Jump to content

ababic2

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam! Tako ćemo i napraviti pa neka nam Bog pomogne!
  2. Što se tiče boksera, na mjestu događaja ga nisu evidentirali, liječnik je u bolničkoj dokumentaciji naveo da se radi o takvim teškim ozljedama i da je vidljivo da su korištena neka sredstva (bokser ili nešto u šaci) pošto takvu ozljedu obična šaka ne bi mogla nanijeti. Ako mi netko još može reći što da učinimo s ostalim napadačima, da li to treba ići privatnom tužbom? Jer i oni su nanijeli ozljede po tijelu. Što da radimo s autom pošto je oštećen? Da li napadač može povući priznanje koje je potpisao ako u tom trenutku nije bio odvjetnik s njim?
  3. Nismo pribavili snimku iz razloga što smo mislili da će policija to napraviti, a kada samo sami pokušali doći do nje, vlasnik nas je odbio.
  4. Hvala Vam!! To sam samo htio čuti, nemate pojma koliko ste mi pomogli. Ne mogu uopće vjerovati da se to događa i da je sustav takav. Mislio sam otići razgovarati s tim načelnikom koji mi je sve to rekao ali nisam siguran da li mi je to pametno. Samo mi recite da li imamo mi pravo tražiti od policije naknadno da izuzme snimku pošto je snimka s kafića (a naravno da su nam rekli da je to privatno i da oni nemaju pravo tražiti snimke s privatnih objekata posebno onih koji snimaju državnu cestu, da niti jedan objekt nema pravo snimiti državnu cestu).
  5. Dakle ovako: vozio sam se s bratom u autu, i neki auto nam se ubacio ispred da je skoro brat udario u njega. Potrubio mu je jednom čisto da pazi kako vozi, i dečko zaustavi auto i počne se derati kome on svira i kroz otvoren prozor ga udari šakom (bokserom). Unakazio mu je cijelu lijevu stranu. Krenuo je i drugi put s udarcem i tu mu je brat uhvatio ruku i tako poderao odjeću. Brat je izašao iz auta i tu su iz auta od napadača dotrčala još trojica i na podu ga udarala i pljuvala. Ja sam ih nekako odmaknuo i pozvao policiju. Kad je policija došla ostala su samo dvojica, druga dvojica su pobjegla, nisam uopće vidio kada tako da ta dvojica nisu uopće evidentirana. Auto sam preparkirao sa strane kako mi je policija rekla. Brat je završio na hitnoj, i kako su nam rekli od napadača imaju priznanje tako da ostalu trojicu nisu ni tražili a razlog je: ako se tuže svi, napadač može povući svoju izjavi i nitko neće biti kažnjen. Očevid na autu nije napravljen, kamera koja postoji i na kojoj se sve može vidjeti, također nije uopće zatražena. Odjeća je uzeta i od napadača i od brata. Odvjetnik je rekao da bez kamere i očevida na autu nema šanse da dobije slučaj, pošto je izjava napadača da je brat njega napao a on se branio. I ne znam koliko tu znači testiranje na droge. Da li možemo tražiti naknadni očevid na autu i kome se obratiti za to? Meni je tu sve sumnjivo jer je dotični sitni kriminalac a otac mu je u sustavu. Zato sam se vama obratio zanima me iskreno i objektivno mišljenje i stajalište. P.S. Svjedoci nisu objektivni pošto sam ja u krvnom srodstvu kao brat, a s njegove strane svjedok je otac koji vjerojatno neće svjedočiti
  6. Sivko, ne znam gdje je rečeno da je uzela snimak. U postu 4 napisano je da je policija izuzela dokaze, ispričavam se ako je napisano dvosmisleno. Dakle policija nije uopće uzela te dokaze, i bitno je slikati pošto je napadnuti bio u autu i na autu se vide oštećenja i tragovi krvi, kao i otisci. Dakle radi se o napadu nikakvoj tučnjavi. Vidljivi su namjerni propusti policije. Zanima me samo da mi netko kaže kako je policija trebala postupati i što se priznaje na DORH-u.
  7. Znam, ali policija nije htjela uzeti snimku koja je snimila mjesto događaja iz razloga što niti jedna snimka nema pravo snimati državnu cestu, tako su nam oni rekli i da se to ne priznaje na DORHU.
  8. Ne, nije policija odgovorna. Napadač je neki delikvent, otprije poznat policiji. Na njemu nema krvi, ničega samo poderan jedan dio odjeće što mu je napadnuti u samoobrani napravio. Policija je izuzela dokaze kamere, nije ga testirala na droge (a bio je drogiran taj dan što je i policija mogla vidjeti kada je došla) niti slikala mjesto zločina. Koliko znam da se na DORHU priznaju samo konkretni materijalni dokazi, a bez prethodno navedenih dokaza, kako će napadnuti dokazati da je uopće napadnut i da druga strana laže da je bilo tučnjave? Ažurirano Ali tada još nije bilo izjave napadnutoga pošto je bio u bolnici. Odjeću mu jesu uzeli, a što je s ostalim dokazima?
  9. Pozdrav! Da li mi netko moze reci koji je postupak policije kod napada osobe koja ja time dobila teze tjelesne ozljede s trajnim posljedicama? Kako se cini policija ne radi po zakonu, mjesto događaja nije slikano i nisu uzeti svi dokazi. Rekli su da je drzavni odvjetnik tako odlucio posto ima priznanje druge strane, a slucaj jos nije poslan na DORH! Hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija