Jump to content

Sosten

Korisnik
  • Broj objava

    123
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sosten objavio

  1. To nije isto.Mogu se dogovarati međusobno a i rizik je od korupcije.Dok liječnici su međusobno neovisni.U manjim mjestima se odvjetnici dogovaraju i trguju. Istina u suštini su oba zanimanja humana .Cak što vise odvjetnik pomaže i zdravima i bolesnima.Naravno da to nije masovno.Ali ima slučajeva .Odvjetnička komora svakako nadzire kodeks ponašanja.Na koncu klijent može tužiti punomoćnika.Moramo imati na umu da efikasnost sudova koji su pod velikom kritikom ne ovisi samo o sucima.Dobrim dijelom ovisi i o odvjetništvu.
  2. Slažem se samo imamo premalo informacija.U medicini je to rješeno kroz drugo mišljenje.Čak postoje portali za ocjenjivanje liječnika.Naravno dosta toga se sazna od usta do usta.Dobar glas se brzo proširi a los Joe brže.Ja i dalje mislim ako odvjetnik u Bilanci sporova nije u plusu onda to nešto govori o njemu.Isto tako ne mislim da bi takav morao dijeliti S.troškove sa klijentom.Ali bi bilo pošteno da mu da neki popust.A isto tako obrnuto .Klijent bi trebao nagraditi uspješnog ,marljivog,savjesnog i nadasve stručnog odvjetnika.Suvišno je sad govoriti da ima puno propali teta kao i svakoj drugoj struci.Ali nažalost diplome je zrelo oduzimati.Eventualno licence se mogu poništavati.Možemo se pitati zašto jednostavno sporovi predugo traju,gdje su glavne žrtve klijenti.Znači mi građani.Klijent sigurno zato nije kriv.A tko može biti odgovor je jednostavan.
  3. OK,klijent ga opunomoćuje kao stručno lice da ga zastupa u parnici.Problem je sto punomoćnik može spor izgubiti svojom krivicom.I uredno naplatiti uslugu.Nisu svi punomoćnici istih kvaliteta .Neki zna sve Zakone napamet.Neki se temeljito priprema.A ima i onih koji pristupaju šarlatantski.Znači za gubljenje spora odvjetnik može biti kriv.
  4. Jeli bi bilo pošteno da u sudskim troškovima sudjeluje i odvjetnik koji je izgubio spor.
  5. Poštovani, Supruga mi oboljela od teže bolesti.Ne može se potpisati vlastoručno.Kako mi može dati Odobrenje (Punomoć) za podizanje novca u Poslovnici.Radi se o redovitim uplatama za usluge smještaja. Hvala na pomoći!
  6. Postojeći put nije održavan ,dosta je zapušten .Nekad su mogli traktori prolaziti tim putem .I ja sam spreman obnoviti taj put ne zadirući i bilo čije vlasništvo.Da li trebam i za to suglasnost susjeda. Hvala!
  7. Posjedujem parcelu u suvlasništvu sa susjedom svaki 1/2.Imamo utvrđenu među.Do parcele nema pristupnog puta.Ima jedan put koji prolazi uz parcelu .Tim putem se služi više posjednika.Na svom dijelu parcele imsm klijet.Htio bih napraviti pristupni put kolni tako da nadoknadim susjedu zauzetu površinu ustupanjem svoje zemlje ili financijski.Zanima me je li susjed dužan prihvatiti prijedlog uz neke svoje uvjete ili ga može odbiti.Jednostavno reći neću .Iako se njemu šteta nadoknađuje.
  8. Hvala na odgovoru, Opet ništa bez Suda a to je za stare i nemoćne pretežak posao.Možda bi bilo dovoljno putem neke Inspekcije i vještaka utvrditi stanje i i osloboditi roditelje parničenja .
  9. Što se događa kad roditelji ostare i onemoćaju .Treba im pomoć i liječenje.Kako natjerati djecu da brinu o roditeljima.Ako je više braće i sestara oni se često ne mogu dogovoriti.Kako nadzirati te Obitelji ,koje su to Službe,tko vrši nadzor. Kakve su sankcije,i gube li pravo na nasljedstvo. Hvala na odgovoru
  10. Nameće se i pitanje kad ima više djece ,a ne mogu se dogovoriti što onda.Zatim ako roditelj ima dosta nekretnina i novca tko s tim raspolaže.Može li se neka institucija ili osoba imenovati za skrbnika uz naplatu od imovine korisnika pomoći.
  11. Koje su zakonsk obveze općenito djece prema oboljelim roditeljima.
  12. Moj brat živi u kući sa kćerkom i zetom ,u posebnom domaćinstvu.Koristi svatko jednu etažu kuće.Kuća je u bratovu vlasništvu.Brat je u visokim godinama i pojavljuju se blagi simptomi demencije.To kćerki ide na živce i htjela bi ga se rješiti na neki način da ga smjesti u Jankomir ciljano da mu oduzme pravnu sposobnost. Zanima me odgovornost djece za adekvatno liječenje i brigu oko roditelja.Imaju li djeca pravo na nasljedstvo ako ne vode brigu o roditelju. Hvala!
  13. Slažem se.Samo se u tom slučaju može pozvati stranka i razriješiti grešku.Osim toga to su stručni poslovi koje bi isključivo trebali rješavati pravnici specijalisti.Naravno uz minimalne naknade.I to da bude zakonska obveza .A ne kao sada ako je nešto jednostavno Notar se prihvati posla ,ako je složeno onda odbije.Općenito Sud treba imati savjetnike kako bi građanima pomagali u građanskom pravu.Inače je poslovanje Suda staromodno i zaostalo.
  14. Sve čestice su pod istim brojem ZKuloška.Svatko tko pročita ugovor i Prijedlog uočit će ako je npr.Točan naziv parcele,Točna površina i Točan naziv .A broj je zapravo nepotpun.Recimo parcele idu redom 501 502....i umjesto upisa 503 upiše se 3.Izgleda da samo na Sudu nema logike .Uredu Aneks ugovora ali to košta.A još je interrsantnije da je porez uplaćen i za pogrešno upisanu česticu .Jer sr plaća prije upisa .
  15. Predao sam KP Ugovor na Sud kao Kupac nekretnina i Zahtev za upis u ZK. Uplatio porez.I na koncu Sud provodi djelomično.Izostavljena je jedna nekretnina s točnim nazivom i površinom .S točnimZK uloškom ali s pogrešnim brojem KČ.I to je Sud izostavio.Sad me zanima kako mogu naknadno provesti upis te čestice u ZK.Inače je razumljivo za normalne ljude da se radi o"tippfalleru". Molim Vas lijepo ako netko ima iskustvo ili administrator znalac da mi odgovori kako sada postupiti. Hvala!
  16. Jednom prilikom pregledavajući Katastar primjetio sam da su mi jednu česticu uzurpirali temeljem Sudske presude .Kad sam pitao Sud rekli su mi da sam tužen kao nepoznat iako sam cijeli život na istoj adresi.Još su mi rekli pa pisalo vam je na Oglasnoj ploči. Molim Vas odgovor ili mišljenje čemu služe OP. u današnje vrijeme. Hvala unaprijed!
  17. Vjerovatno tu presudjuju neki propisi o prijavi boravka ,dužini trajanja veze itd.Ali mislim da bi se u tim svim odnisima moglo izvući neki kazneni postuoci.Ili možda uvesti obveznu prijavu bilo koje veze van braka i pri tome zaštititi podatke u koje može ulaziti samo Sud .
  18. Kakva su prava na ostavinu ljubavnice ili ljubavnika .Poznato je da je izv.bračna zajednica izjednačena sa zakonskim brakom.Što je s osobama koji paralelno žive zapravo u bigamiji što je vjerojatno zakonom zabranjeno a mislim da je i u Kršćanstvu nedozvoljeno.
  19. Suvlasnik sam nekretnina sa bratićem koji živi u R.Srbiji.Dogovorili smo da će mi svoj dio prodati.Ali ne znamo kako sklopiti Ugovor i gdje kod koga.Inače on ima i Hrvatsko državljanstvo.Nkretnina je u Hrvatskoj.Da li je dovoljno napisati Ugovor i ovjeriti ja svoj potpis u RH i njemu posllati na ovjeru potpisa u RH.I na kraju pitanje prevodjenja latinice u RSrbiji ili obrnuto u RH. Hvala unaprijed
  20. Majka je nasljednik u 1/2.A bratić odnosno majčin nećak u drugoj polovici.Radi se o nekretninama.Sad mi želi darovati svoj dio majka i bratć (njezin nećak od brata joj sin odnosno sin mog ujaka).Zanima me Porez da li sam oslobodjen .Mislim da na majčin dio ne bi trebao platiti ali mi nije jasno za bratićev dio. Molim Vas lijepo odgovor i najpovoljniji način izvedbe te radnje. Puno hvala unaprijed.
  21. Sosten

    Smrtovnica

    Vidim da ima kontradiktornih odgovora po pojedinim pitanjima.Ima puno paralelni dokumenata koji se mogu svesti na jedan dokumenata.Primjerice ,a ujedno bi molio znalce Forumaše ako mi mogu ukratko objasniti Kad i gdje se koristi Rodni list i Izvod iz MKR.Kad se koristi Izvod iz matice umrlih i Smrtovnica.Zašto građani moraju to papirnato imati kad to sve postoji u digitalnom obliku.U čemu su toliki problemi kod identifikacijskih dokumenata umrlog čovjeka.Zar nije dovoljno da Mrtvozornik prijavi smrt i dalje ide s e svojim tijekom.Zna se tko je.Zna se njegova imovina.Trebalo bi se znati i rodoslovlja.Supruga,djeca .Čini mi se da je kod ovog zadnjeg problem jer nema Obiteljskog lista ukoliko bi sadržavati broj djece,broj supruga itd.Nažalost znam za slučajeve gdje čovjek pokojnik sve posjeduje od Osobne iskaznice nadalje i onda se uspostavi da mu je na tim svim dokumentima pogrešno ime.I to se ustanovi tek kad umre.Pa čija bi to bila greška.yPokojnikova sigurno Ne!
  22. Ne ,nije istina da se riješi. Ima puno zaostale imovine i potraživanja nužno dijela.
  23. Evo,pojasniti ću: Izgubio sam parnicu i moram platiti protustranci sudske troškove.Pismeno mi je upućen zahtijev da platim. Nisam platio zato što ja imam neka privatna potraživanja od protustranke.Ali je nisam tužio.Ali s moralne strane stranka zna da mi je dužna. Ako vodim postupak to bi troškovno anuliralo taj iznos. Svatko zna što je pošteno tko hoće da zna!
  24. Nije mi jasno uz nekoliko identifikacijskih dokumenata kO što su:OI,PUTOVNICA,IZVOD IZ MKR,RODNI L.,KRSNI L.,VJENČANI L.OIB,JMBG,VOJNA K.,i na koncu kad čovjek umre mora se prijavljivati koga sve ima,koliko žena,djece bračne ,vanbračne .. Do svih tih podataka uz dobar I.program sve se može riješiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija