Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sosten

Korisnik
 • Broj objava

  59
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Izbor odvjetnika

  Pa to bi bilo poželjno po uzoru na ostale struke.Tu bi došlo do konkurencije i građani bi mogli birati.Čak bi mogle biti i različite cijene za iste usluge. To pozdravljam.Supe rješenje.Samo kome reći uspavanim ulješurama.
 2. Ne razumjem kako su najbogatiji zupani,načelnici župnici u najsiromašnijim i pasivnim krajevima.

  Kako to ili varaju narod ili im narod daje od svoje sirotinje

  1. drot13

   drot13

   Za ovakve teme radije potraži neki drugi forum...

  2. Sosten

   Sosten

   Ali ni suci i odvjetnici ne zaostaju puno iza njih i to baš u najsiromašnijim i najzaostalijim krajevima.Pa i lijećnici  i još neki

   Ali slažem se ovo nije tema za Legalis forum ali eto pobjegli mi je.

   Hvala na upozorenju i neću više.

   Zanemarite to .Neka administrator izbriše.

    

 3. Izbor odvjetnika

  Kad idem kod liječnika znam kod kojeg specijaliste idem da li je to kardiolog,pulmolog, otorinolaringolog ,nefrolog itd. Kad tražite odvjetnika onda saznajete po kuloarima koji je zašto . Pa onda se dozna koji je za Obiteljsko , Stvarno ,Krivično itd. Kako se oni specijaliziraju i zašto to ne bi bilo javno . Npr. Marko Marković dr.iur. specijalist za Obiteljsko pravo.
 4. Tužba

  Zašto kod nas prosječno duže traju sporovi nego u nekim drugim zemljama. Znači postoji negdje problem ili u sudstvu ili u odvjetništvu ili u Katastru ili u Gruntovnici ili U Inspekcijama . Osobno znam da su ogromne neusklade između Katastra i Gruntovnice . Zašto građani moraju raditi tužbe . Mislim da je Katastar uređeniji pa prema tome To si mogu međusobno veliki dio riješiti .Pa zaboga nije sve sporno i za vođenje dugačkih parnica.
 5. Tužba

  To je nešto slično kad vam dodijeli sud odvjetnika po službenoj dužnosti a prijedlog takvog odvjetnika se nikad ne uvažava prema tome suvišno ga je i predlagati .Od njega tuženik nema koristi .
 6. Tužba

  OK samo su u Sudovima bili angažirani u pojedine dane Suci koji su davali besplatne savjete strankama . Neke državne ustanove kao Inspekcije to imaju i danas pa zašto nebi Sudovi imali i oni se financiraju iz Poreza obveznika.
 7. Tužba

  Zašto građani ne mogu napraviti vlastoručnu tužbu ili prijavu već kako bi se zvala .Koliko se sjećam došli ste u palaču pravde postojao je Obrazac koji ste popunili potpisali i urudžbirali platili biljege i po tome su suci otvarali predmet i rasprave. Danas za to trebate odvjetnika . Meni je to nelogično. Molim vas ako ima netko objašnjenje u čemu bi bio problem.
 8. Nadoknada po tržišnoj cijeni

  Radi se o Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima
 9. Tržišna cijena kako doći do te veličine temeljem kojih podataka ,recimo tržišna cijena neke livade ,neke šume , oranice itd. Vještačenjem možda ili dogovorom . Kakva je to relativna odredba u zakonu i uopće nije proširena dodatnim članom koji bi pojasnio kako se utvrđuje ta cijena. Ne znam kako to profesori studentima objašnjavaju. Znamo u Proizvodnji imamo razne metode kalkulacija i obračuna i dođemo do visine cijene.ali kod Sudskih procesa ispričavam se ali ta je odredba neprimjenjiva i stvara pomutnju među strankama i produžava sudske procese koji traju ,traju i traju.
 10. Dozvola boravka

  Kad i po kojem Zakonu se stječe ili gubi stalni boravak u hrvatskim gradovima.
 11. Danas je jako teško sačuvati svoje vlasništvo nad nekretninama jer vi ne znate koje i kakve se promjene vrše u Zem.knjigama.Čovjek bi zapravo trebao svaki dan pregledavati stanje pogotovo ako ne živi tamo gdje su nekretnine.Dok ste vi odsutni čovjek izgradi kuću napravi tužbu da ste nepoznati i on stječe vlasništvo.

  Da bi to povratili "jedan život malo je"

  A što se tiče ljudskih prava i sloboda to zasad zaboravite!

   

 12. Nadoknada po tržišnoj cijeni

  Hvala lijepa ,meni je i dalje nelogično da se može netko uknjižiti u zemlj.knjigama prije nego što isplati zemljište koje je prisvojio znajući da ti nije njegovo.
 13. Nadoknada po tržišnoj cijeni

  Molim Vas ako netko zna što to znači kad na mojoj parceli izgradi netko kuću uredno je uknjiži u zem.knjigama a Sud presudi da je to pošteni graditelj a ja nepošteni vlasnik jer sam mogao saznati kao svi su znali a ja nisam .To je suđenje znači netko ti otme imovinu i kaže mogao si znati jer su svi znali.To je Država.I na kraju Sudac konstatira imate pravo tražiti trž.naknadu. Imate pravo a nije dosudio da graditelj treba platit ono što je zauzeo. Ne zapravo ne kaže imate pravo nego možete tražiti.Super ,mogu ja tražiti da budem npr.veleposlanik u Moskvi. Možds netko zna nešto o tome pa unaprijed zahvaljujem na pomoći i pojašnjenju. Pozdrav
 14. Presudom mi je utvrđeno da sam nepošteni suvlasnik.Sud je dokazao da sam znao za gradnju kuće .Graditelj je zauzeo moj dio.Kao takav snosim sudski trošak.Ali Sud dodaje da imam pravo ptraživati nadoknadu svog dijela po tržišnoj cijeni.Zanima me da li to potraživanje ostvarujem Tužbom ili neki drugi način i kako utvrditi tržišnu cijenu zemljišta.Odnosno da li je to pravo zagarantirano Ustavom ili ga u parničnom postupku može oboriti protistranka. Hvala na odgovoru
 15. Problemi sa ogradom/međom/susjedom

  Vi imate usuglašenu među sa bivšim sudjedom .Prema tome on neka dokazuje .Po toj logici bi on mogao reće da je sve njegovo. Ne brinite!
×