Jump to content

inelias

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima! Otvorio sam tvrtku i narucio iz Kine određenu robu (130ak $) i salju mi preko DHL-a (200njak $ prijevoz). Zanima me da li je u cijenu DHL-a ukljucen i trosak carninjenja posto su mi neki rekli da to obicno tako bude jer se ponasaju kao spediter i u tu cijenu ulaze svi troskovi tako da prakticki na vrata firme mi dolazi proizvod. Ukoliko nije takva situacija koji bi mi bio trosak carine? CCa.? Unaprijed hvala! Pozdrav!
  2. Stvar je u tome da niti ne stanujem na adresi navedenoj kao sjediste, prijavljen sam na drugu adresu. Bilo kako bilo, stvar je vec gotova, pa da opisem: U poreznu sam predao IZJAVU kojom potvrdjujem da navedenu adresu sjedista tvrtke koristim samo za dostavljanje poste, a sav posao obavljam u tranzitu (luka uvoza-klijenti). Primili i mirna bosna
  3. Dakle otvorio sam tvrtku, j.d.. i otisao sam se prijaviti da budem u sustavu PDV-a kako mi je knjigovodja savjetovao. Tvrtku sam registrirao na ocevu kucnu adresu (otac je vlasnik nekretnine) i traze me iz porezne ugovor o najmu poslovnog prostora ili dokaz o vlasnistvu ... Posto nikakav posao zapravo ne obavljam doma (uvozim iz Kine - Rijeka i preprodajem proizvod tj. postavljam isti dan) da li postoji neki drugi nacin da se situacija rijesi bez potpisivanja ikakvog ugovora o zakupu i sl.? Hvala unaprijed svima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija