Jump to content

plavooka2005

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje. Trebala bi Vaš savjet. Dogovorili smo najam kuće sa vlasnikom koji je u Njemačkoj. Bila sam danas kod javnog bilježnika i dobila informaciju kako ja mogu ispuniti dio koji se tiče mene kao najmoprimca i da mu mogu poslati u Njemačku da on upiše svoje podatke te da vrati ugovor nazad. Da s tim ugovorom odem prijaviti u poreznu onda ne mora biti ovjereni kod javnog bilježnika odnosno da u poreznoj to ne gledaju. E sad, ako je to zaista tako, odlično. Tu dolazim do problema prebivališta odnosno boravišta.ja se u roku od 15 dana trebam javiti u MUP kako bi prijavila promjenu. Može li se to napraviti bez vlasnika nekretnine ili on osobno mora doći? Postoji li neka vrsta izjave koju može dati kako bi mi prijavili prebivalište na toj adresi? Punomoć ovdje nitko nema a čovjeku je jako skupo dolaziti radi tog papira.
  2. I zanima me kolika će biti naknada nakon poroda. Ostaje li 80% plaće ili pada na 1663 kn kao nezaposlenoj osobi.
  3. Hvala na brzom odgovoru, ali meni baš i ne ide iščitavanje zakona. Našla sam tu stavku u članku 24 ali ne vidim nigdje da se to odnosi i na osobe koje imaju ugovor na određeno. Podsjećam da sam trenutno na komplikacijama u trudnoći, imam ugovor do 30.6. a termin poroda mi je 19.10. Hvala na pomoći
  4. Lijep pozdrav, možete li mi reći po kojem Zakonu? Ja imam ugovor na određeno do 30.6. i doktorica me šalje na komplikacije. Meni su u Hzzo-u rekli da ću imati naknadu od njih do 28 dana pred porod i nakon poroda da će mi se isplaćivati nakanada od 1660 kn od biroa. I da, još jedno pitanje, radim u školi i budući da neću moći koristiti GO, (prošle godine sam dobila isplatu) hoću li i ove godine dobiti isplaćeno? Znate li po kojem to zakonu ide jer moram sve predočiti. Zahvaljujem unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija