Jump to content

Fifi22

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ispricavam se ako sam dosadan ali imam dokaz (ispis koristenja struje) da su oni u apartmanu manje od 30 dana. Smijem li angazirati zastitarsku sluzbu da ih izbaci?
  2. Nisam pravnik ali pročitao sam ovaj forum uzduž i poprijeko, pa dok čekate mislim da je situacija ista: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/61864-Ugovor-o-do%C5%BEivotnom-uzdr%C5%BEavanju-i-nu%C5%BEni-dio
  3. Dakle pitam vas pravnike: uočio sam da se netko bespravno uselio u apartman. Policija s tim nema veze? Kako i kome da to prijavim ili što da poduzmem?
  4. Ne razumijem šta krivo pitam... Koja je razlika između posjednika i provalnika? Oni tamo ne žive, upoznati su s tim da to nije njihovo i nakon toga su bez ičije dozvole ušli. Prošlo je manje od 30 dana da su ušli.
  5. U mom apartmanu se nalaze ljudi protiv volje zakona i policija nema nista s tim? Sto ce se dogoditi ako zovem policiju? Kako da te ljude izbacim osim samovlašću?
  6. Citao sam o mirnom posjedu. Siguran sam da sada nitko nije u mirnom posjedu. Hoce li se ako cekam posjed nekom smiriti i onda moram pravno djelovati? Ne razumijem zasto nije pametno da odmah zovem policiju?
  7. Ok hvala onda je najbolje pričekati. A što ako nabiju veliki račun za komunalije ili nešto uzmu od namještaja ili klimu recimo? Ne razumijem kako policija s time nema ništa ako netko koristi nešto što nije njegovo? Ovdje nema priča o posjedu ili nužnom mjestu za stanovanje. Mogu li anonimno prijaviti nelegalno korištenje nekretnine?
  8. Ne znam da li se šalite ali da znam ne bi ovdje pitao.
  9. Moje je pitanje u biti smije li se nekretnina koristiti dok traje ostavinski postupak i u kojim slučajevima? U par crtica ću pokušati objasniti situaciju: - nakon smrti pokojnika organizirana je ostav. rasprava - postojala je oporuka (gdje je stan ostavljen meni) koju je druga strana osporila i upućena je na parnicu ili žalbu - rok je istekao - u rješenju (gdje se druga strana upućuje na žalbu ili parnicu) piše da će se postupak nastaviti (dovršiti) nakon isteka roka odlukom suda - tu odluku još nisam dobio iako je prošlo mjesec dana od isteka roka Moj odvjetnik mi je savjetovao da ne ulazim u nekretninu dok sud ne odluči.
  10. Hvala na odgovoru. Ne znam jesmo li se razumjeli. Po meni nasljednika još nema??
  11. Pozdrav. Radi se o naslijeđenom apartmanu oko kojeg se još vodi postupak tj. situacija je sljedeća: sud je donio rješenje da se ostavinski postupak prekida i upućuju se stranke na tužbu (ako žele) u nekom roku koji je istekao ali nikakvo dodatno rješenje nisam dobio. Taj apartman trenutačno (nakon smrti ostavitelja) još uvijek koristi njegova rodbina ili prijatelji. Pretpostavljam da koriste i komunalije koje će trebati platiti a možda i nešto uzmu sa sobom. Smiju li se koristiti imovina pokojnika dok još sve nije razriješeno kao u ovom slučaju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija