Jump to content

Sosten

Korisnik
 • Broj objava

  50
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Danas je jako teško sačuvati svoje vlasništvo nad nekretninama jer vi ne znate koje i kakve se promjene vrše u Zem.knjigama.Čovjek bi zapravo trebao svaki dan pregledavati stanje pogotovo ako ne živi tamo gdje su nekretnine.Dok ste vi odsutni čovjek izgradi kuću napravi tužbu da ste nepoznati i on stječe vlasništvo.

  Da bi to povratili "jedan život malo je"

  A što se tiče ljudskih prava i sloboda to zasad zaboravite!

   

 2. Nadoknada po tržišnoj cijeni

  Hvala lijepa ,meni je i dalje nelogično da se može netko uknjižiti u zemlj.knjigama prije nego što isplati zemljište koje je prisvojio znajući da ti nije njegovo.
 3. Nadoknada po tržišnoj cijeni

  Molim Vas ako netko zna što to znači kad na mojoj parceli izgradi netko kuću uredno je uknjiži u zem.knjigama a Sud presudi da je to pošteni graditelj a ja nepošteni vlasnik jer sam mogao saznati kao svi su znali a ja nisam .To je suđenje znači netko ti otme imovinu i kaže mogao si znati jer su svi znali.To je Država.I na kraju Sudac konstatira imate pravo tražiti trž.naknadu. Imate pravo a nije dosudio da graditelj treba platit ono što je zauzeo. Ne zapravo ne kaže imate pravo nego možete tražiti.Super ,mogu ja tražiti da budem npr.veleposlanik u Moskvi. Možds netko zna nešto o tome pa unaprijed zahvaljujem na pomoći i pojašnjenju. Pozdrav
 4. Presudom mi je utvrđeno da sam nepošteni suvlasnik.Sud je dokazao da sam znao za gradnju kuće .Graditelj je zauzeo moj dio.Kao takav snosim sudski trošak.Ali Sud dodaje da imam pravo ptraživati nadoknadu svog dijela po tržišnoj cijeni.Zanima me da li to potraživanje ostvarujem Tužbom ili neki drugi način i kako utvrditi tržišnu cijenu zemljišta.Odnosno da li je to pravo zagarantirano Ustavom ili ga u parničnom postupku može oboriti protistranka. Hvala na odgovoru
 5. Problemi sa ogradom/međom/susjedom

  Vi imate usuglašenu među sa bivšim sudjedom .Prema tome on neka dokazuje .Po toj logici bi on mogao reće da je sve njegovo. Ne brinite!
 6. Zabilježba spora u Zemljišnim knjigama

  Svako vlasništvo je jednostavno utvrditi naravno legalno vlasništvo bar što se tiče nekretnina. Problem je kod NOVCA. Nekretninu možete naslijediti po raznim osnovama ,ili kupiti ,ne možete je naći na putu . Dok je kod novca nešto drugo njega čak možete naći na putu .Isto je tako kod visine ili vrijednosti imovine koja mora biti realna vašim prihodima .Ali mnogi kažu sposobnostima i sreći .Dozvoljavam i to, možete odigrati lutriju ,dobiti na kartama ,pametnim ulaganjem .Pa i to je danas transparentno osim možda ilegalnih kockarnica ili kamatarenja. E sad što znači ilegalno možda je i to zakonito ili će se ozakoniti ako nije?
 7. Zabilježba spora u Zemljišnim knjigama

  Sama po sebi gradnja nije sporna jer je graditelj suvlasnik i može graditi u okviru svog suvlasništva .A prije gradnje bi trebao raditi diobeni ugovor . Dobro ,ali kako se može netko uknjižiti u zemljišne knjige na tuđe temeljem svjedoka kad postoji Rješenje i graditelj zna koliko ,koja površina njemu pripada . Pa to Sud npr u Njemačkoj utvrdi u u roku dva mjeseca.Šta znači izvođenje svjedoka i dokazivanje što je već poznato.Na koncu vlasništvo je po Ustavu našem nepovredivo i tko ima pravo dirati u tuđe vlasništvo . Po tome se čovjek useliu u kuću u odsutnosti vlasnika i dokazuje da je to njegovo i da je on znao da će se useliti pa to je prestrašno!!!!
 8. Zabilježba spora u Zemljišnim knjigama

  Ako sagradim kuću na Parceli u Suvlasništvu i uknjžim je u Zemlišnim knjigama na svoje ime a znam da nije moje zemljište u cjelosti a prevarim sud da je to moje sve.Jesam li ja u tom slučaju pošteni graditelj .A ostali suvlasnici nepošteni .Kako se na Sudu dokazuje poštenje i nepoštenje. Molim vas za odgovor . Hvala na pažnji
 9. Poštovani , Ima nas pet suvlasnika zemljišta . Jedan suvlasnik je izgradio kuću na jednoj polovici ,legalizirao ,formirao česticu i uknjižio vlasništvo na polovicu zemljišta jer je dokazivao sa svjedocima da je to sve njegovo i Sud je to uvažio .Kad sam saznao tražio sam obnovu postupka i Sud je tu presudu poništio koja je postala pravomoćna ,ali Otimač dalje dokazuje da sam znao za gradnju zapravo da sam mogao saznati .čak priznaje da me nije obavjestio ali kao mogao sam saznati u prolazu.Znači Tužitelj više ne dokazuje vlasništvo nego da sam mogao saznati za gradnju kuće. Molim Vas za Odgovor zašto Sud ide u širinu bez potrebe jer za moje vlasništvo postoji dokument Ostavinsko rješenje i mogu li ja prekinuti tu parnicu i obratiti se na ustavni Sud za zaštitu privatnog vlasništva. Unaprijed zahvaljujem, Pozdrav, Sosten
 10. Dioba bračne stečevine tijekom braka

  Hvala lijepa ,sve mi je jasno!
 11. Moja supruga je pokrenula podjelu zajedničke imovine preko odvjetnika koji me obavjestio . Međutim mi nismo razvrgnuli brak .Istina živimo odvojeno. Zanima me da li se može dijeliti imovina dok traje bračna zajednica .I da li se može posmrtno temeljem tog dokumenta brak razvrgnuti recimo na zahtjev nasljednika.
 12. Zauzeo sam dio suvlasničke parcele kod ilegalne gradnje .Saf su se pojavili neki nasljednici od mog susjeda i traže da im platim taj dio.Samo ne možemo dogovoriti po kojoj cijeni.Kako se dođe do tržišne cijene.Da li je tu potreban Vještak i koje struke. Unaprijed hvala.
 13. Obnova postupka

  Hvala lijepa sve mi je jasno!
 14. Obnova postupka

  Moj suvlasnik je izgradio kuću na zajedničkom zemljištu ,legalizirao objekat i temeljem sudske presude se uknjižio u Z.K.Ja sam kao nepoznata osoba zastupan po službenom odvjetniku. Kad sam saznao za tu presudu pokrenuo sam zahtjev za obnovu postuoka i dobio Rješenje da se odobrava obnova. Međutim sad suvlasnik Tužitelj dokazuje Da sam znao da on gradi i nisam se protivio.Da li on moze mjenjati prvobitnu Tuzbu.
 15. Izgradnja kuće na zajedničkoj parceli

  OK, hvala problem je što parnica traje dovodeći lažne svjedoke i nikad kraja . Ja nemam drugih dokaza osim što mogu odbaciti unaprijed sve lažne svjedoke . Pa to dovodeći lažne svjedoke može trajati beskonačno . A i sud baš ne razumjem .Usput Objekt je građen bez dozvole i naknadno legaliziran a i tada nisam obavješten . Osim toga upitna je etika Odvjetničkog ureda (opunomoćenika tužitelja) koji je nagovarao svjedoke na lažne iskaze. Zanima me kako mogu okončati tu parnicu ? Hvala najljepša!
×