Jump to content

virtalni

Korisnik
 • Broj objava

  1513
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  22

Sve što je virtalni objavio

 1. posjedovanje automobila

  O tome pitanju izjasnila se sudska praksa. Naime,Visoki trgovački sud Republike Hrvatske u presudi broj Pž-3407/06 od 13. lipnja 2006., ukinuo je rješenje Trgovačkog suda u Bjelovaru. U provedenom postupku Trgovački sud u Bjelovaru odbacio je prijedlog za ovrhu na pokretninama s obrazloženjem da je ovrhovoditelj prvo bio dužan temeljem zadužnice plijeniti račun dužnika. Visoki trgovački sud RH zauzeo je drukčije stajalište prema kojem zadužnica ima svojstvo ovršne isprave na temelju koje se može tražiti ovrha protiv dužnika i na drugim predmetima ovrhe. Tvrdnja da je ovrhovoditelj mogao tražiti ovrhu na pokretninama tek nakon što bi naplata na žiro računu bila neuspješna nije na zakonu utemeljena jer navedeno zakonom nije propisano, a sud je dužan suditi po zakonu.
 2. Odite do ZK ureda i njih to pitajte...
 3. Ovrha PBZ - FINA - sporost sustava

  To se tako ne radi u 21.ome stoljeću. Osim u filmovima... Ne Kome god hoćete, ali nikakove koristi od toga nećete imati Nitko doli sami sebi da ubuduće plaćate sve obveze -> na vrijeme! <-!!
 4. Darovanje i prijepis automobila

  Darovni ugovor isprintate, popunite i potpisete. Onda samo vi idete u zagreb na tehnički i prebaciti vozilo na sebe.
 5. Dugovi u Hrvatskoj

  S obzirom na navedeno, nemate brige. Ne plaćanje uzdržavanja (alimentacije) je ->kazneno djelo<- .... Obratite se emailom svima kod kojih ste koristili neke usluga i pitajte ih imaju li potraživanja kakovih od vas... A poziv za sud moze biti bilo što... nevezano za dugovanje...
 6. HRT pristojba

  Što?
 7. Dugovi u Hrvatskoj

  Eventualno ako se radi o prometnome prekršaju. Za što mozete provjeriti s policijom. S obzirom da ste regulirali svoje boravište/prebivalište nema drugog razloga da vas itko putem uznemirava. Ako je postupak naplate pokrenut prije promjene prebivališta/boravišta moguće je da su imali staru adresu... Drugi put mozete opunomociti nekoga da umjesto vas moze preuzimati poštu.
 8. HRT pristojba

  Vi i ostali, naučite više da vam nema nitko, ali ama baš nitko (ni policajac, ni sudac, ni gradonačelnik, papa/luka modrić, a i u zadnje vrijeme predsjednica...) pravo ulaziti u vaš stan/kuću/apartman ako pri tome nema valjani sudski nalog !!!!
 9. Skrbništvo - promjena odvjetnika

  Ne, iskljucivo neka vam se jave na privatnu poruku ili e-mail. Pozeljno je da napisete iz kojega ste mjesta!!
 10. Otplata kredita

  1/3 zarade banaka dolazi od naknada!!!
 11. Dug nasljeđivanje

  Mozete pokusati, nista vas ne kosta...
 12. Pitanja u vezi dosmrtnog uzdržavanja i nasljedstva

  Moze
 13. ovrha racuna

  Netrebate, ostatak novca ce vam biti raspoloziv unutat 1-2 radna dana
 14. Legalizacija, dizanje kredita

  Rjesenje o izvedenome stanju nije dokaz o vlasnistvu! A sto se tice dizanja kredita, to morate pitati banku. Imaju svoje uvjete, i cisti hipotekarni kredit ovih dana bez redovitih primanja nece ici...
 15. Pitanje u vezi tužbe zbog neplaćanja alimentacije

  U presudi vam pise kolike su zatezne kamate od dana dospijeca placanja pojedine mjesecne obveze uzdrzavanja.
 16. Pitanje u vezi tužbe zbog neplaćanja alimentacije

  Na fini ce vas traziti dopis u kojem ce te navesti tocnu specifikaciju dugovanja, pojedinacno po mjesecima i datumima dospjeca koje nisu placena uvecano za zatezne kamate od datuma dospjeca kako je navedeno u presudi. (naravno da necete navesti ono sto vam je placeno od njega ili centra...)
 17. Pitanje u vezi tužbe zbog neplaćanja alimentacije

  Onda vi mozete tu postojecu pravomocnu presudu odnijeti na finu, da ga se ovrsi za nepodmirena uzdrzavanja sukladno presudi.
 18. Pitanje u vezi tužbe zbog neplaćanja alimentacije

  Je li postoji vec pravomocna presuda za placanje uzdrzavanja i od kada ako postoji??
 19. Pitanje u vezi tužbe zbog neplaćanja alimentacije

  Istina, ako je presuda vec donesena. No s obzirom na pitanje cini mi se da nije. U slucaju da je pravomocna presuda donesena, istu samo odnijeti na finu da ga se ovrsi!
 20. Pitanje u vezi tužbe zbog neplaćanja alimentacije

  Zastara vam je 5. g. Vi ga ne mozete tuziti, vec sin, jer je isti punoljetan. Imate na stranicama odvjetnicke komore, popis odvjetnika, pa izaberete split. I od njih 500 ubodete jednoga
 21. Kazna za brzinu iz Italije

  Platite i zaboravite, jer zalbe i dopisi ce vas kostati. 2-3 dopisa i vec ode 10ak eura... imate mogucnost karticnog placanja bez dodatnih troskova. Najbrza i najsigurnija opcija. U slucaju neplacanja: mogucnost ovrhe i dodatnih troskova, a takodjer prilikom ulaska u italiju vozilom mozete biti zaustavljeni poradi placanja iste kazne tj nastalih dodatnih troskova....
 22. Odricanje od nasljedstva u korist trece osobe

  Mozete, onda ce ista pripasti ostalim nasljednicima.
 23. Prava i dužnosti na povlasnoj nekretnini

  I pripaziti na rok od 30 dana od dana smetanja/onemogućavanja prolaza za podizanje iste...
 24. OVRHA NA IME UMRLE OSOBE

  Prestanite se zamarati i pricati sa istima, nemojte ih zvati, odlaziti, pisati im.. nemojte im se uopce ikako obracati!! Kada postar donese postu na preminulu osobu, recite mu da je doticni preminuo i neka je vrati posiljatelju... Nazalost poste ce bit, jer isti s tim dugom mogu raditi, prodavati/ustupati trecim osobama koje mogu pokusati s vama stupiti u kontakt. A vi isto izricito odbijte, i poklopite uz napomenu da vas ne zovu vise!!
 25. Suvlasnicki udio u zgradi

  Sami ste si odgovorili.
×