Jump to content

Peanut

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dali zakon dopušta kupnju šume koja je dijelom u vlasništvu države a dijelom fizičke osobe, odnosno više njih? hvala Lp
  2. Postovani, Osnovala sam Trust na privatnom sudu u SADu, sada me zanima dali Trust moze biti clan trgovackog drustva, s obzirom da Rimsko Pravo u pravilu ne prepoznaje Trustove.
  3. Poštovani, mene zanima dali je moguce kupiti jedan manji dio veće parcele koja je u vlasnistvu RH. Dakle radi se o parceli kojoj je površina katastarske čestice 4 653 260 m2. Mene zanima 100 000 m2. Dali je moguce zatraziti prodaju manjeg dijela tako velike parcele, koji je postupak i kolike su sanse da se takav zahtjev prihvati te kako se odreduje cijena? Ulagalo bi se u turizam.
  4. Ok, dakle uplata bi bila pozajmica. poslali bi u banku mjesecne uplate koje ja moram uplatiti kao povrat. dali je svjedno dali je ziro ili tekuci?.. pogledat cu link sutra tokom dana, danas ne stignem..
  5. Ruby_Danderfluff hvala na odgovoru! Dakle, uplata od 100 000kn sa privatnog racuna iz inozemstva, nije dohodak od djelatnosti. Uplata moze biti naznacena kao poklon, ili mozda pozajmica.
  6. Ako mi netko sa racuna iz inozemstva uplati novac na ziro racun dali se na taj iznos placa porez I ako da u kojem postotku? hvala
  7. Molim vas ako netko zna koji je Hrvatski ekvivalent EIN broju (Employer Identification Number) koji IRS izdaje tvrtkama u US? Dali TIN, PIB, PDV ID broj??? https://en.m.wikipedia.org/wiki/Employer_Identification_Number
  8. Poštovani, Zanima me dali postoji oblik oporuke koju potpisuju dva oporučitelja, od kojih samo jedan nemože mijenjati oporuku bez suglasnosti drugog. Dakle jedna oporuka u koju dvije osobe mogu upisati svaki svoju imovinu koju planiraju ostaviti određenoj osobi nakon smrti, a mogu je mjenjati samo u suglasnosti jedan sa drugim. Hvala.
  9. Imam isti problem. Naručila sam blender iz kine vrijednosti skupa sa dostavom na kućnu adresu 180,39$ što je oko 160€. Znala sam da ću morati platiti PDV i carinu kako bih mogla dobiti paket ali problem je DHL... Zašto bi ja njima morala plaćati "operativne troškove" ili dostavu koju sam već platila? Da sam znala da to rade bila bih se dogovorila sa prodavačem da pošalje običnom poštom. Ovo je bila jedina opcija kod naručivanja, ali možda bi se dalo dogovriti. Ali sad je i onako kasno. U mailu koji sam dobila između ostalog piše: "Rok za carinjenje je 20 dana. Istekom roka pošiljka se predaje carini na dispoziciju ili se po nalogu vlasnika robe vraća pošiljatelju na njegov trošak." Dali to znači da ako ih ignoriram 20 dana onda paket prolazi uobičajen carinski postupak, pa mogu tako izbjeći ovu bezobraznu pljačku DHLa? Da ne govorimo da su jako šturi u odgovorima na konkretna pitanja, ako ih uopće dobijete. Isto, zanima me dali netko zna koliko % od ukupnog iznosa (ili se carini samo vrijednost predmeta bez poštarine?) se plaća carina na predmete kao što je blender? Molim tko god zna nešto za savjet... Hvala
  10. Hvala Vam na brzom i jasnom odgovoru. Puno ste pomogli.
  11. Puno Vam hvala na odgovoru! Sad je jasnije... Dakle nadstrešnicu mogu napraviti samo za stoku ili i u drugu svrhu? I dali mogu podignuti npr. 2 nadstrešnice od 15m2 za različite namjene? Koji je to zakon gdje to piše? Puno hvala još jednom..
  12. Molim Vas pomoć... Zanima me dali je na poljoprivrednom zemljištu (u mojem vlasništvu) dozvoljena gradnja montažne hale (za mehanizaciju ili za domaće životinje) veličine 50m2? Ako to nije dozvoljeno, zanima me dali je dozvoljeno podizanje nadstrešnice iste veličine za istu namjenu? Koje su dozvole potrebne?.
  13. Hvala na odgovoru. Pročitala sam za sada samo članke koje ste naglasili i to mi je pojasnilo neke stvari. Kontaktirala sam ured državne uprave pa možda dobijem neki odgovor. ipak, još puno toga nije jasno, ako netko zna slobodno neka piše. Svaka pomoć dobrodošla.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija