Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

istosad

Korisnik
  • Broj objava

    139
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Izbacivanje iz kluba

    Izbačen sam iz kluba u kojeg često svratim, nalazi se u centru grada i besplatan je ulaz, pa vjerojatno iz tog razloga ima i "svakakvih" posjetitelja, te sam često znao vidjeti zaštitare kako iz raznih bezveznih razloga izbacuju goste vani (vjerojatno će neki koji ovo čitaju i prepoznati o kojem klubu u Zagrebu se radi) bez prethodnog upozorenja, na što su dužni po zakonu. Tako se i meni neki dan dogodilo, ušao sam u verbalni okršaj s jednim gostom koji se nalazio u većoj grupi ljudi, i nakon što je već sve bilo gotovo je došao zaštitar i izbacio me. Pozvao sam policiju da napravi zapisnik, ali budući da je već bilo pred kraj radnog vremena, dok su došli se taman zatvorio klub i više nisu mogli uzeti izjave zaštitara. Također mi je jedan zaštitar rekao da imam zabranu ulaska u klub, znači kad bih ja došao ponovo do kluba a on mi zabranio ulaz, on to po zakonu ne bi imao pravo napraviti. Znam da će se sad naći dežurni branitelji države i nadležnih organa i svaliti krivnju na mene koji sam kao dobio što sam i tražio, no (makar je potpuno nebitno za temu, jer se radi o konkretnom problemu koji nema veze sa mnom osobno) u životu sam bio izbačen iz kluba koliko se sjećam samo tri puta (od zbilja ogromnog staža izlaženja), od čega jednom iz kluba u kojem je osoblje vrlo neprofesionalno i bezobrazno i prema drugim gostima, što se može vidjeti i na Facebook stranici navedenog kluba, te dvaput iz ovog kluba iz kojeg ljude izbacuju takorekuć kao po tekućoj traci, jedino po čemu sam specifičan jest što reagiram na nepravdu. Dakle, moje pitanje jest kako u konkretnom slučaju natjerati zaštitare da poštuju zakon i da ne izbacuju ljude iz kluba bez prethodnog upozorenja, te kako postići da policija, onda kad se to dogodi, sankcionira to kršenje zakona, tj. podnese korake u okviru svojih nadležnosti. P.S.: Znam da je ovo sitnica u usporedbi s kompletnim kriminalnim ponašanjem države prema građanima na svim razinama, međutim i dalje smatram da imam pravo tražiti da se zakon poštuje i da se zaštitari ne odnose prema ljudima onako kako se ne odnosi ni prema stoci.
  2. Zanima me je li istina da u slučaju iznajmljivanja stana obitelji s djetetom ili djecom stanodavac ne može poduzeti odgovarajuće mjere (izbacivanje iz stana), ili pritom može naići na poteškoće na koje ne bi nailazio kad bi se radilo o podstanarima bez djece u slučaju neplaćanja stanarine ili računa, zbog zakonske zaštite obitelji?
×