Jump to content

neveni75

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Matrix, možete li mi molim Vas pojasniti Vaš komentar na gore navedeno pitanje, naime mene interesira isto to što o je mario2012 pitao. Što je to preostala radna sposobnos? Da li ima pravo na nasljeđivanje čovjek sa dijagnozom paranoidne shizofrenije koji ima 45 godina a uzdržava ga majka sa penzijom. Hvala unaprijed.
  2. Da li mogu prijaviti podstanare na mup i poreznu upravu nakon što je gotova ostavinska i praktički je sve riješeno dakle ja sam vlasnik. Samo što još čekam potvrdu sa suda o vlasnštvu, koja može doći sutra a može i za mjesec dana, zapravo neznam kada ona bi trebala doći Javni Bilježnik mi je rekao 5-7 dana a evo ja je čekam već 2 tjedna. A ovim mojim podstanarima koji ju samnom čekaju 2 tjedna je hitno jer su mupovci pa nadređeni pritišću njih, a oni pritišću mene.. A odvjetnik mi kazuje da nemogu prijaviti podstanare prije nego dobijem potvrdu sa suda, dok njihova (od podstanara tajnica) kazuje ako je na ostavinskoj prepisan stan na mene i ako je sve čisto da mi nije potrebna potvrda, te da mogu prijaviti podstanare?? Unaprijed hvala, neveni75
  3. Hvala na odgovoru, da 2 brata su se odrekla svoga dijela i ja sam ih isplatio svakoga po 20'000,00€. U Iskazu javnog bilježnika piše da se njemu plaća 2'500,00kn ali stjecajem okolnosti imali smo 3 ostavinske rasprave pošto se na prvoj nismo mogli kao 3 brata dogovoriti...?!? Koliko se sjećam javni bilježnik je rekao da ja plaćam troškove jb-a zbog toga što sam ja odkupio od njih stan?!?
  4. Lijep vas prosim za jednu informaciju... Koliko se plaća javni bilježnik, kada se 2 brata odriču svoga dijela stana i ostavljaju trećem bratu cijeli stan? Unaprijed hvala!
  5. Da li mi možete reći gdje se može dati zemlja na analizu u Rijeci? Lp n.
  6. Što mi je učiniti da se zaustavi uništavanje cvijeća i nasada u vrtu od susjede sa trećeg kata jer ja živim u prizemlju i uređujem vrt a ona noću baca razne kemikalije i ulja te tako uništava i truje i zemlju i raslinje. Viđena je od više osoba .
  7. Poštovani, da li bi mi neko mogao izraditi ugovor o najmu razglasa (zvučnika) (da zaštitim svoju imovinu) ******? Hvala.
  8. E moj bobo možda se brine ali netreba da vrijeđa na takav način... Imam ozbiljan problem sa ocem koji je star i onemocao i koji je neuracunjiv da ne kazem lud koji ne zeli da prima nikakvu pomoc od nas 3 sina koja je potjerao i hoće da nas raskući... Tuzna ti je to prica, mi bismo se brinuli o njemu a on to ne zeli radije kaze da ce da ide u staracki dom i da dadne stan njima. A ko bi se bolje brinuo o njemu nego djeca, pa makar ga i mi dali u staracki dom i dijelili trosak, ali on za to nece nit da cuje...? Duga je to priča moj miky samo ja koji sam kontaktirao sa braćom sam obrao bostan od njegove doktorice zastupajući njih i što sam nju kontaktirao, nakon što smo probali staviti zabranu upravljanja imovinom dok se ne kontaktiraju djeca u ovom slučaju nas 3 brata, psihijatar je htio doći kod njega da ga pregleda po preporuci odvjetnika-> socijlne pravnice, da se predstavi kao doktor kojeg je poslala njegova doktorica, on je i psihijatra odbio, i rekao da ne želi da on njemu dolazi. Tako da psihijatar nije uspio napravit expertizu njegovog psihičkog stanja. nakon čega sam ja zvao doktoricu. (opisano u postu iznad) Našto mi je ona sasula paljbu, i našto sam ja dobio skoro živčani slom.... S kojim pravom me je optužila da sam ja podao i da želim zatuć vlatitog oca i najradije ga spremit u grob?????????!!!!!!!!!!!! Velim star je bolestan i onemoćao i odbija da prima ikakvu pomoć... Ovaj link da nije tragično bilo bi smješno ga najbolje opisuje.... https://www.youtube.com/watch?v=c20YsAeB1Ag:predaja:
  9. Hm ne znam... A može biti i to da doktorica ima pik na njegov stan... Ili neka državna ustanova...??? Naime obilazi ga i jednom mjesečno patronažna sestra pošto je oronuo u zadnje dvije godine i oslabio 20-30 kg uzima marivarin i pije tablete za šećer, uz pokoju čašicu alkohola, ali nije alkoholičar popije doslovno jednu čašicu rakije na dva - tri dana...
  10. Hvala na savjetu, morat ću, navjerojatnije psihijatru, kako me to potreslo.... Još jednom hvala vama i @mrljavcu!
  11. Da li mi možete objasnit molim vas za koga bi bilo dobro, da li za mene ili za oca, i koji su to razlozi? Hvala
  12. Lijep pozdrav, Prije svega jasno mi je da je naslov predugačak ali nisam mogao nikako kraće opisat da se shvati bit, po meni trebao bi biti još duži ali potrudio sam se skratiti ga maksimalno... A sada moje pitanje: Da li se smatra duševnom boli, kada te jedna lječnica opće prakse (lječnica moga oca) nazove: "Podlom, bezobraznom osobom koja bi najradije zatukla svoga oca i pospremila ga u grob", a samo za to što sam kao sin želio zamoliti istu da bude tako ljubazna pa da mi javi što se događa sa mojim ocem, ako ga slučajno ne dobijem na telefon. Pošto ne živimo u zajedničkom domaćinstu i ja ga nazovem jednom u tjedan ili dva, a jednom mjesečno ga i posjetim. Moja mama se rastala od njega kad sam imao 2 godine i nikada nije pitao za mene...(sporedno) Ps: On nebi niti nije nikada digao slušalicu da mi se javi, kada se čujemo taj koji zove sam ja. Evo jedno pitanje za koje molim sve koji se razumiju u pravo, vezano za duševne boli da mi odgovori na njega, jer ja od tada (kada me je doktorica izvrjeđala) ne mogu živjeti ni zaspati mirno, negativno djeluje na moju psihu, raspoloženje, izaziva mi nelagodu i osjećaj straha, nesigurnosti i tuge. Tako da mi dođe da ja ne želim više niti nazvati NIKADA svoga oca koji ima 78 godina!!!... Evo to je ukratko slučaj, pitajte slobodno što vas zanima, odgovoriti ću vam.... PS: Ako tema nije postavljena na odgovarajući pdf, molim moderatore da ju premjeste.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija