Jump to content

LittleCoffee

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Aha.. znaci nije svaka ispostava tipicno hrvatska i troma. Sto u tom slucaju? Ono sto ste napisali - da se zalim?
  2. Sjetila sam se kolegice s faksa koja radi na HZZ pa sam je zvala. Kaze da je moja situacija relativno cesta i da ljudi znaju nakon probnog roka po isteku ugovora vratiti se na burzu i da ih nitko ne pita jel im ponuden drugi ugovor ili ne. Eto, ako nekom pomogne
  3. Eh sad, od kud bi mogli saznati ako im ja ne kazem ? Da li poslodavac salje neki papir di kaze da odbijam novi ugovor ili?
  4. Hvala vam na odgovoru. Ako vam ne bi bio problem samo da malo pojasnite zasto odbijanje potpisivanja ugovora na neodredeno ne dovodi do iskljucivanja prava na naknadu s burze? Taj dio ne razumijem. Jasno mi je da je ovo na sto sam se javila bio natjecaj za novootvoreno radno mjesto (u natjecaju na HZZ je pisalo upraznjeno radno mjesto, a bolnica i sama priznaje da je bila u prekrsaju sto nam je dvije godine isplacivala place i davala ugovore za koje nije imala odobrenje) - da li je to povezano s time? U smislu da mi istice ugovor na jednom radnom mjestu, a meni ne odgovara drugo pa je to zato okej ako odbijem?
  5. Pozdrav svima, Imam nekoliko pitanja s kojima namjeravam sutra gnjaviti i HZZ, ali poznavajuci ih vjerojatno mi nece znati nista pametno za odgovoriti. Radim u jednoj bolnici vec sedam godina na odredeno. Do sada sam potpisala sedam ugovora, a pola godine sam radila i bez ugovora kojeg nisam cak ni retrogradno potpisivala. Do pred dvije godine je moja placa bila osiguravana iz projekata, a onda je tu obavezu preuzela bolnica iako nisu imali dozvolu da nas zaposle. Bolnica je tek ove godine trazila od ministarstva dozvolu da nas zaposli (radi se o meni i dvije kolegice) i tu dozvolu je dobila, ali pod uvjetom da raspisu natjecaj za tri radna mjesta sto su i napravili. I na taj natjecaj se javio branitelj koji odgovara svim uvjetima i sada se ta cijela prica razvlaci vec 4 mjeseca jer bolnica ceka da on odustane kako bi mogli zaposliti nas tri. Ako tip ne odustane, onda jednu od nas nece moci uzeti jer ne zele placati kaznu. Ono sto mene muci u cijeloj ovoj prici je sljedece. Ja u biti vise ne zelim ostati u bolnici i prema svemu kako stvari stoje - branitelj nece odustati - meni ce posljednji ugovor kojeg imam isteci sa 31.10. i ja sam onda na burzi i imam pravo na naknadu s burze. No, sto se dogada ako slucajno branitelj odustane pa mi oni ponude ugovor na neodredeno, a ja ga odbijem? Da li i u tom slucaju imam pravo na naknadu s burze jer moj ugovor na odredeno svejedno istice 31.10. Ne znam sto sve poslodavac salje HZZ u slucaju isteka ugovora na odredeno i situacije u kojoj netko odbije potpisati ugovor na neodredeno. Znam da je komplicirano, ali evo - ta naknada mi je jako vazna.
  6. Puno hvala na odgovoru. Cijenim ga. Danas sam nekoliko sati provela na telefonu razgovarajući sa HZZ-om i HZZO-om i eto ne piše mi se dobro. Dok sam na komplikacijama imam pravo, s obzirom na visinu plaće, pravo na onu maksimalnu naknadu. Nakon toga me preuzima HZZ, a nakon toga HZZO i 1663kune mjesečno. Poslala sam mail na sve relevantne adrese u bolnici u nadi da se ipak možemo nekako dogovoriti da me zadrže, ali niti očekujem da će mi odgovoriti niti su mi išta odgovorili. Moj plan je skoro poslati mail sa životopisom na sve mail adrese koje sam prikupila tijekom tih skoro 5 godina i tražiti drugi posao kojeg bih vjerojatno mogla početi raditi od 1.11. ili kad prođu 2 mjeseca od rođenja bebe. Nisam to tako planirala, ali nije da me netko pita što sam planirala. A za sporove nemam niti novca, niti snage, niti volje. Postoji izgledna šansa da se situacija u bolnici popravi, odnosno, da se dobiju sredstva i dopuštenje za produžetak ugovora - ali mislim da će to za mene biti prekasno. Da li oni mene mogu opet zaposliti tj.dati mi ugovor ako sam već ušla u period od 45 ili 28 dana prije poroda?
  7. tehnički nisam radila ono što je dogovoreno ugovorom o radu. taj dio koji je naveden u ugovoru su radile kolegice kojima je također ugovor istekao. a ja sam radila nešto drugo, a prema potrebi i to. moj primaran posao radi kojeg s me zaposlili nema veze s onim što piše u ugovoru.
  8. tako sam si i mislila kada sam prepisivala ugovor o Bože.. sad se vode nekakve rasprave na mailing listi i čini se da bi se u nekoj bliskoj budućnosti situacija mogla nekako razriješiti, ali se bojim da će za mene u tom slučaju biti prekasno a što je s ovim dijelom u kojem nisam imala ugovor 6.mjeseci? da li mi to ikako pomaže ili ne?
  9. U ugovoru stoji sljedeće: Bolnica ta i ta (poslodavac) i radnik (ja) sklapamo ugovor o članak 1. radu na određeno vrijeme (neki datum). članak 2. radnik će u radnom odnosu obavljati te i te poslove, vss magistra te i te struke, sukladno Ugovoru klasa... urbroj... od datuma tog i tog, sklopljenim između ministarstva zdravlja republike Hrvatske i bolnice.
  10. Samo još da dodam, sada sam pregledavala ugovore koje sam s njima potpisivala i za period od prvih 6.mjeseci 2014. godine s bolnicom nisam sklopila nikakav ugovor, a primala sam redovno plaću.
  11. Pozdrav svima, javljam se ovdje jer do ponedjeljka na žalost ne radi nitko koga bi mogla kontaktirati kako bi mi dao neki pravni savjet, a izvan sebe sam od brige. Posljednjih 4 godine i 9 mjeseci zaposlena sam u jednoj bolnici kao nezdravstveni djelatnik. Zaposlena sam na određeno, odnosno, prvi ugovor bio je na 3.mjeseca, nekoliko ugovora na pola godine, nekoliko ugovora na godinu dana. Zaposlena sam u kontinuitetu. većinu ugovora potpisala sam retrogradno, odnosno, ugovor za recimo 2013. sam potpisala krajem 2013. Radim na odjelu u kojem se još nekoliko kolegica (koje također nisu zdravstveni djelatnici) i ja ne isplaćujemo iz istog izvora kao i ostatak zdravstvenog osoblja, nego svake godine se apliciramo na natječaj i dobivamo sredstva. Nikada nitko od nadležnih nije pokazao inicijativu da se to izregulira na način da se ne moramo aplicirati na natječaj nego se nekako podrazumjevalo da će taj natječaj ići iz godine u godinu i dasu ta sredstva sigurna koliko bilo što u ovoj državi može biti sigurno. također, imam ugovor koji potpisujem s bolnicom kao poslodavcem. bolnica nas je kreditirala uvijek kada bi sredstva kasnila kako bi mi redovno primale plaću. tijekom prošle godine 6.mjeseci smo plaću dobivali iz bolničkog budžeta. jest da je bolnica očekivala da će ministarstvo refundirati ta sredstva, no ministarstvo to nije učinilo. inače kada bi nam istekao ugovor, mi bi jednostavno nastavili i u mjesecu za kojeg nismo dobili ugovor dolaziti na posao jer se tako od nas očekivalo i to je bilo nešto posve normalno. ugovor bi potpisali kada bi sredstva sjela - retrogradno. sada se dogodila situacija da natječaja nema, nadležni su mislili da će se to riješiti samo od sebe - brigo moja prijeđi na drugoga. Danas mi ističe ugovor koji sam potpisala prošle godine i jučer u pola 4 popodne mi je kolegica javila da više ne moramo dolaziti na posao. ne šef, ne nntko iz uprave bolnice, kolegica. i da hitno moramo otići po nekakvu razdužnicu. ja sam trudna 7 mjeseci i od početka 6.mjeseca sam na godišnjem kojeg sam trebala koristiti do sredine 7.mjeseca kada bi otišla na porodiljni - onih 45 dana prije poroda. nisam znala jučer što bih, pozlilo mi je, završila sam kod ginekologa koji mi je od jučer otvorio komplikacije trudnoći. mene zanima koja su moja prava? da li ima smisla zamoliti ravnatelja i nekog nadležnog da me barem nekako fiktivno zadrži da ostvarim pravo na naknadu za porodiljni kakvu bi imala da sam zaposlena jer otvaranjem komplikacija i odlaskom na porodiljni oni mi ne bi trebali ništa više isplatiti? (onda postajem teret države, ako se ne varam) da li imam ikakvih osnova za eventualnu tužbu (iako je to zbilja zbilja zadnja opcija) ako se ne uspijemo dogovoriti? jer oni nas čitavo vrijeme tretiraju kao osobe zaposlene za stalno, a sada s istekom ovog ugovora odjednom smo osobe kojima je istekao ugovor i koje zbog toga nemaju pravo ni na otpremninu. isprike na podužem postu i hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija