Jump to content

virtalni

Korisnik
  • Broj objava

    1583
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    22

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    virtalni je reagirao na drot13 u dokument, Prekršaj - prigovor na prekršajni nalog - alkohol   
    Predložak jednostavnog prigovora na prekršajni nalog za upravljanje vozilom u prometu pod utjecajem alkohola.
    Prije korištenja predloška obavezno pročitajte temu ili članak s objašnjenjima te se dodatno informirajte o svom specifičnom problemu, a u svakom slučaju preporučeno je potražiti savjet odvjetnika. Predložak je samo primjer kako sastaviti određenu vrstu pravnog dokumenta, no nipošto se ne može shvatiti kao gotov model takvog dokumenta. Svaki pravni slučaj je specifičan i zahtjeva individualan pristup te je stoga korištenje ovog predloška isključivo na vlastitu odgovornost. Izdavači i autori ne snose nikakvu odgovornost za eventualnu štetu koja može nastati zbog uporabe ovog predloška.
  2. Hvala
    virtalni je reagirao na Spitfire u dokument, Prigovor protiv rješenja o ovrsi   
    Primjer prigovora protiv rješenja o ovrsi. Primjer se odnosi na tražbine koje zastarjevaju za jednu godinu prema članku 232 Zakona o obveznim odnosima (računi za struju, plin, vodu, dimnjačarske usluge, čistoću, radio i tv, telefon...). U ovom primjeru se radi o računu za telefon-mobitel, za ostalo se samo prilagodi odredbe čl.232.
    Napomena, primjer je koristan ukoliko ste sigurni da niste priznali dug, bilo usmeno, pismeno ili plačanjem dijela duga, kamata i sl. u zastarnom roku.
    Napomena za HRVI, izmjenom Zakona o sudskim pristojbama (NN 118/18) sada se navodi čl.11 st. 1 tč.5, no valjalo bi da i ostali pogledaju navedeni članak, možda se pronađu u njemu.
  3. Hvala
    virtalni je reagirao na Matrix u dokument, Upis prava vlasništva posljednjeg stjecatelja   
    Ako su zemljište ili neko knjižno pravo preneseni izvanknjižno na više osoba uzastopno, može posljednji stjecatelj zahtijevati da se knjižni prijenos provede neposredno na njega, ako dokaže neprekinuti niz izvanknjižnih stjecanja od knjižnoga prednika do sebe.
    Napomena:Izdavači i autori ne snose nikakvu odgovornost za eventualnu štetu koja može nastati zbog uporabe ovog predloška.
     
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija