Jump to content

patton

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pogledao sam na ePredmet, tu sam i vidio sve informacije koje sam stavio gore. Pogledao sam i na eOglasnu ploču, nigdje nema zapisa. Zar ne postoji neki način da to preko emaila ili online riješim. Zbog posla ne mogu samo tek tako odšetati do suda.
  2. Postovani, Na inbox usluge egradjanin 04.01.2017 su mi dosle 2 obavijesti o promjeni statusa 2 predmeta na Opcinskom gradjanskom sudu u ZG. Predmeti pocinju s Povrv, imaju puno tuzitelja medju kojima sam pronasao svoje incijale. Oba predmeta imaju isti tekst : Predmeti proslijeđeni od JB po prigovoru na rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave do 100.000,00 kn. Oba predmeta su 8.12.2016 Pokrenuta i imaju razlicite suce. Molim informacije sto bi to moglo biti. Na predmetu nista ne pise da li se mene nesto tuzi, tko me tuzi, zbog cega. Pod pismena pise samo da je 8.12. Podnesak, tuzba, i podnositelj Đ.B., ) sve racune, kredit, cak i HRT, placam na vrijeme. Na kucnu adresu mi nije nista stiglo, niti opomena, niti poziv. Nije mi jasno sto se dogadja. Ako mi mozete pomoci, bio bih zahvalan. Lijep pozdrav.
  3. Pozdrav svima, molio bih savjet vezano za slijedecu situaciju. Kupujemo stan i vec smo odabrali jedan koji je nam udovoljava svim kriterijima. Uvidom u vlasnicki list vidljiva je slijedeca situacija. Gospodja je kupila stan 1993. kreditom koji je isplacen 2009. godine i u pod C pise da nema tereta. 2006. godine je digla kredit na 25000 eura i banka se upisala kao fiducijarni duznik 1/2. 2014. gospodja je preminula, njezin sin je na ostavinskoj dobio stan kojeg prodaje. Rješenje o ostavinskoj je postalo pravomoćno. Na najsvježijem vlasnickom listu stoji samo banka kao vlasnik 1/1. Pod C nema tereta niti aktivnih plombi. Prodavatelj je bio u banci i banka mu namjerava izdati pismo namjere. Molim savjet kako postupiti u situaciji. Stan plaćamo gotovinom, ne dižemo nikakav kredit ni hipoteku. Kakav je postupak nakon dobivanja pisma namjere. Prodavatelj nema sredstava da isplati zahtijevani iznos, pa bi onda mi od ukupne cijene stana morali isplatiti zahtjevanu tražbinu i ostatak ide prodavatelju. Kako se najbolje zaštiti u predugovoru i ugovoru? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija