Jump to content

sime001

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Stupio sam u kontakt sa odvjetnikom i ponudio da vraćam dug u ratama. Zanima me može li me itko/netko natjerati da potraživanje vratim odjednom ako dodje do sudjenja?
  2. hvala na odgovoru. Bivša zarućnica mi je poslala poruku da želi povrat novca, na što sam joj odgovorio da ću joj novce vratiti samo da sada nisam u mogućnosti. Iza razgovora je prošlo 5 mjeseci do dana kada je njen odvjetnik poslao opomenu pred tužbu. Znaći, normalno se dogovorim za otplatu na rate, samo se nadam da će 1000kn mjesećno biti dovoljno jer više od toga bi mi bilo neizvedivo.
  3. Dobar dan, molim vas za pomoć oko daljnih postupaka i naćina ophođenja pred situacijom u kojoj se nalazim. Dobio sam od odvjetnika opomenu pred tužbu u kojoj moja bivša zarućnica po opunomoćeniku, odvjetniku, traži povrat predmetnog zajma u što skorijem roku ili će biti prisiljeni pokrenuti protiv mene sudski postupak. Ja ne poričem dugovanje, ali me zanima kako da postupim da ne bi napravio što krivo i snosio i neke veće posljedice. Da malo pojasnim cijelu situaciju, ja i moja bivša zarućnica smo se planirali vjenćati 2018. god, a ja sam u obiteljskoj kući roditelja gradio stan za nas, digao sam nenamjenski kredit i kada se taj novac potrošio, bivša zarućnica mi je posudila novac kako bi gradnju priveo kraju, iznos od 30000kn. Bivša zarućnica je prekinula vezu polovicom 2018. i sada traži povrat novca. Trenutno ne mogu vratiti odjednom cjelokupni traženi iznos, ali bi mogao na rate otprilike 1000kn mjesećno. Molim vas za savjet i pomoć kako ovo najbezbolnije rješiti, ne znam šta bi?
  4. najprije se zahvaljujem svim forumašima koji su mi u prošlosti pomogli! Radi se o sljedećem, iz bivše firme sam otišao jer sam dobio otkaz ugovora o radu kao tehnološki višak 01.12.2015. Bivša firma mi je sukladno tome dužna isplatiti otpremninu u 7 rata poćevši od 04.12.2015 a završno sa 15.06.2016. Završni datum za isplatu otpremnine je istekao a ja sam dobio samo prvu ratu od njih sedam. Moram naglasiti da sam poštom od bivše firme zasad dobio samo tri (3) dokumenta "obračun neisplaćene ili djelomično isplačene otpremnine". Zanima me koja su moja prava? i kojim putem zatražiti isplatu ako ne bude išlo kako je dogovoreno? Srdačan pozdrav! Šime
  5. Još jedno pitanje. Vrijedi li papir od poslodavca "obračun neisplaćene plaće" ako je samo potpisan ali bez pečata tvrtke?
  6. Hurus Hvala vam na pravnim savjetima. Zanima me još kako formulirati izvanredni otkaz o radu, na koji članak zakona se pozvati. Sada ne bih htio napraviti pravni zicer.
  7. Poštovani, Najprije da vam se zahvalim jer lijepo je naći ovakvo mjesto na internetu gdje mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć. Zaposlen sam za stalno u firmi od 10. mjeseca 2007. godine, sada je firma pred gašenjem. Plaća je neisplaćena za 6. i 7. mjesec. Problem je sljedeći. Moje prijevozno sredstvo, osobni automobil je u kvaru i sumnjam da ću ga osposobiti dok ne dobijem zarađenu plaću. Prijevoz autobusom za radnike ne postoji. Do radnog mjesta moram putovati 30 kilometara. Zasada svoj posao radim sa kučnog računala od doma. Godišnjeg imam 22 dana za 2015. godinu i 10 dana prenijeto iz 2014. godine. Problem nemogućnosti dolaska kao takav sam usmeno prenio svim nadređenima u firmi. Danas mi je šef javio da če mi morati napisati opomenu pred otkaz. Pošto mi je ovakvog posla i jednostrane koristi dosta, molim vas za pravnu pomoć. Kako napisati otkaz ugovora o radu i kako da iskoristim svoj neiskorišteni godišnji odmor? Hvala vam na pomoći. Pozdrav, Šime
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija