Jump to content

sime001

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Stupio sam u kontakt sa odvjetnikom i ponudio da vraćam dug u ratama. Zanima me može li me itko/netko natjerati da potraživanje vratim odjednom ako dodje do sudjenja?
  2. hvala na odgovoru. Bivša zarućnica mi je poslala poruku da želi povrat novca, na što sam joj odgovorio da ću joj novce vratiti samo da sada nisam u mogućnosti. Iza razgovora je prošlo 5 mjeseci do dana kada je njen odvjetnik poslao opomenu pred tužbu. Znaći, normalno se dogovorim za otplatu na rate, samo se nadam da će 1000kn mjesećno biti dovoljno jer više od toga bi mi bilo neizvedivo.
  3. Dobar dan, molim vas za pomoć oko daljnih postupaka i naćina ophođenja pred situacijom u kojoj se nalazim. Dobio sam od odvjetnika opomenu pred tužbu u kojoj moja bivša zarućnica po opunomoćeniku, odvjetniku, traži povrat predmetnog zajma u što skorijem roku ili će biti prisiljeni pokrenuti protiv mene sudski postupak. Ja ne poričem dugovanje, ali me zanima kako da postupim da ne bi napravio što krivo i snosio i neke veće posljedice. Da malo pojasnim cijelu situaciju, ja i moja bivša zarućnica smo se planirali vjenćati 2018. god, a ja sam u obiteljskoj kući roditelja gradio stan za nas, digao sam nenamjenski kredit i kada se taj novac potrošio, bivša zarućnica mi je posudila novac kako bi gradnju priveo kraju, iznos od 30000kn. Bivša zarućnica je prekinula vezu polovicom 2018. i sada traži povrat novca. Trenutno ne mogu vratiti odjednom cjelokupni traženi iznos, ali bi mogao na rate otprilike 1000kn mjesećno. Molim vas za savjet i pomoć kako ovo najbezbolnije rješiti, ne znam šta bi?
×