Jump to content

frenki7878

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Problem je u tome što smatram da bi drugi dobili vrijednije nekretnine. Odnosno da nije ravnomjerno raspoređeno. Ažurirano Znači ako sam dobro shvatio, npr. otac ako ima 10 kuća i dvoje djece i ostavi oporukom npr. 9 kuća jednom djetetu, a drugom jednu kuću i ako ta jedna kuća pokriva nužni dio, onda se dijete koje je oporukom dobilo jednu kuću ne može žaliti kako je njegov brat dobio devet kuća?
  2. Al ga ti sada zapetlja. Ja pitam sljedeće. Znači odbio bi nekretninu koju mi on daje jer smatram da nije vrijedna kao ostale. Mogu li umjesto toga tražiti da dobijem neki dio na drugim nekretninama koje bi podijelio drugoj djeci??? Ako može zdravo seljački odgovor;). Hvala.
  3. Znači ako on ima 3 nekretnine, mogu li se ja odreći te nekretnine koju će mi on ostaviti oporukom i umjesto toga tražiti nužni dio na svakoj od te tri nekretnine?
  4. Situacija je sljedeća. Otac posjeduje nekoliko nekretnina i želi mi ostaviti jednu nekretninu s kojom nisam zadovoljan jer su druge kvalitetnije. Ako on napiše oporuku (što i planira) u kojoj mi ostavlja tu nekretninu s kojom sam nezadovoljan, dali ja mogu odbiti tu nekretninu i istodobno tražiti da se sve njegove nekretnine posmrtno podijele na jednake dijelove, odnosno ako je npr. troje djece da od svake nekretnine dijelimo po 1/3? Ili moram baš prihvatiti tu nekretninu, a ukoliko ne želim, odreći se svega?
  5. Hvala na odgovoru; ). Zanimalo bi me jos ukoliko bi mi jos za života odlucili darovati kucu darovnim ugovorom, dali bi u tom slučaju morao platiti porez na darovanje posto vec imam stan? I drugo pitanje, kuca je 1/2 na ocu i 1/2 na majci. Dali se za darovanje moze sastaviti jedan darovni ugovor ili treba svaki roditelj posebno sastavljati darovni ugovor, odnosno 2 darovna ugovora?
  6. Imam stan u svome vlasništvu i to mi je jedina nekretnina. Roditelji mi planiraju ostaviti i obiteljsku kuću u nasljedstvo pa me zanima dali ću morati platiti porez na nasljeđivanje na tu kuću pošto već posjedujem jednu nekretninu odnosno stan? Hvala.
  7. Zar nema nitko da mi odgovori na ovih nekoliko pitanja?
  8. Vezano za naslov zanimalo bi me nekoliko stvari: 1. Koliko je dozvoljeno radno vrijeme Udrugama, odnosno postoji li ograničenje ili mogu raditi od 0-24h? 2. Smije li Udruga točiti(čitaj prodavati) alkoholna pića? 3. Dali su Udruge dužne imati fiskalnu blagajnu, odnosno dali ulaze u sustav fiskalizacije? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija