Jump to content

Barbat

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moji prihodi variraju i nešto su niži od prihoda mog bivšeg supruga. Ne smatrate valjda da ga to oslobađa obaveze da sudjeluje u uzdržavanju svoje djece u skladu sa svojim prihodima?
  2. Poštovani, jasno mi je da nisam ponudila dovoljno detalja, ali nisam ovo shvatila kao ispovjedaonicu Odnosi između djece i oca su korektno mlaki, viđaju se tri - četiri puta godišnje, iako žive u istom gradu. On im je pred dvije godine obećao viši iznos uzdržavanja. Kada su ga za to pitali rekao im je da neka ga tuže, da će možda dobiti presudu. Sinu je bio obećao sudjelovati u troškovima ortodontskog aparatića, pa nije, a radi se o svoti od 30-ak tisuća kuna, koju sam sama podmirila. Tako da, gospodine Mister-X, ne morate brinuti oko mog udjela. Djeca su odlični studenti i raspored predavanja, seminara, kolokvija i ispita (nerijetko do 17 sati, katkad i subotom) ne dopušta posao preko studentskog servisa. Da je drugačije, sama bih im to predložila, jer sam svojedobno i ja to radila.
  3. Poštovani, nema kredita iz zajedničkog života. Nema novih obitelji. Zanima me zbog čega mi nitko nije predložio medijaciju kod odvjetnika koji se time bave.
  4. Poštovani, ne bih niti postavljala to pitanje da ne postoje problemi s dogovorom. Također, pitala sam i zbog toga što sam svjesna da su troškovi suda visoki, postupak dugotrajan i, što je najvažnije, nepoželjan, jer pripomaže narušavanju odnosa. Naravno da oba roditelja moraju plaćati uzdržavanje. S obzirom na iznos koji uplaćuje otac ja plaćam veći dio. Postavila sam pitanje jer sam se nadala saznati koji je realan iznos koji bi on morao uplaćivati s obzirom na vrlo visoku plaću od 17.000 kn.
  5. Koja cifra bi po Vama bila u redu da se oko nje pokušaju dogovoriti?
  6. Djeca žive sa mnom. Ne zarađuju sami. Nastojali su se dogovoriti s ocem. Imate pravo, svakako treba pokušati spriječiti sudski spor.
  7. Hvala Vam na odgovoru. Nisam znala da o uzdržavanju punoljetne djece mora postojati sudska odluka. Savjetovati ću djeci da se pokušaju dogovoriti.
  8. Poštovani, nema sudske odluke, rastali smo se kad su djeca već bila punoljetna. Moj bivši suprug plaća prema vlastitoj procjeni.
  9. Molim za savjet i iskustva. Rastavljena sam. Imam dvoje punoljetne djece, redovnih studenata. Moj bivši suprug isplaćuje na račun uzdržavanja svakome od njih mjesečno po 1600kn. Visina njegove plaće je 17.000kn. Uplaćuje li primjerenu svotu, ili bi trebao uplaćivati više?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija