Jump to content

Mutak

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Moja e-mail adresa koju koristim za prijavu na dotičnu društvenu mrežu i e-mail adresa tog "provalnika" potpuno su različite, nisu slične niti po korisničkom imenu (dio prije @) niti po domeni (dio nakon @) - ja koristim Gmail, a "provalnik" neki sasvim drugi servis, tako da sam siguran da se ne radi o pogrešci nego o namjernom neovlaštenom ulasku u moj račun. Osim toga, "provalnik" je izbrisao neke od mojih biografskih podataka u mojem profilu, što sigurno ne bi učinio netko tko je greškom ušao unutra. Ovo ne smatram nanesenom štetom jer mi je bilo potrebno jako malo vremena da ponovno unesem te podatke.
  2. Noćas mi je netko provalio u profil na jednoj društvenoj mreži. Nasreću, uspio sam povratiti račun te mi nije nanesena nikakva šteta. Zanima me predstavlja li ova radnja kazneno djelo, odnosno, je li moguće podići tužbu protiv nepoznatog počinitelja zbog ove radnje? Nadalje, ako bi se podigla tužba, pravo čije države bi se primjenjivalo - hrvatsko pravo (budući da sam ja iz Hrvatske), pravo države iz koje dolazi počinitelj (prema e-mail adresi izgleda da dolazi iz Indije), ili pravo SAD-a, budući da je tamo sjedište dotične društvene mreže? Moja glavna motivacija za podizanjem tužbe jest nada da bi se tijekom sudskog procesa otkrilo kako je točno došlo do tog incidenta budući da nikome nisam davao svoju lozinku niti poznam ikoga iz Indije, a lozinka nije jedna od onih jednostavnih koje je lako provaliti, npr. "123456" ili "password".
  3. Zar takve prakse ne predstavljaju kršenje ustavnih i drugih odredbi koje zabranjuju diskriminaciju?
  4. A ministarstvo mora, prometa i infrastrukture? Može li se njih nekako "dovesti" u tu priču? Ažurirano Zaboravio sam još napomenuti da se radi o žalbi na uslugu koju ZET obavlja izvan teritorija Grada Zagreba.
  5. U Zakonu o općem upravnom postupku članku 157. stavku 2. navodi se: "Ako korisnik javnih usluga smatra da su postupanjem pružatelja javnih usluga povrijeđena njegova prava ili pravni interesi, može izjaviti i prigovor radi zaštite svojih prava, odnosno pravnih interesa tijelu nadležnom za provedbu nadzora nad obavljanjem tih javnih usluga.". Zanima me koje tijelo bi bilo nadležno za provedbu nadzora ako bi se podnosio prigovor protiv Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET-a)? Unaprijed hvala.
  6. Tako je, radi se o istom trgovačkom društvu. Pa zar nije to ista situacija kao da npr. uzmemo kutiju Domaćica keksa i onda ju prodajemo po jednoj cijeni ženama, a po drugoj cijeni muškarcima? Bi li nešto takvo uopće bilo dozvoljeno?
  7. Pozdrav! Zanima me smije li prema našim zakonima trgovačko društvo javnog karaktera koje se bavi pružanjem usluge javnog prijevoza tu uslugu naplaćivati više u Gradu A nego u Gradu B. Specifičnije, kada se stave u međusobni omjer broj potencijalnih korisnika u Gradu A i Gradu B, godišnji trošak poslovanja društva u Gradu A i Gradu B te cijena karte u Gradu A i Gradu B, ona je u Gradu A duplo skuplja.
  8. Kontaktirao sam ih u međuvremenu, rekli su da su planirali predložiti izmjene zakona, no u međuvremenu je došlo do raspuštanja Sabora. Sada čekaju da se izabere novi sastav Sabora, a u međuvremenu će provesti i širu raspravu kako bi se utvrdilo koje još elemente tog zakona je potrebno mijenjati.
  9. U Zakonu o psihološkoj djelatnosti navodi se: Članak 5. Psihološkom djelatnošću kao zanimanjem mogu se baviti samo psiholozi. Članak 6. Psiholog je osoba koja je završila dodiplomsko obrazovanje namijenjeno izobrazbi psihologa. (...) Uvođenjem tzv. Bolonjskog procesa više ne postoji dodiplomski studij iz psihologije (osim za studente koji su ga upisali prije uvođenja Bolonjskog procesa, a nisu ga još završili), pa me zanima znači li to da prema ovome zakonu osobe koje su završile diplomski studij psihologije ustvari nisu psiholozi i ne mogu se baviti psihološkom djelatnošću. Ako je to tako, kako to da nitko od nadležnih dosad nije reagirao i pokrenuo izmjene ovog zakona? Također se na više mjesta u zakonu spominje Ministarstvo rada i socijalne skrbi, koje više ne postoji, pa je nejasno koje je onda ministarstvo odgovorno za poslove navedene u zakonu - Ministarstvo rada i mirovinskog sustava ili Ministarstvo socijalne politike i mladih?
  10. Mutak

    Turnir u beli

    Pozdrav, Vodim jednu udrugu te me zanima smije li udruga u nekom ugostiteljskom objektu (u dogovoru s vlasnikom objekta) organizirati kartaški turnir u beli s novčanim ulozima. Ako ne, gdje smije (Udruga nema vlastiti prostor)? Hvala.
  11. Sada smo primili obavijest da idući tjedan 6 dana također nema tople vode. Dakle, samo jedan dan (danas) imamo tople vode u periodu od 2 razdoblja od 6 dana bez nje... Smatram da nije korektno da smo tek sada obaviješteni da niti idući tjedan nećemo imati tople vode, nego su nam to mogli reći odmah kada je išla prva obavijest... ovako, tko zna koliko dugo neće biti vode. Također, neki dan su radnici slučajno prekinuli kabel od interneta, telefona i televizije tijekom radova, za što naravno nitko nije snosio posljedice, pa je poprilično jasno da je ova situacija vrlo frustrirajuća.
  12. Hvala na pomoći, šteta što nema takvog nečega. Inače, znam da je off topic, ali malo sam istraživao i našao sam da postoji metoda paralelne zamjene cijevi, koja se sastoji od toga da stare cijevi ostaju priključene dok se nove slažu pored njih, a nakon što su složene, stare se jednostavno isključe, a nove priključe. Smatram da bi izvođači radova trebali biti obvezni po zakonu koristiti tu metodu zamjene cijevi.
  13. Jasno mi je to, ali sigurno postoje sofisticiraniji načini zamjene cijevi. Primjerice mogli bi barem napraviti privremene nadzemne cijevi ili nešto slično. Zanimalo me samo postoji li neki zakon ili pravilnik u kojemu se govori o obvezama izvođača radova prema stanarima.
  14. Smije li prema trenutnim zakonskim propisima izvođač radova zaustaviti opskrbu tople vode na 6 dana u više zgrada u istoj gradskoj četvrti zbog zamjene dotrajalih cijevi (ne cijevi u zgradama, već gradskih cijevi) ili su dužni stanarima osigurati alternativni dotok tople vode? Također smiju li tako glasni radovi u kojima dolazi do bušenja asfalta i betona počinjati već u 8 ujutro direktno ispod prozora stanara? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija