Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Zodiax

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Ja sam nakon preminule bake (kao jedini nasljednik) obavio ostavinsku raspravu ali ne kod javnog biljeznika vec direktno na sudu. Nakon toga je pokrenut cijeli proces i meni je prije mjesec dana stiglo rjesenje o nasljedivanju. No, to rjesenje nije pravomocno, vec je trebalo pricekati da prode 15 dana roka zalbe prije nego sto dobijem rjesenje o nasljedivanju s pecatom suda da to bude pravomocno. Ali sad je vec proslo 30 dana i nista mi nije stiglo postom doma, a znam da je takva procedura bila jednu prijasnju ostavinsku raspravu koju sam obavio. Sad ne znam jel razlika u tome sto je preko suda isla ostavinska pa traje duze da posalju ili ja moram osobno negdje ici da mi daju pecat da je to rjesenje pravomocno? Ako da, gdje bih morao ici, u pisarnicu suda na kojem sam obavio raspravu? Hvala unaprijed Lp
  2. A kako se tocno prigovor sastavlja, kome šalje? Kakva je procedura s time? Pitam s obzirom da nemam bas svojeg odvjetnika da preko njega rijesim sve to.
  3. Javni biljeznik XY iz Zagreba, a koliko vidim po papirima, Ovrhovoditelj ga je dostavio Fini na naplatu (XY d.o.o). Vrijeme primitka zahtjeva za naplatu je 25.3.2019.
  4. Nisam primio na adresu nikad nikakvo rijesenje, samo su mi na egradani javili da su mi blokirani racuni i, jel, blokirali mi racune. Otisao sam jucer u Finu i dobio podatke o ovrsi. Gdje bih mogao uloziti prigovor?
  5. Postovani, Prije otprilike 4 godine mi je preminuo otac te sam prihvatio nasljedstvo kao jedini nasljednik. Sve sto sam nasljedio je jedna mirovina u iznosu cca 9000 kuna. Dakle, ja zakonski sve dugove svog oca vracam u visini do 9000 kuna. Prije pola godine mi je sjela ovrha na racune u visini od upravo tih 9000 kuna, sto shvacam da je dug koji sam ja duzan zakonski vratiti - te sam ga i vratio. To je dakle sve podmireno. Medutim, danas mi je opet od oca sjela ovrha na dug u iznosu od 25 tisuca kuna. Sad ne znam sto mi je tocno raditi jer sam ja vec otplatio dug u iznosu svojeg nasljedstva? Jel moguce da mi oni legalno sjednu za tih jos 25 tisuca? Hvala unaprijed na informacijama!
×