Jump to content

zbunjola75

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala za sve podatke i pomoc!
  2. Hvala, probat cu! Kako to funkcionira s obzirom na to da postoji nekoliko nasljednika - jel oni svakog od nas terete za pun iznos? Sto se dogadja ako netko od drugih nasljednika plati dug - bi li mi Hanzekovici to rekli? Do suda ne mogu jer ne idem vise u Hr, mozda mogu pronaci neki nacin da im posaljem email.
  3. Hvala. Jel bi tu vrijedio onaj od deset godina ili sest? Jer su prekinuli postupak tek 2016.
  4. Hvala. Znaci zastara tu ne vrijedi?
  5. Postovani, ako mogu postaviti slicno pitanje, vezano za HRT pretplatu za stan u kojem je zivio moj otac s drugom zenom. Ja sam vec tada bila u inozemstvu. Racuni iz 2007. Otac je umro 2008. Ovrha odredjena 2008 (prije isteka godine dana od racuna). Naknadno pronadjena imovina 2012, proglaseni nasljednici 2012. Postupak prekinut 2016. zbog smrti ovrsenika. Odredbom bla bla propisano da ce se postupak nastaviti na prijedlog protivne strane ili kad nasljednik preuzme postupak. Ja za dug saznajem sredinom listopada 2023. kad mi na kucnu adresu stize rjesenje iz svibnja 2023. da se postupak nastavlja. Hanzekovic mi zeli naplatiti hrpu kamata na sitnu glavnicu. Ja za taj dug nisam ni znala. Trebam li ga (uopce) platiti i ako da, mogu li traziti da skinu te kamate koje su sami nagomilali svojom inercijom? I drugo, postoje jos dva nasljednika s kojima nemam kontakta. Dijeli li se onda taj dug po udjelu u nasljedstvu? hvala.
  6. Hvala svima. Obratit ću se ponovno odvjetniku te konzulatu da vidim što oni kažu. Puno vam hvala.
  7. U Engleskoj sam. Odvjetnik mi je to ponudio kao najjeftiniju opciju. On jest rekao da me može i zastupati, ali kaže da je izjava jeftinija opcija. Muči me samo to što bilježnik kod kojeg je rasprava kaže da moja izjava mora imati i ovjeren potpis i apostilu, a odvjetnik kaže da ne treba. S obzirom na to da apostila baš i nije jeftina, rado bih je izbjegla ako mi ne treba, ali se bojim poslati izjavu koja neće biti pravovaljana.
  8. odvjetnik mi nudi da mi on sastavi izjavu o odricanju na kojoj ovjerim potpis, a na kojoj, kaže, ne trebam apostilu. Bilježnik pak kaže da trebam. confused.com Treba li apostila ići na punomoć? hvala svima
  9. Znate li koliko otprilike košta takva punomoć?
  10. Stvarno? To bi bila izvrsna opcija. Ne razumijem zašto mi bilježnici to nisu ponudili kao mogućnost; oni stalno briju po apostili. Hvala! To onda mora biti odvjetnik? Ne mogu sestru ili mamu tako opunomoćiti?
  11. Hvala! Kužim. Pardon, malo sam zbrčkano napisala to pitanje: htjela sam pitati, budući da se nikakvi dugovi trenutačno ne spominju, ako bi se naknadno pronašli, bi li me sud morao ponovno kontaktirati da se izjasnim u vezi s njima ili bi mi ih mogli automatski prišiti ako se ne odreknem ovoga sada?
  12. Hvala G-man! Mora li se punomoć davati za svaki pojedini slučaj? Pitam jer moja sestra ima punomoć (ovjerenu u Hr) u vezi s nekim drugim nasljedstvom i sporom - bi li se to moglo koristiti i ovdje? Jedini nasljednik neću biti, a koliko vidim po papirima, radi se samo o nekoj čestici zemlje, dugova nema (barem ih sud ne spominje, a pretpostavljam da se na njih odnose isti zakoni kao i za naknadno pronađenu imovinu ako bi se slučajno naknadno pojavili?).
  13. Dobar dan, nedavno mi je stiglo pismo od bilježnika u kojem piše da je pronađena neka imovina daljnje rodbine. Ja već godinama živim u inozemstvu i to nasljedstvo niti želim niti me uopće zanima no kako živim daleko od konzularnog predstavništa, emailom otpisah kako nasljedstvo ne želim. Bilježnici su mi tada odvratili kako se nasljedstva jedino mogu odreći tako da pošaljem ovjerenu izjavu s apostilom (koji košta skoro 1000kn koje ja nemam niti želim plaćati da se odreknem nečega što ne želim niti smo ikad tražili). Postoji li drugi način? Može li mi to kasnije uzrokovati probleme? hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija