Jump to content

JelenaV

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. JelenaV

    Revizija

    Hvala na odgovorima, znaci vps veća od 200.000,00kn je jedina stavka koju tuzba treba sadrzavati.
  2. JelenaV

    Revizija

    Kod pokretanja parnice u tekstu.
  3. JelenaV

    Revizija

    Da predmet đođe u poziciju revizije da li osvim v.p.s. 200.001,00kn treba u tužbi napisati i neku rečenicu koja obvezuje reviziju.
  4. Po kojem članku kojeg zakona nasljednici smiju naslijediti nešto što u trenutku ostaviteljeve smrti nije bilo njegovo, odnosno ono što je ostavitelj za života prodao.
  5. Pravni prednik kupio je nekretninu 1978 godine. Kupoprodajni ugovor do danas nije proveden u zemljišnoj knjizi (prvih godina dovoljno mu je bilo „to je moje“, a kasnije nije više bilo dovoljno novca za porez). U međuvremenu izgubljen je original kup. ugovora, postoji samo neovjerena preslika. Nasljednici sada pokojne prodavateljice, pokrenuli su ostavinski postupak za nasljeđivanje te nekretnine jer su je u zemljišnoj knjizi otkrili upisanu na ime pokojne majke. Zakon o nasljeđivanju u čl.5. st.3. kaže da se ostavina sastoji od svega što je bilo ostaviteljevo u trenutku njegove smrti. Zakon u tom članku kaže zapravo, da za ocjenu predstavlja li neka nekretnina ostavinu nije odlučno je li ta nekretnina u zemljišnoj knjizi upisana na ime ostavitelja kao vlasnika, već je odlučno da je ta nekretnina predstavljala njegovu imovinu u času smrti. Budući da je predmetna nekretnina u času smrti ostaviteljice bila tuđe vlasništvo, što je pravno moguće učiniti u cilju izdvajanja te nekretnine iz predmeta nasljeđivanja nasljednika pokojne? Jednom su već ostvarili imovinsku korist prodajom, sada bi htjeli tu istu stvar nazad u vlasništvo. Želim reći, ne odričemo nasljednicima nasljednička prava, odričemo nasljednicima pravo na ovu imovinu. Znalci, hitro i neodgodivo pomoć molim po ovom imovinsko-pravnom pitanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija