Jump to content

rumpelstilskin

Korisnik
  • Broj objava

    44
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ok. Prenio sam joj odgovor. U slucaju da preda zalbu na vrijeme (odvjetnicu ima) koliko uopce ima vremena dok sud kaze uvazavaju li ili odbijaju zalbu? Koji je uobicajeni vremenski period od predaje zalbe do prve reakcije suda?
  2. Pozdrav Zamolila me poznanica, starija gospodja da pitam ovdje sto joj je ciniti po pitanju ovrhe nad jedinom nekretninom. Naime, dobila je rješenje o ovrsi radi kredita koji je podignut u jednoj od famoznih austrijskih stedionica. Uz njezino dopustenje prilazem dokument iz kojeg se moze iscitati o cemu se radi. i pitanje usput: Ako je na adresi prijavljena maloljetna osoba sa majkom smije li se obaviti delozacija?
  3. Ja sam bas danas imao raspravu nakon smrti supruge,a iskljucivo po pitanju 2. mirovinskog stupa. U rjesenju javnog biljeznika je jasno navedeno da sam ja nasljednik i da utvrdjeni iznos isplate meni na racun u banci. Imala je manje od 50 godina.
  4. Dakle, nema sto mrtvozornik nositi nekakve papire. Od kuda mrtvozornik moze znati tko je u srodstvu sa preminulim? Supruznik/dijete/netko iz obitelji je duzan u roku 14 dana mislim prijaviti smrt maticnom uredu i popuniti obrazac gdje navodi sve nasljednike (znaci djecu, unuke, bracu, sestre, supruznika preminule osobe) i duzan je popisati svu poznatu imovinu, pokretnu, nepokretnu i ako ima saznanja o racunu u banci/bankama takodjer. Ukoliko se ne navede sve nasljednike oni mogu u bilo kojem trenutku sudskim putem traziti da se ponovi ostavinska rasprava od samog pocetka jer zakonski su nasljednici. Zato, da bi se to izbjeglo, potrebno ih je upisati kod prijave u maticnom uredu. JB salje dopise svima sa pozivom na raspravu. U tom dopisu jasno pise da nasljednici mogu do donosenja rjesenja dostaviti ovjerenu pismenu nasljednicku izjavu ili je dati usmeno na rocistu pred JB. U izjavi treba navesti da li se prihvaca nasljedstvo ili se ustupa nekome od sunasljednika ili se odricu nasljedstva koje im pripada po zakonu. Te traze li nuzni dio. A odricanje od nasljedstva ne moze biti djelomicno niti pod uvjetom a vrijedi i za potomke onoga koji se odrekao, ali samo ako ako nije izricito naglasio da se odrice u svoje ime. Isto tako, odricanje se ne odnosi na naknadno pronađenu imovinu. I izjava se ne moze opozvati.Takva izjava mora biti javno ovjerena kod biljeznika.A isto tako ako nasljednik ne dodje ili ne posalje izjavu, smatra se da prihvaca nasljedstvo. Nista ne trebas za pocetak. Sve obavlja javni biljeznik. najbitniji je popis svih nasljednika.
  5. Nema na cemu. na bahatost se odgovara bahatoscu. I moj savjet ti je da promijenis broj. Ti NISI duzna njima javiti promjenu broja.
  6. Ako ti nazovu bilo koga od clanova obitelji, prijatelja ili susjeda, nadji odvjetnika koji ce napisati dopis njima sa prijetnjom tuzbe zbog uznemiravanja. A to sto zivkaju tebe se jednostavno rijesi: ignoriras sve nepoznate pozive ili promijenis broj.
  7. Nemas ti njima sta slati platnu listu!!! Neka sudskim putem traze od poslodavca tvoju platnu listu. Ti sto vise saljes i vise podataka dajes to se vise zakopavas.
  8. Nemas sto pricati sa njima niti im ista slati. Nemoj im slucajno uplatiti jednu kunu jer time priznajes dug i pristajes na njihove uvjete. Mene su svojevremeno pokusali namamiti na istu stvar i odolijevao sam jako dugo. Onda su mom poslodavcu poslali dopis da dio place uplacuje direktno njima. Prvo, iz firme me nitko nije obavijestio o tome, a drugo saznao sam kad sam vidio koliko mi je place sjelo. Istog trena sam otisao u EOS-Matrix, sjeo sa njihovom direktoricom i osobom koji me zvao svakodnevno i objasnio gdje su pogrijesili i da mi moraju vratiti novac. Nazalost ne mogu ti docarati te face nakon sto su culi sve i naravno, isti dan su mi vratili novac na tekuci racun uz isprike. Stvar je bila u tome sto je ugovor sa bankom za kreditnu karticu u to vrijeme bilo dovoljno potpisati samo u poslovnici bez solemnizacije javnog biljeznika i time taj papir ne moze biti ovrsna isprava. Od mog potpisivanja ugovora je proslo nekih 17 godina, a ovi iz EOS-a mlate praznu slamu vec 11 godina. Naravno, konzultirao sam se i sa pravnicima i sa jednom sutkinjom i svi su mi jasno dali do znanja da je sve u zastari i da mi ne mogu nista, a ako opet pokusaju naplatu kao gore opisano da ih tuzim i da cu dobiti parnicu. Naravno, rekao sam im i ako misle da su u pravu neka me pozovu na sud ili neka naprave ovrhu preko fine. Nista se nije dogodilo ima vec 4 ili 5 godina.
  9. Pitanje vezano za nekretnine i pokretnine u ostavinskom postupku: Nakon smrti supruge smo imali nekoliko rasorava u kojima smo rijesili bankovni racun, automobil, nekretninu, stednju itd. Nakon pola godine sasvim slucajno saznam da je 2. mirovinski stup nasljedan. Podnio sam zahtjev za naknadno pronađenu imovinu na sudu i sad u petak imam novu raspravu. Moze li netko reci sto sve ulazi u masu za ostavinu? Ima li jos nesto sto bi se moglo potraziti? nekretnina vise nema, banka i stednja rijeseni i svi racuni zatvoreni, nekretnine rijesene odricanjem i isplatom, poslan dopis svim bankama u RH i nigdje nema vise nista. (barem tako kazu) Ali kao sto mi nitko nije u pocetku spomenuo 2. mirovinski stup tako je moguce da postoji jos nesto na sto bi trebalo obratiti paznju. Zahvaljujem unaprijed.
  10. Preminula je dok je bila u poslovnom odnosu. Daleko je ona bila od mirovine sa svojih 41 godinu.
  11. Danas nakon 8 mjeseci od smrti supruge sam saznao da su novcana sredstva iz 2. mirovinskog stupa nasljedna. Podnio sam zahtjev sudu za naknadno pronadjenu imovinu. Obzirom da su nasljednici osim mene i brat i otac supruge koliko zakonski pripada svakome i mogu li se pozvati na bracnu stecevinu u slucaju da se ne budu zeljeli odreci svog zakonskog dijela?
  12. Stvar je u tome što nismo svi stanovali u kuci. Samo ja i supruga. On i brat su sve te godine bili u stanu na drugoj lokaciji. Dakle ja i supruga smo zivjeli u kuci koju nam je ustupio, a sve racune sam placao iskljucivo ja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija