Jump to content

ljuti stanar

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ma to sam naveo samo glupi primjer,fala bogu da nece niko iz hrvatske to napraviti! evo vam primjer kod mene u gradu prije izbora osvanuo je na internetu clip sa ispisima telefonskih poziva kako gradonacelnik prica sa pljackasem banke i osudenikom,ostalih kriminalaca i ostalih mocnih ljudi sa sucima,samo su brojeve i imena sudaca osjencali...i nije bio papir od t-coma haha nego je bio bas izvaden prisluskivan poziv...a znate sto je pisalo u videu,da ti podaci dolaze od djelatnika kriminalistike kojemu je muka od svega i zeli pokazati na nedostatke i korumpiranost ali nazalost nesmije javno izaci jer znate vec sto bi bilo...
  2. javorko sto kaze europski zakon o zastiti privatnosti???mislim kako nas stiti u svezi moje teme
  3. Neovlašteno slikovno snimanje Članak 144. (1) Tko drugoga koji se nalazi u stanu ili prostoru posebno zaštićenom od pogleda neovlašteno slikovno snimi ili takvu snimku uporabi ili učini dostupnom trećoj osobi i na taj način povrijedi njegovu privatnost, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. (2) Ako kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini službena osoba u obavljanju službe ili javne ovlasti, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine. (3) Kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka progoni se po prijedlogu. (4) Snimke i posebne naprave kojima je počinjeno kazneno djelo iz ovoga članka će se oduzeti. vidi sad ova stavka pod 1. ako se to sto se snima unutar ulaza " učini dostupnom trećoj osobi i na taj način povrijedi njegovu privatnost " da objasnim stvar - NIJE SE JOS POCELO SNIMATI nego me zanima,kako mi je rekla stanarka da bi se to snimalo u nekom vajda zastitarsom drustvu,i sad pod A) ako je tamo lcd ekran di neki zastitar u nocnoj smjeni mene ili bilo kojeg stanara slika mobitelom,slika taj ekran i uvati nas,sto ja znam npr neko se opio u zgradi i ovaj to snimi (evo vam primjera kad se sestra od Beyonce potukla sa Jay Z-em u nekom hotelu,i radnik hotela je tako snimio snimku i prodao je TMZ-u za 250 tisuca dolara,poslije je dobio otkaz) ili pod B) da je to na disku,znaci materijal samo ide na hard disk pa ako se nekim slucajem nesto desi (A NECE jer se u 50godina zgrade nista nije desilo) kao da imaju za svaki slucaj,da neki zastitar uzme disk i nelegalno uzme materijal STO ONDA??? zasto pisem ove primjere,ovo su sve nebuloze jer mi nismo nikakve zvijezde ali samo zamislite da bi oni lakse narusili nasu privatnost kad bi pocinili to pisljivo kazneno djelo i onda da se ja ili bilo ko od nas ide na sud ridikulizirati i tuziti nekoga a kaznu nikakvu nebi ni dobio!!! u tome je poanta Ažurirano ok recite mi koje pravne postupke moze poduzeti osoba npr 1 stanar od njih 15 (a ima ih pola koji se ne slazu s tim) 1 stanar samo kao teoretski primjer,taj stanar NE ZELI a svi drugi zele da se snima,sto on moze poduzeti,jel moze tuziti zgradu ili koga vec i reci " ne ja ne zelim da se moja snimka snima BILO GDJE " ??? OPET UZMIMO U OBZIR DA JE ZGRADE NAJSIGURNIJA IKAD BEZ PROVALA POLICIJA JE 2 METRA OD ZGRADE TAKO DA nema onih ako je ovo ako je ono...eto ocu samo pravni primjer koji bio bio?
  4. Izvanredni poslovi Članak 41. (1) Za poduzimanje poslova koji premašuju okvir redovitoga upravljanja (naročito promjena namjene stvari, veći popravci, dogradnja, nadogradnja, preuređenje, otuđenje cijele stvari, davanje cijele stvari u zakup ili najam na dulje od jedne godine, osnivanje hipoteke na cijeloj stvari, odnosno davanje pokretne stvari u zalog, osnivanje stvarnih i osobnih služnosti, stvarnoga tereta ili prava građenja na cijeloj stvari) potrebna je suglasnost svih suvlasnika. (2) U sumnji se smatra da posao premašuje okvir redovitoga upravljanja. (3) Ako se suvlasnici ne mogu suglasiti, onaj suvlasnik koji je predložio posao predvidivo koristan za sve, može zahtijevati razvrgnuće suvlasništva, pa makar to inače u tom času ne bi mogao. ovaj 3. stavak OBJASNITE mi narodnim rjecnikom a ne pravnim - ZNACI ako se taman i jeda stanar ne slaze sa tom i tom odukom on moze ponistiti tu odluku? I JOS NESTO daj mi recite koji je stavak to o zastiti privatnosti moje slike/snimke bez mog pristanka? ZNAM DA NIJE kazneno djelo nego IMA LI ME PRAVO neko uopce snimati a da ja to ne zelim u privatnom prostoru (ulazu moje zgrade) NE ISPRED nego u ulazu!!
  5. ajte mi objasnite sto bi to znacilo 100%-tna suglasnost,mislim ne brojcano jer to znaci svih 15 stanara,nego jel to znaci da SAMO ako SVIH 15 stanara daju suglasnot se moze takvo nesto raditi,ako se par njih uspritiv pada u vodu? provala NIKAD nije bilo mi smo najsigurnija zgrada u gradu,odma do policije,zgrade je 5 metara od policije! i opet da ponovim NEREGULARNO je vec u startu bilo,bio je taj neki sastanak i ko zna kolko se njih okupilo a nije niti 5 od 15 stanara...samo privatni interesi!!! Ažurirano nije ispred nego unutar zgrade!
  6. pa takav potez nebi bio u skladu s time - kakav potez mislite?? na sto tocno?? jer mene zanima krse li oni moju privatnost ili kako li se vec kaze ako snimaju MOJU SLIKU moj lik bez mog dopsutenja??? znaci sami cin snimanja...ma vec sam vam rekao sastanak stanara je bio u minornom broju mozda niti 5 od 15 stanara...kako bi bio zakon teoretski da 14 stanara izglasa ZA i da 1 stanar izglasa PROTIV ima li on kakve sanse pobjedit tuzbom,pravnim sredstvima??malo mi detaljnije objasnite (iako vjerujem da ce vise od 50% stanara biti da se uopce ne snima kad se svi okupe i vide o cemu je rijec)
  7. evo me jucer sam se raspitao u zgradi iznio sam krive informacije,znaci odrzao se sastanak stanara (na kojem se pojavilo njih par-znaci ne cijela zgrada) i oni su kao odlucili za kamere... opet jedna zagrada (ok bilo bi mi logicno da se odreduje oce li npr boja unutrasnjosti zgrade bili roza ili plava pa da o tome i moze odluciti par stanara,ali video snimanje pa da mi se pojavi nekoliko njih-ne hvala),kamere su postavljene ali se jos nezna kod kojeg ce to zastitarskog drustva ici,znaci niko od stanara nema disk,nego ta firma koja bude,a meni svejedno to iritira da tamo neki zastitari koji rade nocnu smjenu mogu gledati sto mi radimo kad dolazimo itd,a znate da danas mobitelom mozete slikati sto god ocete...zanima me koja su tu moja prava,mogu li uzet svog odvjetnika i usprotiviti se toj odluci za zastitu privatnosti??? nisam pacijent nego sam i pricao sa drugim stanarima i njima isto smeta ali kao sto sam rekao u zgradi su debili pa su to oni odlucili izmedju njih par,naravno zvat cu da se sastanak ponovno odrzi i osobno cu ici od vrata do vrata pitati ljude sto misle!samo mi recite iz prvnog oblika i zastitu moje privatnosti koje su procedure,hvala!
  8. dobar dan,evo ovako...dolazim u zgradu gdje zivim kad ono odjednom u ulazu 2 kamere...idem vidjeti ko je stavio kad ono iz privatnog apartmana bez ikakve obavijesti za stanare! zgrada ima 15 stanova a od tih 15 na svakom katu je po jedna garsonjera koju netko pretvori u apartman za privatni smjestaj!vidim kabel vodi do drugog kata a apartman iznajmljuje tek nedavno useljena odvjetnica koja je prvo tu imala ured a onda se iselila i pocela iznajmljivati taj aprtman! a konstrukcija zgrade je takva da bi ona mogla kameru instalirati tocno da joj gleda na ulaz njenog apartmana na tom drugom katu bez da uhvati bilo kojeg stanara...znaci ako i ide neka provala u njen apartman uhvatit ce pocinitelja...i by the way zgrada se nalazi 5 metara od prve policijske postaje i NIKAD provala nije ni bilo...zvat cu tu agenciju za zastitu potrosaca ali me iritira da ona ima doma disk i sad ona moze snimati koga oce,ne hvala ja svoju privatnost ocu za sebe! ima li kakvih radnji za poduzeti ovdje?obavijest niko nije dobio ali sto ako npr od 15 stanara zgrade njih 14 pristane a ja ne,jel onda gubim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija