Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

tonipravst

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovani, situacija je slijedeća: Radi se ugovoru o zakupu poslovnog prostora između dvije pravne osobe. Jedna od njih želi jednostrano raskinuti ugovor no druga strana odbija zaprimiti izjavu o raskidu. Zanima me kada se smatra da je takav ugovor raskinut, odnosno koliko puta će biti pokušana dostava ? Unaprijed hvala
 2. OVRHA NA TEMELJU STRANE SUDSKE ODLUKE

  Puno Vam hvala !
 3. OVRHA NA TEMELJU STRANE SUDSKE ODLUKE

  Rješenje je pravomocno od 14.02. ove godine i u njemu stoji da se priznaje strana sudska odluka i to pravomocna presuda Viseg suda u Torontu , Ontario, Kanada. Da, nasljednici zive u RH
 4. poštovani, imam pravomoćnu sudsku odluku suda iz Kanade koja je priznata rješenjem suda u RH i na temelju koje trebam provesti ovrhu. Da malo poblize objasnim situaciju; temeljem te presude jedna strana je dužna drugoj strani isplatiti određenu svotu novca. Ta druga strana je u međuvremenu umrla i ostala su dva nasljednika iza nje. Imam dvije nejasnoce: 1) Kako ovršiti tu odluku tj pokrenuti ovrhu na temelju te presude a s obzirom da je stupio novi Zakon o medunarodnom privatnom pravu? 2) Da li znate možda kako ići ovrhom protiv tih nasljednika, kako treba izgledati prijedlog ? Unaprijed se zahvaljujem !
 5. Blokada računa

  Poštovani, od strane FINA-e preko pola godine bio je blokiran račun na kojem je bio određeni iznos novca kojeg nije bilo u mogučnosti koristiti zbog blokade. Blokada je bila u cjelosti neosnovana i zapravo produkt omaške tj. pogreške FINA-e što su i potvrdili te se ispričali i nakon više dopisa odblokirali račun. Moje pitanje glasi : da li je moguće i po kojoj osnovi tužiti FINA-u zbog navedenog. Hvala unaprijed !
 6. Koncesija

  Da li je koncesija stvarno pravo ?
 7. Poštovani , Mogu li zamoliti jedan laički primjer izvanknjižnog stjecanja vlasništva? Hvala
×