je reagirao na Bonaparte u Odvjetnikova ponuda   
    Odvjetnik može naplatiti što hoće i kako hoće, dok je to u skladu sa Tarifom.
    Tarifa predviđa jako puno troškova od savjetovanja, slanja pismena, vožnje prvim razredom u drugi grad i slično
    I ne, dok mu ne platite, on Vam nije dužan dati odgovor na niti jedno pitanje. 
  15. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je reagirao na Adri888 u Preseljenje   
    Isprike na upadu, ali htjela sam samo reci da ne treba suglasnost drugog roditelja za izradu osobne, ali treba za promjenu adrese ako je razlicita od oceve adrese stanovanja. U ponedjeljak sam isla promijeniti sinu i rekli su mi da treba i suglasnost oca posto imamo zajednicko skrbnistvo. Mozda ovisi i od postaje do postaje, ali mene su trazili da dođe otac osobno ili da ode u bilo koju PP i tamo kaze da daje suglasnost da se dijete prijavi na tu i tu adresu i da se to faksira u moju PP.
  16. Hvala
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od navigoaround u Zatvaram ili prodajem j.d.o.o.   
    Likvidacijom. Prema kome je zakup, isto prema Vama?
  17. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od TončicaBalončica.pok.Jakov u Poništena prvostupanjska odluka   
    Vraća se na županijski sud kao drugostupanjski, ali to ne mora čak biti ni isti županijski sud, a kamoli isto vijeće županijskog suda, jer je žalbeni postupak po prethodnoj žalbi okončan, u povodu iduće žalbe će biti novi žalbeni postupak.
  18. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od komplicirana.jako u odricanje nasljedstva   
    Ako otac osim te kuće koju je već prepisao na Vas nema nikakve druge vrjednije imovine, tada se ostavinski postupak neće niti provoditi jer nema imovine koja bi se nasljeđivala. Kuću niste naslijedili već ste je dobili, pretpostavljam darovanjem, dakle, Vi ne odgovarate za dugove darovatelja, već se odgovara za dugove ostavitelja do visine vrijednosti naslijeđene imovine. Kuća nije naslijeđena, nego darovana. 
    Ako ipak bude ostavinskog postupka jer ima neke imovine (npr. automobili, mirovina itd.), tada se po svojoj volji možete odreći nasljeđivanja istoga ili prihvatiti, jer odgovarate za dugove ostavitelja do visine vrijednosti naslijeđene imovine.
  19. Hvala
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od Equilibrium u HEP i prekidi napajanja   
    Možete prigovoriti pružatelju javne usluge, pa ćete ovisno o njihovom očitovanju vidjeti što ćete dalje, ali dok Vam nijedan uređaj nije nastradao zbog toga, nije Vam nastala nikakva konkretna šteta. Dobar UPS je svakako moj savjet.
  20. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je reagirao na TončicaBalončica.pok.Jakov u pravo vlasništa nekretnine   
    hvala,znači dokazivanje ozbiljnih razloga je u razvrgnuću....eto kod mene postoji iznimno rijedak slučaj ,dokazivanje objektivne istine.....hvala na svim pruženim odgovorima,hvala što postoji portal,stranicama,i iskreno rečeno nije lako izlaziti na kraj sa nama laicima ,koji nemamo veze sa pravom,no vezani smo za svoje probleme sa pravom,sudom,odvjetnicima,ali iz vlastitog iskustva, u puno slučajeva odvjetnici vam mogu i naštetiti,namjerno,nenamjerno,zato preporučujem svima da idu u korak sa svojim odvjetnicima i da se svak umješa u pravo ovako kao i ja osobno da doslovce idem svima na živce dok nešto ne spoznate ili razotkrijete.....a pošaljem vam broj presude da je pročitate na kraju......štos je kod mene da istinu treba dokazati.....hvala vam svima na trudu i jako lijepo od vas što nam pružate savjete,pravno upučujete....itd.pozdrav do presude....
     
  21. Sviđa mi se
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od igorbjelovar u NEOVLAŠTENO SNIMANJE PRIVATNOG POSJEDA   
    Kaznena prijava policiji, odnosno općinskom državnom odvjetništvu za kazneno djelo iz čl. 144. Kaznenog zakona - neovlašteno slikovno snimanje.
  22. Hvala
    Ruby_Danderfluff je reagirao na MajaRič u Stručni ispiti za djelatnike u pismohranama   
    https://www.facebook.com/groups/1211435499286843/?ref=share
     
    Ako se želite pridružiti..
  23. Hvala
    Ruby_Danderfluff je reagirao na MajaRič u Stručni ispiti za djelatnike u pismohranama   
    Također, na Facebooku sam napravila grupu za one koji polažu stručni ispit za djelatnike u pismohranama. Stavila sam potrebnu literaturu za ispit. Mislila sam da i tamo dijelimo iskustva s ispita kako bi bilo lakše onima koji će ga tek proći
  24. Hvala
    Ruby_Danderfluff je reagirao na MajaRič u Stručni ispiti za djelatnike u pismohranama   
    Jučer sam položila ispit i pitanja su mi bila - 
    * temeljni propis arhivske struke?
    * svrha zakona?
    * koje pravilnike imamo?
    * načela upravljanja gradivom?
    * što je informacijski sustav?
    * fizikalno-kemijski uzroci oštećivanja - navesti primjere?
    * tehnička jedinica gradiva?
    * razlika između stvaratelja i imatelja?
    * što su metapodaci?
    Komisija ima 4 člana, svatko pita svoj dio. Navode ako se kandidat zablokira. Ne smije se doći totalno nepripremljen. Ali opušteni su ako vide da znate. I pričajte sve što znate. Proširite ako se može.
     Kad su me pitali za pravilnike rekla sam im koji su trenutno važeći i koji su prestali važiti. Pa onda spomenula odmah i opremu u spremištu kad se dotakli teme uzroka oštećivanja.
    Samo opušteno i sve će biti dobro. Stvarno ne pitaju ništa izvan onog popisa. 

     

  25. Hvala
    Ruby_Danderfluff je dobio reakciju od hlap u civilna dioba nekretnine   
    Slažem se s felixxom, i pitanje je što će se u praksi događati s razvrgnućima suvlasništava, koja uopće nisu regulirana Ovršnim zakonom, već Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (a koji kaže da će se razvrgnuće isplatom provesti putem javne dražbe ili na drugi prikladan način).
    Stoga se ta populistička intervencija u Ovršni zakon po meni uopće ne odnosi na izvanparnični postupak razvrgnuća suvlasništva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija