Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

maja1306

Korisnik
 • Broj objava

  22
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovani, zanima me da li mi netko može dati konretan odgovor na slijedeću situaciju.Radila sam kao voditelj skladišta u jednoj firmi,te je poslodavac napravio izvanrednu inventuru 2 dana za redom i to oba bez mene kao odgovorne osobe.Utvrđen je određeni manjak s kojim se ja ne slažem.Poslodavac je tražio da pristanem na sporazumni raskid ugovora ili će mi dati izvanredni otkaz.Ja sam osporila spomenuti manjak jer jedan dokument nije bio proknjižen,te je poslodavac prihvatio moju primjedbu te smanjio manjak za 30%,ali mi je svejedno urućio izvanredni otkaz.Zanima me da li je normalno da se izvanredna inventura radi 2 dana za redom bez prisustva odgovorne osobe,te da li na osnovu dokumenta koji nije bio proknjižen mogu osporavati i preostali manjak? Unaprijed hvala!
 2. kupnja kuće koja nije upisana u zk

  Da to mi je jasno.No sada u 1. mjesecu bih pokrenula proces legalizacije,ali s obzirom da to dugo traje mislila sam i staviti kuću u prodaju pa me čisto zanimalo da znam ukoliko se pojavi kupac prije nego legalizacija bude gotova.
 3. kupnja kuće koja nije upisana u zk

  Molim za pomoč, imam vikendicu koju sam naslijedila od pokojnog oca(rješenje o ostavinskoj raspravi).U ZK ja sam upisana kao vlasnik,ali se sve vodi pod oranicom tj. kuća nije ucrtana.Iako postoji građevinska dozvola ali je naknadno nešto nadograđivano pa bi sada trebalo provesti postupak legalizacije.Zanima me da li mogu prodati vikendicu prije nego se pokrene postupak legalizacije ili ne. Unaprijed hvala na odgovorima.
 4. Nasljeđivanje duga po kreditu

  Hvala na odgovorima.
 5. Nasljeđivanje duga po kreditu

  Nasljeđujemo kuću,auto,kamp prikolicu(male vrijednosti) i grob.Što konkretno znaći da bi se trebale odreći prava na njegovo nasljedstvo?Što se onda događa sa kućom,autom,prikolicom i grobom?Ostavinska rasprava je za 15 dana.
 6. Nasljeđivanje duga po kreditu

  Otac mi je preminuo prije 2 mjeseca,iza njega je ostalo dugovanje po kreditu od cca 35000 kuna.Nasljednice smo ja i majka.Zanima me da li postoji ikakav način da se izbjegne nastavak plačanja kredita?
 7. Teretovnica

  Puno hvala na odgovorima.
 8. Teretovnica

  Da li još uvijek mogu to pravo pretvoriti u vlasništvo i gdje to moram ići?Što bih trebala napraviti ako bih prodala kuću čovjeku koji bi tu kuću srušio i na njezinom mjestu sagradio novu?
 9. Teretovnica

  Prije mjesec dana mi je preminuo otac.Naslijedila sam kuću koju imam namjeru prodati,no u vlasničkom listu pod "Teretovnica" piše slijedeće: Na temelju čl. 37. Zakona o nacionalizaciji najamnih zgrada i građevinskog zemljišta uknjižuje se na zemljištu upisanom u listu A kao zemljišnoknjižno tijelo I (jedan) pravo korištenja u korist vlasnika zgrade opisane kao zemljišnoknjižno tijelo II (dva) - dok na tom zemljištu postoji zgrada. Zanima me da li kuću mogu prodati ili ne?
×