Jump to content

TOPKO

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Nakon dugog vremena javili su nam se email porukom, vidim da su i nekima od vas slali iste poruke i čak su zvali telefonom. Da li su prestali sa time i koliko je dugo to maltretiranje trajalo.
  2. Franjo Josip je u pravu, ako netko preuzima nečiji dug onda mora dužniku dostaviti nekakvo sudsko rješenje i dati podatke o svojoj firmi s novim uputama za uplatu. Ovi opet daju podatke o uplati na račun EBN. Izgleda da DAD ima sve manje uspjeha u naplati pa su osmislili novu strategiju i njih angažirali da nas nastave tlačiti, a to zaključujem iz toga što ni meni nisu dostavili račun za treću godinu i očito je bilo da smišljaju nešto novo. O Bože ima li kraja našoj muci?!
  3. Drago mi je da se nakon dugo vremena aktivirala ekipa koja je voljna podijeliti svoja iskustva s nama ostalim supatnicima. Samo molim nemojte širiti paniku! Iz mog iskustva sam zaključila da se ne isplati dopisivati s njima, možete osporavati ugovor koliko hocete bez obzira tko ga potpisao, ili se pozivati na neznam kakve Zakone - oni uporno tupe po svom. Nažalost, preostaje nam svima čekati i nadati se da će im institucije EU stati na kraj jer je to postao globalni problem.
  4. Evo odgovor na svoj pitanja možete pronaći na ovom linku:
  5. Pa da, ja im nisam ništa platila pa me zato i maltretiraju, app.
  6. Nisam sigurana da prema svima EBN postupa isto, napravila sam sve korake prema preporuci i postigla sam samo to da nas maknu sa svoje web stranice. Nakon toga dobila 2 opomene i pismo od pravne službe da će pokrenuti pravni postupak te dopis od računovodstva da nismo platili račun za 2015. Nedavno je stigao i račun za 2016. koji sam im uz dopis s povratnicom vratila i pozvala se na članak 142 BGB te čl. 280 Zakona o obveznim odnosima, te još napomenula da nemaju pravo od nas vršiti potraživanja bilo koje vrste, budući ne izvršavaju nikakvu uslugu. Sad čekam odgovor.
  7. Čestitam, ovo je super vijest i za nas ostale!!!! Kažeš da si se koristila informacijama s ove stranice, možeš li nam reći koje su ti konkretno informacije pomogle?! I ako želiš, na koje članke BGB i Zakona o obveznim odnosima si se pozvala, obzirom da se sami bez odvjetnika pokušavamo izvući iz ove situacije. Puno bi nam pomogla kako bi se riješili ove noćne more!
  8. U potpunosti se slažem s tvojim prijedlogom, nažalost naša Komora samo objavljuje upozorenja bez ikakve ponude za pomoć onima koji su potpisali i poslali obrazac, dok su u nekim zemljama njihove Komore pozvale sve svoje članove koji su poslali potpisani obrazac da se jave u pravnu službu barem za besplatan savjet. Našima se očito neda baviti s tim, a prijedlog za kolektivnu tužbu i veći angažman HGK je objavljen u jednom članku u "Lider"-u. S druge strane nismo sigurni da su ovi iz EBN ikad ikoga tužili. Zanimljivo je kako nigdje nema zapisa o tome što se događa s onima koji su izdržali do kraja i nikad nisu platili. Što EBN poduzima nakon svih prijetnji i isteka ugovora - navodno da s vremenom sve jednostavno prestaje i oni odustaju i više se ne javljaju.. Molim, ako ima netko iskustva od ranije, da to podijeli s nama. Hvala!!!
  9. Nama su već dva puta slali prijetnje s kamatama i nakon toga dopis od njihovog odvjetničkog odjela - ako ne platimo da će poduzeti daljnje korake. Neću naravno platiti ništa.
  10. [Nakon četiri mjeseca tišine, ovaj puta smo dobili pismo iz njihovog računovodstva, iznenađujuće ljubazno, u kojem kažu da su nakon provjere evidencije otkrili da nismo platili račun od 677,00 EUR, te pretpostavljaju da se dogodio propust na našoj strani, daju upute za uplatu te za više info. možmo ih kontaktirati u njihovo radno vrijeme. O kamatama koje su obračunavali uz dosadašnje prijetnje ni slova. Dali je netko dobio slično pismo i ima li kakvih pomaka u rješavanju ove situacije?.....
  11. Možeš li nam dati link od tog članka, nije zgorega imati, osobito ako se poziva na neki članak njemačkog građ. zakona kojeg EBN krši?!
  12. [Što si odlučila napraviti, dali si se savjetovala s odvjetnikom? QUOTE]
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija