Jump to content

shlapetina

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U mom ugovoru samo piše da sam ''isključivi nositelj autorskih prava te da u potpunosti snosi odgovornost ako se pojavi trećaosoba koja tvrdi da je ona nositelj autorskih prava na predmetu ovog ugovora.'' U nijednom trenutku se nisam odrekao toga i potpisao išta slično vama. Znači, ja uživam pravo raspolaganja svojim radom osim ako ne potpišem drugačije? Ili oni mogu raspologati mojim radom ako se radi o identičnoj vrhovnoj firmi koja se zapravo nalazi na trećoj lokaciji? Uf, jako mi je žao zbog vaše situacije ali barem znamo onda ubuduće
  2. Poštovani, radim za jedan licencirani magazin na ugovor o autorskom djelu. Mjesečno isporučim minimalno tri autorske teme koje sam osmislim i napišem od početka do kraja. Međutim, primjetio sam da isti magazin, samo koji se prodaje na području druge države, koristi moje tekstove. Potpisane ali bez mog dopuštenja i bilo kakve kompenzacije. Zanima me da li pravo na moj autorski rad imam ja i shodno tome odlučujem može li se još negdje objavljivati osim tamo gdje imam saznanja ili pravo na moj autorski rad ima kompanija za koju i radim i može slobodno njime raspolagati pa tako i dati na korištenje trećima? Također, imam li u tom slučaju pravo biti honoriran za svoj tekst koji se objavi u drugom magazinu identične licence. Unaprijed zahvaljujem.
  3. Poštovani, dana 9. kolovoza kupila sam dvije autobusne karte app Požega od Zadra prema Zagrebu s polaskom u 23.50, sjedala 31 i 32. Nakon što je ''naš'' autobus kasnio gotovo 40 minuta (''našim'' definiram onaj koji je trebao doći na peron 5), sljedećih 10 minuta je bilo potpuno nejasno u koji bus moramo ući jer nijedan nije vozio za Zagreb. Odjednom je jedan od njih vozio za Zagreb ali u njemu nije bilo dovoljno mjesta za sve koji smo trebali na to odredište tako da su nas podijelili u ostale buseve koji su vozili za Slavoniju. Ne samo da nisam sjedila na svom mjestu već sam sjedila na mjestima pored vozača koji se niti ne prodaju, dok je jedan dečko morao stajati do Zagreba. Ukratko, platila sam autobusnu kartu po punoj cijeni za nepostojeći autobus i mjesta. Niti je došao moj bus, niti je došao u zadano vrijeme, niti sam sjedila na svom mjestu. Vrlo je bitno također naglasiti da nas nitko nije obavijestio o kašnjenju autobusa kao i da se ta informacija nije mogla dobiti niti od osoba koji rade na autubusnom a niti od samih vozača.Također nam nisu u nijednom trenutku bile ponuđene druge opcije osim toga da uđemo u taj autobus - ili nam propada karta, novci i povratak u Zagreb taj dan. Niti povrat novca niti drugi busevi. S obzirom da sam platila dvije karte po punoj cijeni za nepostojeći autobus, zanima me koja su moja prava u ovom slučaju. Poslala sam upit app Požega ali mi je rečeno da je kašnjenje uzrokovano višom silom jer je turistička sezona i gužve na cestama (prometnice su bile prazne što smo provjerili u tom trenutku s HAK-om - nigdje nije bilo gužve) i da mi se samo mogu ispričati. Mislim da najmanje što mogu napraviti jest reklamirati mi karte barem polovično jer takvoj nebrizi prema svom klijentima i neorganiziranom načinu poslovanja stvarno treba doći na kraj. I to u vrijeme turističke sezone. Imam li kakvo pravo na to? Unaprijed zahvaljujem na svakoj pomoći i informaciji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija