Jump to content

max_60w

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zivim 100-tinjak km od Zagreba. Primio sam sudski poziv za raspravu zakazan za 10h prijepodne odredjenog datuma. Kad sam stigao receno mi je da ta sutkinja radi taj dan poslijepodne, te da nema te rasprave u to vrijeme. Pokazem poziv i kazu mi da je izgleda greska na pozivu. S obzirom da sam putovao ukupno 200-tinjak km te da sam zbog tog poziva izbivao s posla imam li pravo (i na koji nacin) na neku naknadu (barem putne troskove). Unaprijed hvala!
  2. Netto iznos. Sad je zena trazila i dobila ugovor, (jer prije nije dobili kopiju) iz koje je vidljivo da se radi o umjetnickom djelu. Valjda ce to biti dovoljno.
  3. Molim pomoć. Supruga je primila honorar za isporučeno umjetničko djelo. Ona, međutim nije član nijedne umjetničke udruge koja bi joj isporučila potvrdu na temelju koje se prihaća odbitak od 55%. Ja jesam član jedne takve udruge te za svaki potpisani ugovor odmah primam potvrdu udruge koju prilažem u prijavi poreza. Neke ustanove s kojima sam surađivao su mi isplatile honorar s odbitkom 30% jer nisu na vrijeme dobili potvrdu od moje udruge, a bez nje ne mogu obračunati s 55% odbitka. Kako su onda mojoj supruzi mogli bez ikakve potvrde obračunati primitak s 55% odbitka? Zvali smo, naravno, i pitali zašto, što i kako, no odgovor je: "... nismo znali... ne znamo što sad..." i slično. Što možemo učiniti da supruga ne plati porez koji je netko drugi trebao platiti? Unaprijed hvala!
  4. Pogledaj ovdje. Mozda ima odgovor na tvoje pitanje. Prva nekretnina
  5. Imam kamate na stambeni kredit plus druga ulaganja u nekretninu (PP vrata, PVC prozori...). Može li dio tih troškova moja supruga napisati kao poreznu olakšicu?
  6. Mora li se uvijek prilikom izlaska iz države prijaviti (jedan) glazbeni instrument koji služi glazbeniku za obavljanje posla? PRIČA: Za vrijeme studija u Austriji, prije 3-4 godine, redovito sam prilikom putovanja (vlak, autobus, auto) prijavljivao instrument na carini, tako dugo dok mi jedan carinik nije rekao da se 1 instrument više ne mora prijavljivati već da se to smatra kao "za osobne potrebe" ili tako nekako. Još sam jednom provjerio kod drugog carinika i isto mi je rekao. I od odonda nisam prijavljivao i nikad nisam imao problema. Pitali su me "što je to?", rekao sam "moj instrument" i to je to. Danas sam prelazeći slo-hr granicu na jednom manjem prelazu, naišao na carinika koji me 15 minuta držao na iglama hoće li cariniti moj instrument ili neće. I tvrdio je da se mora uvijek prijaviti.
  7. ILIJAS6, zahvaljujem se na iscrpnom i jasnom odgovoru. Pošto se ne radi o većem kvaru dao sam jučer da pokušaju urediti, ali u roku 2 dana, a ako neće moći ili će trebati više vremena (znači da ipak nije manji kvar) tražit ću novi. A onda ćemo vidjeti. Hvala još jednom!
  8. Ajde, ljudi, molim vas, zna li netko... Da li ovo "prema izboru potrošača" iz zakona, znači da ako ja želim novi proizvod prodavač to mora učiniti?
  9. Dakle, najjednostavnije: Ja (kupac) želim zamjenu neispravnog proizvoda za novi i ispravan proizvod. Prodavač želi popravljati neispravni proizvod. Tko ima prednost? Unaprijed hvala!
  10. ali tamo piše: "Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu." Dakle, ako se ja ne složim da poprave, moraju zamijeniti. Je li tako?
  11. Ako je bilo, sorry, ako ne spada ovdje, sorry! Da li je trgovac dužan zamijeniti neispravni proizvod ukoliko je prijavljeno u roku od 8 dana, ili ga može poslati na popravak (pa da čekam mjesec i pol za nešto što sam platio 10,000 kn)? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija