Jump to content

andrina

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nismo dobili uplatnicu nikad u ove 4god od pravomoćne presude niti nešto gdje je račun na koji da se uplati. Samo sporazum između okrivljenika(kako se to već zove) i Državnog odvjetništvaRH. U tome piše i da su se stranke sporazumjele da se to plati. Kako je dotični(muž) bio u zatvoru 3.g.(u tom periodu nitko nije ništa poslao) nije ništa ni platio.Kad su (2017. )odblokirali rč na Fini, naravno(s dozom neodgovornosti)muž nije hrlio platit jer su mu na Fini rekli da oni ništa ne vide što bi on trebao platiti. On nema ništa u vlasništvu(auto, stan), nema rč u Hr već u inozemstvu. Nije on zabrinut već ja, bez obzira što oboje nećemo boravit u HR bar 5god,ne bi mi sebaš da mi sjednu (s kamatama) kad se vratimo jednog dana npr. na penziju ili sl. Zahvaljujem na odgovorima! Trebali bi tražit(proračun valjda) da nam pošalje uplatnicu, podatke. Ili čekat pa što bude... Na žalost pravni kaos u ovoj državi omogučava mom mužu da bude neodgovoran. Kad bi znala točno kakve su posljedice neplaćanja mogla bi mu to stavit pod nos. Ovako ja ostajem gnjavator koji misli da to treba platiti,a on tvrdi da ne treba(jer je po njegovom odslužio svoje). Hvala na savjetima još jednom!
  2. Molim savjet. Moj muž je odslužio kaznu zatvora za kazneni djelo čl173st3, od 2013g.do 2017.g.sporazumnim postupkom. Sporazumom mu se trebala oduzet imovinska korist(17 700,00kn)i i platit paušalni troškovi suda(5000,00).Nakon zatvora, htijeli smo na Fini platiti, ni oni su mu odblokirali račun(koji je on zatvorio tad) i rekli da nema ništa za platiti. On je to uzeo"zdravo za gotovo".Radi u inozemstvu i nema račune u Hrvatskoj. Nitko nije do danas poslao nikakav zahtjev da se to plati, ni kome(kojoj instituciji).Ja mislim da taj dug stoji i da ga mora platiti, bojim se da će to iskrsnut jednog dana s kamatama. Mislimo živjet u inozemstvu. Kako će HR i kada tražiti da se to plati? Molim vas savjet što se može dogoditi jer moj muž misli da to ne treba platiti jer su mu tako rekli na fini 2017. g. Unaprijed hvala!
  3. Poštovani, vlasnik sam etažiranog stana u obiteljskoj kući.Bila sam oslobođena plaćanja poreza temeljem članka 11 stav.1točka7 Zakona oporezu na promet nekretnina.Koliko sam shvatila zakon to znači da sam oslobođena jer sam vlasnik postala ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju(sklopljenog s djedom koji je u međuvremenu preminuo).Od stjecanja vlasništva prošlo je 7 god.Meni je to bila prva nekretnina i rješavanje stambenog pitanja.Sad imam situaciju da bi me teta isplatila te bi ja kupila svoj stan.Mogu li sad iskoristiti čl.11a te biti oslobođena poreza jer bi mi to bila kupnja prve nekretnine te riješavanje stambenog pitanja?Nisu mi baš jasne sve točke tog čl.1a te bi molila savjet kakvom odvjetniku se moram obratiti?Postoji li možda kakav savjet na ovom portalu bila bi zahvalna.Pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija