Jump to content

Sosten

Korisnik
 • Broj objava

  41
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dioba bračne stečevine tijekom braka

  Hvala lijepa ,sve mi je jasno!
 2. Moja supruga je pokrenula podjelu zajedničke imovine preko odvjetnika koji me obavjestio . Međutim mi nismo razvrgnuli brak .Istina živimo odvojeno. Zanima me da li se može dijeliti imovina dok traje bračna zajednica .I da li se može posmrtno temeljem tog dokumenta brak razvrgnuti recimo na zahtjev nasljednika.
 3. Zauzeo sam dio suvlasničke parcele kod ilegalne gradnje .Saf su se pojavili neki nasljednici od mog susjeda i traže da im platim taj dio.Samo ne možemo dogovoriti po kojoj cijeni.Kako se dođe do tržišne cijene.Da li je tu potreban Vještak i koje struke. Unaprijed hvala.
 4. Obnova postupka

  Hvala lijepa sve mi je jasno!
 5. Obnova postupka

  Moj suvlasnik je izgradio kuću na zajedničkom zemljištu ,legalizirao objekat i temeljem sudske presude se uknjižio u Z.K.Ja sam kao nepoznata osoba zastupan po službenom odvjetniku. Kad sam saznao za tu presudu pokrenuo sam zahtjev za obnovu postuoka i dobio Rješenje da se odobrava obnova. Međutim sad suvlasnik Tužitelj dokazuje Da sam znao da on gradi i nisam se protivio.Da li on moze mjenjati prvobitnu Tuzbu.
 6. Izgradnja kuće na zajedničkoj parceli

  OK, hvala problem je što parnica traje dovodeći lažne svjedoke i nikad kraja . Ja nemam drugih dokaza osim što mogu odbaciti unaprijed sve lažne svjedoke . Pa to dovodeći lažne svjedoke može trajati beskonačno . A i sud baš ne razumjem .Usput Objekt je građen bez dozvole i naknadno legaliziran a i tada nisam obavješten . Osim toga upitna je etika Odvjetničkog ureda (opunomoćenika tužitelja) koji je nagovarao svjedoke na lažne iskaze. Zanima me kako mogu okončati tu parnicu ? Hvala najljepša!
 7. Suvlasnik zemljišta je izgradio kuću na nepodjeljenoj parceli (zajedničkoj) i uknjižio se na kuću i zemljište . Uknjižio se temeljem svjedoka (lažnih ) sudskom presudom. Rješenje o nasljedstvu je postojalo na Sudu (čemu svjedoci) . Zahtjevom za Obnovu postupka Presuda je poništena i pravomoćna. Znači dozvoljava se obnova postupka . Ali Tužitelj Obnovom dokazuje da sam znao za gradnju iako me nije upoznao . On opet u obnovljenom postupku dokazuje pomoću svjedoka da sam ja znao za gradnju. Čudna procedura ,sad ja moram izvoditi dokaze da nisam znao .Ne znam koju težinu pravnu imaju dokazi tužitelja ako sam prizna da me nije upoznao sa gradnjom i znao je prilikom gradnje da to nije samo njegovo vlasništvo. Parnica samo traje i traje . Tužitelju to dobro ide lijepo se uknjiži na tuđe i sad se Ti gombaj i sudi .Moje pitanje je da li Sud poštuhe USTAV RH po kojem je vlasništvo nepovredivo i mogu li ja parnicu prekinuti Ustavnom tužbom i Kaznenom prijavom za lažne svjedoke .Unaprijed hvala!
×