Jump to content

Renato71

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Možete li mi preporučiti nekog odvjetnika za razvod braka? Koje su cijene? Kako da provjerim je li dobar ili samo želi izvući novce od mene? Ako je supruga manipulativna i prevarom od mene izvlači sporazumni razvod i prijeti, što mi se preporučuje da tražim kod odvjetnika? Unaprijed hvala
  2. Htio sam, ali nisam mogao sebe natjerati da svoju suprugu snimam u takvim trenucima, nadajući se da će se promijeniti. Nažalost, utjecaj vanjskih osoba koji su omogućivali njezino stanje bio je jači od mene. Svaki puta kada me razljuti svojim ponašanjem, pripremim kameru, ali ne mogu.
  3. Hvala na odgovorima. Ja imam svojih problema, trauma iz djetinjska, veliki nedostatak samopouzdanja i pomanjkanje koncentracije. Zbog ovog posljednjeg najviše se mučim jer neprestano strahujem da će se nešto dogoditi djetetu dok je sa mnom. Idem psihijatru, ali to je jadno, 15-20 minuta svakih par tjedana i neke tablete ne mijenjaju život, a supruga se nikako nije htjela uključiti u moje terapije. Prvo je navaljivala da razgovara s mojim psihijatrom "da bi mu rekla kakav sam ja zaista", a kada sam dogovorio da ode tamo, nije htjela ići. Ali, moram nekako suprugu natjerati da ode psihijatru. Ne ponaša se zdravo i kljuka se nekim tabletama bez kontrole. I osjećam da bi to trebalo napraviti što prije, prije nego započne postupak razvoda. Ona odbija dogovore, a ja ne želim potezati sudsku tužbu kojom bih je natjerao da obavi svoj dio. Od stvarnih razloga mog istjerivanja, do ponašanja prema djetetu i stvarnosti. Jel kod nas možda postoji nekakva grupna terapija, kao u filmovima?
  4. Želim od nje - pred mjerodavnim svjedokom - saznati zašto me izbacuje, jer me ucjenjuje svojim izmišljotinama. U svakom razgovoru s njom o braku, razvodu, stanu i djetetu stalno mijenja uvjete u svoju korist. Treba mi netko da joj pojasni da njezina volje nije zakon. Kako se do sada ponašala prema meni, strahujem da bi u budućnosti moglo biti gore. Najviše me strah za dijete. Supruga stalno priča koliko se ona žrtvuje i koliko vremena posvećuje, ali ponašanje djeteta počinje zaostajati. Jako teško opisuje stvari, nema moć kronološkog opisivanja događaje, izgovor zaostaje, lako odustaje od problema, a dijete mi se često samo tuži koliko je usamljeno. Kada sam ja s djetetom, ne odustajem dok ne riješi problem, od oblačenja do hrane. Ponekad ima suza, ali vidim veliku radost kada shvati svoj uspjeh i sljedeći put je lakše. Ništa od onog što ja radim za dijete ona ne priznaje i samo traži novce od mene, te da ju ostavim na miru da se zabavlja s drugima. Pred djetetom me vrijeđa, psuje i ponižava naočigled svih.
  5. Hvala na odgovoru. Nažalost, nemam osjećaj da bi mi knjiga pomogla u ovom trenutku. Dok smo još bilo zajedno - bez naznaka razilaska - godinama sam je molio da ode psihijatru. Ja nemam nikakvu moć nad njom i ona mi stalno prijeti. Ne znam što uraditi i očajno mi treba osoba s pravnim autoritetom koja će joj objasniti i natjerati je da me tretira ravnopravno. Ne želim o njoj govoriti da manipulira sa mnom, ali ja jesam povodljiv i naivan. Kod svake rasprave ona je to pretvorili u svađu, počinjala vikati i vrijeđati. Što sam ja bio uporniji da nešto saznam od nje, to je njezina reakcija bile odvratnija. Trebalo mi je 4 godine da je natjeram da prizna kako je previše ovisna o djetetu. Dojila je dijete do 4. godine i histerično vikala na mene da joj nitko ne može govoriti ili zabraniti da doji koliko želi i da spava s djetetom. Ujutro bi nakon buđenja prvo uključila računalo, provela 1-2 sata na facebooku i tek onda poslala dijete da me pozdravi ujutro. Samo je dva puta odmah nakon buđenja došla u moju sobu, oba puta s histeričnom reakcijom "zašto internet ne radi?", otvoreno implicirajući da sam joj ja namjerno isključio. Očajan sam, uništila mi je živce, tjerala iz kuće. Posebice je bila uočljiva promjena u ponašanju nakon što joj se jednoj prijateljici objesio muž. Iako je ovaj davao naznake o svojim motivima, ta je prijateljica to ignorirala. Tri dana kasnije je na FB izjavila, da je tako i bolje, sada može naći boljega. Moja se supruga počela unutar tjedan dana ponašati točno kao da priželjkuje da sam se i ja ubio. Počela je me beskrajno maltretirati i raditi sve po svojem i suprotno dogovoru. Histerično se otresa na dijete, bez strpljenja. Umjesto da dijete nauči jesti, nestrpljivo je djetetu trpala hranu u usta, dok ne bi izgubila živce i otišla sjesti za računalo. Psovala je i nju, osim kada bi se mi posvađali. Onda bi djetetu tepala, ljubila i pričala "moramo naučiti ignorirati ljude koji nas nerviraju", ignoriraju pritom sve što ja kažem, dok dijete plače i dok ja plačem. Poslije mene optužuje da ja traumatiziram dijete. Nikad nije navela čime točno, a na moje najavljivanje dobila bi histerični napad kako "ja nju maltretiram". Jedne me je večeri toliko dovela do ruba, tjerala na ulicu, tjerala u bolnicu da sam u suzama pobjegao. Htio sam se ubiti, ne znam kako sam završio na policiji i odveli su me u bolnicu. Supruga me nakon 3 ili 5 dana izvukla van, ali jedino što sam od nje čuo bilo je "kako sam mogao biti tako bezobrazan i to im učiniti"? Nikad nije pokazala zanimanje da mi pomogne. Nastavila je s vrijeđanjem. Kada je nakon nekoliko tjedana izjavila da je bila potresena, trebalo mi je dodatnih 10-12 pokušaja i dodatnih nekoliko tjedana da mi prizma kako se iz njezinog ponašanja moglo zaključiti da me samo mrzi. Zato mi treba netko neutralan, tko može njoj pojasniti da sam ravnopravan i da je natjera da ide psihijatru. Opet, hvala.
  6. Poštovanje, Situacija mi je jako mučna. Nisam jaka osoba pa je ispalo da sam supruzi dopustio da me izmanipulira. U braku smo 15 godina i imamo dijete od 5 godina. Užasno se promijenila od kako je rodila, neprestano psovanje, vrijeđanje i ponižavanje, čak i kasnije pred djetetom. Ne dopušta mi da doprijem do nje. Odbija razgovore, mijenja teme, dere se na mene, prijeti izmišljotinama, pripisuje se prava koja nema, a mene je strah za dijete. Ne želim se vući po sudu jer ne želim svađu, a pogotovo da dijete odrasta u takvoj atmosferi. Oboje imamo psihičkih i emocionalnih problema, ali ja svoje ne skrivam pred njom, idem psihijatru, dok se ona kljuka tabletama bez mjere i kontrole. Treba bi neka osoba pred kojom bi se mogao suočiti s njom, netko neutralan tko bi mi omogućio da govorim i da nju natjera odgovoriti na moja pitanja, a pogotovo da mi ne može prijetiti i ponašati se prema meni na taj način. Preferirao bih savjetnika, osobu koja je ili upoznata sa zakonom ili ovlaštena po zakonu, jer su mi njezine prijetnje o oduzimanju djeteta i udaljavanju iz mog vidokruga najgora muka. Unaprijed hvala, Renato
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija