Jump to content

leclerk

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Drago mi je što ste se uključili u raspravu , zakon je nedorečen. Logika nalaže jedno a papir drugo. Hvala svima P.S. He he he, moj kompa kupio fajfericu a nazvali je rudlica. Prekrasne svinje,.....he he he
  2. E moj buda, zar misliš da mi 500kn nešto u životu znači. Ako si se ikada aktivno bavio sportom i k tome imao i neke rezultate onda znaš što to znači, lova se uvijek može zaraditi na crno, i to dobra lova, jer ugovorom plačaš porez a ovako u džep;))
  3. Postavio sam pitanje, iako je meni logično da ne mogu trenirati, međutim kontaktirao sam par pravnika i oni su u nedoumici. Pročitam na stranicama HZZO gdje osoba sa općom nesposobnošću može raditi na ugovor o djelu.(nema mi logike) pa hajde da pitam. Iskreno meni je sve to nedorečeno sa zakonske strane ali u mojoj glavi vrlo jasno,... osoba sa općom nebi smjela raditi na nikakav ugovor. Drago mi je što ste se uključili u raspravu i da vidimo kako su zakoni nedorečeni, u biti govore jedno a logika stvari govori drugo. Hvala svima na odgovorima Više ljudi više zna Ionako sam već spalio licencu, to je završena priča,.
  4. Rekreativno sam se bavio nogometom (županijska liga i trenirao) prije nego sam umirovljen., i prije nego sam stekao opću nesposobnost. Ne radi se o nekoj zaradi-radi se o naknadi putnih troškova, ali sad se sa klubom potpisuje ugovor o treniranju a on se temelji na više zakona pa ispada da se potpisuje ugovor o djelu. Ako je 500kn zarada o.k, jer riječ je o klubu s kojim sam odrastao a pošto imam licencu htjedoh pomoći jer su trenutno bez trenera ali i novaca.
  5. Moje pitanje je škakljivo. Logika i sama govori da ako je netko opće nesposoban nije u mogučnosti raditi. Međutim na stranicama HZMO-a piše-piše-http://www.mirovinsko.hr/UserDocsImages/publikacije/brosure/letakmirovinairad.pdf. Pitao sam pravnike i dobio različite odgovore. Znači ja ovdje ne govorim o ugovoru o radu već Ugovor o DJELU. Sve u svemu želio sam biti informiran, obzirom da posjedujem licencu trenera godinama,( i prije umirovljenja , te se potpisuje ugovor o djelu,) mogu li trenirati u klubu (županijsko natjecanje). Držat ću se odgovora Mrljavca-moderatora dok se ne stanje ne iskristalizira.
  6. Zahvaljujem na odgovoru. Logično je da osoba sa općom nesposobnošću nebi smjela raditi, međutim želio bih Vaše mišljenje oko sljedečeg; Osoba je kvalificirana za obavljanje trenerskog posla-ima licencu, međutim ima i opću nesposobnost temeljem koje je umirovljena-hrvatski branitelj. Radi se o amaterskom nogometu-nema profesionalaca Klub zahtjeva potpisivanje Ugovora o treniranju. Ugovor o treniranju se temelji na članku 590 Zakona o obveznim odnosima koji kaže: -Ugovorom o djelu izvođač se obvezuje obaviti određeni posao, kao što je izrada ili popravak neke stvari, izvršenje kakva fizičkog ili umnog rada i sl., a naručitelj se obvezuje platiti mu za to naknadu. Članku 9 Zakona o sportu Trener Članak 9. (1) Trener, u smislu ovoga Zakona, osoba je koja programira i provodi sportsku pripremu, sportsku rekreaciju i sportsku poduku. (2) Trener mora imati stručnu spremu najmanje na razini trenera prvostupnika sukladno posebnom propisu. (3) Poslove trenera može obavljati i osoba: – koja je za te poslove osposobljena putem ustanove za osposobljavanje kadra na temelju programa za stjecanje licencije krovnih svjetskih ili europskih udruženja određenog sporta, – koja je osvojila medalju na olimpijskim igrama, svjetskim ili europskim seniorskim prvenstvima, a stručno je osposobljena putem ustanove za osposobljavanje kadra u sportu, – koja je poslove trenera obavljala najmanje 15 godina do dana stupanja na snagu ovoga Zakona, a stručno je osposobljena putem ustanove za osposobljavanje kadra u sportu. (4) Iznimno, ako pravna osoba koja je registrirana za obavljanje sportskih djelatnosti nema mogućnosti zaposliti osobu koja ispunjava uvjete za obavljanje stručnih poslova iz stavka 2. i 3. ovoga članka, a obavljanje poslova ne trpi odgodu, te poslove može privremeno obavljati i osoba koja je osposobljena putem ustanove za osposobljavanje kadra u sportu. (5) Trener i osobe iz stavka 2. i 3. ovoga članka imaju pravo na nagrade za sportska ostvarenja. Osoba osposobljena za rad u sportu (instruktor, voditelj i sl.) te Članku 5 Pravilnika o statusu trenera (1) Trener profesionalacje trener koji s klubom sklapa ugovor o profesionalnom treniranju (u daljnjem tekstu: profesionalni ugovor)-ili ugovor o radu ili (2) Trener amater je trener koji s klubom sklapa ugovor o treniranju. (3) Svi ugovori iz stavka 1. i 2. ovog članka, moraju bit i registrirani i verificirani od nadležnog tijela HNS - a (HNS,ŽNS,NS)
  7. Ispričavam se jer nisam napisao da se radi o amaterskom nogometu-županijska liga. Dokument se zove Ugovor o treniranju a temelji se na članku 590 Zakona o obveznim odnosima, članka 9 Zakona o športu, i članku 5 Pravilnika o statusu trenera. Radi se o amaterskoj razini natjecanja.
  8. Moje pitanje glasi; Može li osoba koja je u braniteljskoj mirovini-opća nesposobnost, a koja je ujedno i trener nogometa, trenirati u klubu (nogometaše) na temelju ugovora o djelu? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija