Jump to content

ZNR

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, zanima me dali je igdje zakonom regulirano što mora sadržavati sistematizacija radnih mjesta?! Dali naprimjer stavka posebni uvjeti rada mora biti navedena u sistematizaciji ili se ona može izostavit a da se naknadno napiše lista sa poslovima koji spadaju u poslove s posebnim uvjetima rada?
  2. koliko sam vidio tamo on je podnio zahtjev za predstečajnom koji je odbačen zbog razloga jer je zatvoren račun u banci. a zatim je fina podnijela zahtijev za pokretanjem predstečajne iz razloga jer duže od 60 dana ima neizvršene osnove za plaćanje. ako mi trgovački sud ni odvjetnik ne može pomoći a on (direktor) mi se ne javlja niti odgovara što mi je onda činiti?
  3. koliko sam ja informiran poslan je prijedlog za predstečajnu nagodbu na iznos od 300 000 kn (nešto malo više)... e sad pretpostavljam da je prijedlog on poslao... mislim, ja te sve informacije dobivam od ljudi sa strane jer on mi se ne javlja, ne odgovara na poruke, na fejsu ignorira poruke i sl... neznam što da radim... strah me samo da mene nekako ne uvali u probleme iz kojih se neću moći izvadit... a iskreno bojim se da dug od 300 000 kn je takav problem za mene... razmišljao sam otić direktno u trgovački sud i sve im ispričat što je i kako je ali neznam dali bi mi to što pomoglo i mogu li uopće oni pomoći... neznam ni dali bi bilo korisno uzeti odvjetnika, dali bi on mogao što riješit bez posljedica po mene (osim plačanja negova rada naravno)
  4. Imao sam već sličnu temu i dobio sam odgovore da prenesem vlasništvo na njega. No međutim njega nema niti ikako mogu doći do njega. A i saznao sam za tu blokadu i predstečajnu pa zato ponavljam temu radi novih saznanja jer neznam dali to utječe na išta te što mi je sljedeće činiti. Hvala!
  5. Poštovani, ovdje sam se priključio upravo iz razloga ove teme. Da vas zamolim za iskrenu pomoć što da radim. Naime, moja priča teče ovako: U 2012. godini mi je prišao tada jedan moj dobar prijatelj (koji mi je ujedno bio i šef), uvijek susretljiv i ok i zamolio me za pomoć. Zamolio me da otvorim jdoo na svoje ime. I ja sam to naravno kao zadnja naivčina prihvatio jer sam mu vjerovao. On je sve troškove otvaranja podmirio i on se vodi kao direktor društva koji društvo zastupa samostalno i neograničeno. To je trebalo biti kratkotrajno, no međutim do danas se ja vodim kao jedini osnivač i član društva. Ja sam naravno tu bio samo fiktivan lik na papiru i niti sam ikada uložio ijednu kunu u društvo, niti sam dobio ijednu kunu od istog, a niti imao ikakve veze ili saznanja o poslovanju istog. Koliko je meni poznato u 2013 je imao nekoliko zaposlenih i sve obveze uredno podmirio, no u 2014 je on ostao kao jedini zaposleni i nije isplatio doprinose državi za sebe. Kakvo je financijsko stanje firme i s čim raspolaže ni ne znam, jer kao što sam već rekao, to je trebalo biti privremeno i ja se nisam previše time ni zamarao (baš glup potez ). Ono što ja želim je da se ta firma ili zatvori ili prebaci na bilo koga ili bilo što samo da ja više nemam veze s tim. No međutim, na početku je on govorio da ćemo to riješit ali nikako nismo uspjeli uskladit vrijeme da se nađemo. A sada mi više ni ne odgovara na poruke, je ne javlja se na pozive i potpuno me ignorira. Saznao sam od prijatelja da je firma u blokadi od rujna 2014. a da je iznos predstečajne nagodbe 300 000 kn, što je za mene ne previše nego cifra koju ne mogu ni zamislit. Ja sam običan čovjek i takve novce nikad nisam ni sanjao da ću imat a kamoli dugovat. Molim vas uputite me što da napravim. Jednostavno ne želim niti kune od njega ni od tog društva, a ni ne zanima me što će s tim biti. Želim samo da se to skine s mene i da nemam nikakve veze s time. Zbilja ne znam kako postupiti i što napraviti no želim se iz toga izvući i osloboditi se toga. Molim vas pomozite! Hvala
  6. Ok, hvala vam na informacijama. Zbilja se nadam da će ići najjednostavnije i da će on sam pristati preuzeti moj 100% udio. Hvala svima!
  7. Zaposlenih osim njega kao direktora nema, tako da se nadam da će biti obrisana. A što se tiče izvještaja koliko ja znam to on rješava s nekim knjigovođom i uredno to predaju. No hvala, iskreno se nadam da će prva opcija s prodajom moga dijela njemu upaliti.
  8. Znam da ne mogu nikoga prisiliti, no zanima me kako da se u tom slučaju riješim toga. Koji je sljedeći naćin? Jer zbilja ne želim više imati veze s time. Stalno si vrtim u glavi moguće probleme s nečim o čemu ni pojma nemam, npr. malverzacije, porezna, i kojekakve stvari. A uz to moram raditi prijavu poreza svake godine i slično.
  9. Hvala vam puno! To ću svakako napraviti, voljan sam i taj trošak jednokratno podnjeti samo da to sve skinem s vrata. Ali, što ukoliko on ne pristane na to a ja ne nađem nikog drugog? Kako onda=
  10. Puno vam hvala! Osjetim olakšanje sada kada sam pročitao vaš odgovor. Samo molim vas da mi objasnite ukoliko uspijem stupiti s njim u kontakt i on na to pristane, koji je postupak?! Dali se to obavlja samo kod bilježnika ili kako, postoji li neki formalni obrazac, na koji način to ide??? I dali je moguće da njemu prodam jer on na sebi i ima firmu, mislim da d..? Oprostite na podpitanjima ali zbilja sam totalno neupućen u sve ovo i nisam se ni u snu nadao da ću se ikad bavit ovakvim stvarima. Unaprijed hvala!
  11. Poštovani, ovdje sam se priključio upravo iz razloga ove teme. Da vas zamolim za iskrenu pomoć što da radim. Naime, moja priča teče ovako: U 2012. godini mi je prišao tada jedan moj dobar prijatelj (koji mi je ujedno bio i šef), uvijek susretljiv i ok i zamolio me za pomoć. Zamolio me da otvorim jdoo na svoje ime. I ja sam to naravno kao zadnja naivčina prihvatio jer sam mu vjerovao. On je sve troškove otvaranja podmirio i on se vodi kao direktor društva koji društvo zastupa samostalno i neograničeno. To je trebalo biti kratkotrajno, no međutim do danas se ja vodim kao jedini osnivač i član društva. Ja sam naravno tu bio samo fiktivan lik na papiru i niti sam ikada uložio ijednu kunu u društvo, niti sam dobio ijednu kunu od istog, a niti imao ikakve veze ili saznanja o poslovanju istog. Koliko je meni poznato u 2013 je imao nekoliko zaposlenih i sve obveze uredno podmirio, no u 2014 je on ostao kao jedini zaposleni i nije isplatio doprinose državi za sebe. Kakvo je financijsko stanje firme i s čim raspolaže ni ne znam, jer kao što sam već rekao, to je trebalo biti privremeno i ja se nisam previše time ni zamarao (baš glup potez ). Ono što ja želim je da se ta firma ili zatvori ili prebaci na bilo koga ili bilo što samo da ja više nemam veze s tim. No međutim, na početku je on govorio da ćemo to riješit ali nikako nismo uspjeli uskladit vrijeme da se nađemo. A sada mi više ni ne odgovara na poruke, je ne javlja se na pozive i potpuno me ignorira. Koliko vidim na stranicama poslovna hrvatska piše da je subjekt ugašen, no međutim u sudskom registru piše da je aktivan. Molim vas uputite me što da napravim. Jednostavno ne želim niti kune od njega ni od tog društva, a ni ne zanima me što će s tim biti. Želim samo da se to skine s mene i da nemam nikakve veze s time. Razmišljao sam da mu kao direktoru dam otkaz i da ne može više raspolagati ni firmom ni imovinom te da ne može pristupit bankovnom računu. Ali opet, bojim se da će me u tom slučaju tužit za ne isplatu plaće i dohodaka, a i iskreno nemam ni pojma kako se to sve pravno radi. Zbilja ne znam kako postupiti i što napraviti no želim se iz toga izvući i osloboditi se toga. Molim vas pomozite! Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija