Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Josip1978

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ometanje na bolovanju..!?

  Ovdje mogu dodati situaciju sa svojim kumom. Čovjek radi 100 na sat za firmu po cijelom svijetu putuje. Doživi moždani udar i predstavnici dođu u bolnicu izrazit želju za brz oporavak i kao bla bla sve ćemo Vam pomoći... Nakon mjesec dana zovu i pitaju kada ćeš se ti vratiti, posao trpi. A on ne može hodati od moždanog i razgovjetno govoriti. Prošlo 6 godina od toga, još se nije oporavio. Inače radi se o Švicarskoj i barem je mirovinu dobio.
 2. Provjerite dobro uplatnicu koju ste dobili jer po Zagrebu kruže lažne kazne sa brojem računa privatne osobe, a naslovljen na Zagrebački Holding ili sl.
 3. Porezna olakšica za dijete

  Moje mišljenje je da nije. Jer on ne zna da li ste Vi koristili godišnju prijavu i ne treba znati. L.p
 4. Porezna olakšica za dijete

  Nema na čemu.
 5. Porezna olakšica za dijete

  Ako imate plaću ugovorenu na brutto iznos utječe. Imate dosta na netu i lako si izračunate koliki je to iznos.
 6. Porezna olakšica za dijete

  Imate pravo za prošlu godinu podnijeti prijavu i navesti dijete na prijavu te dobiti povrat poreza za cijelu prošlu godinu. Za godine prije mislim da ste propustili. Za proslu godinu ćete dobiti priličan iznos, koji pak ovisi o vašim primanjima, a na netu imate niz poreznih kalkulatora. Ja osobnu djecu ne držim na poreznoj kartici nego ih jedanput godišnje prijavljujem prilikom porezne prijave. Ona se obavlja do 28.02 u vašoj ispostavi porezne uprave.
 7. Još uvijek se vide osobni podaci.
 8. Ovrha u inozemstvu

  Rođakinja pokušava 11 godina ovršiti bivšeg supruga za neplaćanje alimentacije koji živi i radi u Austriji ali bezuspješno.
 9. Plus još i vraćanje novca osiguranju kada oštećeni automobil bude popravljen, a to može biti i desetke tisuća kuna ovisno o modelu automobila.
 10. Opomena / Upozorenje

  Tako je. I vrlo zanimljivo, OPN sud riješi jako brzo 45 dana od žalbe.
 11. Opomena / Upozorenje

  200 kn i 2/3 od kazne.
 12. Opomena / Upozorenje

  Ja od suda nakon žalbe, dobio i kaznu i troškove postupka da platim. Na kraju platio puno više. Nisam imao sreće.
 13. Što mogu očekivati nakon prometne?

  Moj šogor imao sličnu situaciju. Napuhao 0,6.Osiguranje pokrilo štetu oštećeniku. Nakon 2 godine morao sve platiti sa kamatama. Radilo se o nekoliko desetaka tisuća kuna.
 14. prometni udes

  Samo za malu usporedbu. Kopču na braniku za Nissan Primeru sam platio 800 kn. Da 800 kn 2×2cm
 15. ostati u braku radi djece?

  Prošlo je 11 godina. Tko zna da li se vratio?
×